Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mrznoucí mlhy a velké rozdíly v teplotách

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 237 příspěvků pro uživatele Aidamko.:

Aidamko.: Tady nakonec ráno -1°C, takže celkem překvapení. Více

Zasláno 03.11.2024 10:15 Články na In-počasí - V novém týdnu výrazně nadprůměrné teploty, v závěru týdne se může ochladit

Aidamko.: palma S polohou PV bych to tentokrát vidět spíše do Asie a spíše na sever s východ Evropy, ale foukne to i do Kanady určitě. My budeme taky na raně, ale kdoví zda to dopadne SW. Jinak ... Více

Zasláno 01.11.2024 11:13 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: In-počasí No tak to je paráda, zrovna totiž uvažuji koupi hodinek s tímhle systémem, tak jsem rád, že to využiju i takhle. Pak dám zpětnou vazbu. ;) Více

Zasláno 31.10.2024 14:28 Články na In-počasí - Ventusky rozšiřuje nabídku modelů, regionální Aladin nově doplňuje přesný korejský model pro celý svět

Aidamko.: Jo já placenou verzi na androidu využívám a jsem maximálně spokojen. Takže za mě jedna velká spokojenost. Navíc ta cena je přímo úžasná. Více

Zasláno 31.10.2024 12:46 Články na In-počasí - Ventusky rozšiřuje nabídku modelů, regionální Aladin nově doplňuje přesný korejský model pro celý svět

Aidamko.: palma Předvádět začne, až se začne hlavně propisovat do nižších vrstev, ale zatím se mu nechce. Kdyby chtěl, tak může začít jako vloni v poslední dekádě listopadu. Jinak k PV ještě ... Více

Zasláno 29.10.2024 12:26 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: ACEOF ACES Homo economicus jak jsem již psal je termín, který zneužila část levicové společnosti k zahanbení pravicové a podnikatelsky otevřenější společnosti. Už ve 20. století se ... Více

Zasláno 28.10.2024 11:27 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: charlie1 Jj, já jsem to myslel hlavně v tom, že se aspoň mohlo pořádně profouknout a mohl být klid od inverze. Samozřejmě je na zimu měsíc čas, jen asi teď budeme mít hodně inverzní ... Více

Zasláno 28.10.2024 11:25 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: No problémem bude jakmile se zacyklí tlaková výše nad střední Evropou. Ono ve výhledech už se to poměrně daří, takže je jen otázkou, kdy dorazí dlouhodobá inverzní synoptická situace. ... Více

Zasláno 28.10.2024 09:57 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: Tak i dneska se inverze udržela až do večerních hodin, ačkoliv předpověď byla optimističtější se sluncem aspoň odpoledne. Více

Zasláno 27.10.2024 17:03 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

Aidamko.: Mně osobně se líbí ta poloha polárního vortexu, přidávám mapy polohy na půlku listopadu. Víceméně kopie loňského stavu. Více

Zasláno 26.10.2024 22:59 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: palma No koukám na ECMWF a GFS a nějaká shoda na dalším víkendu tam je, tak uvidíme. Dokonce i první sněžení v nížinách, tak schválně co z toho bude. GFS a Ecák si notují, ta blokační ... Více

Zasláno 26.10.2024 12:02 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: Oproti ránu žádná změna. Zhoustla mlha, takže mrholí stále celkem slušně, ale je poměrně příjemně. 11,2°C. Přes den se to asi moc nezmění. Zítra podobně, ale už možná kolem podvečera ... Více

Zasláno 26.10.2024 10:52 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

Aidamko.: Mám to jako yurri. Zataženo, mlhavou a husté mrholení. Podzim no. ;) Více

Zasláno 26.10.2024 08:50 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

Aidamko.: Tak nový Ecák dává vliv TN další víkend a i do nížin sněžení, takže ochlazení výhledově vypadá celkem výrazně, ale otázkou je co další výstupy. Lepší než inverzní mulda. Btw Cohen se ... Více

Zasláno 26.10.2024 01:14 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: Jo tady ráno zataženo s mrholením, kolem oběda polojasno asi na půl hodinku i se sluncem, ale aktuálně se nízká oblačnost dovalila od JZ, takže zbytek odpoledne bude zatažený. Zítřek ... Více

Zasláno 25.10.2024 13:46 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

Aidamko.: Tady dneska fajnově slunečno. Od zítřka ale už inverzní celodenní NO a pravděpodobně i s mlhami a mrholením, takže typický europodzim. Více

Zasláno 24.10.2024 20:56 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

Aidamko.: ACEOF ACES Kromě toho pořád se prodlužujícího odpočtu co je tedy ta hlavní vize Vašich příspěvků? Nějak to nechápu. Více

Zasláno 22.10.2024 19:14 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Yurri Takovým projektům fandím. Bioplyn a Biomethan např. z odpadů se mi jeví jako dobrá alternativa. V Brně se to prakticky dokázalo využít, tak bych se nebál to zkusit využívat plošně. ... Více

Zasláno 22.10.2024 10:50 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Yurri Jo není špatný. Osobně ale raději pravicovější ekonomy, co se nebojí přímo a narovinu říct co a jak a nemíchat tam do toho omáčku. Nicméně Sedláčka jsem jednou poslouchal na nějaké ... Více

Zasláno 21.10.2024 23:44 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Yurri Díky za odkaz. T. Sedláček za mě mnohem mě bližší než Švihlíková (levicový směr v ekonomii je mi vzdálený, ačkoliv s řadou výroků souhlasím). ACEOF ACES Více

Zasláno 21.10.2024 20:35 Globální oteplování - Globální oteplování