Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Charakter počasí se výrazněji nemění

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: Ty průměry nevypadají až tak špatně, hlavně aby už se neopakovaly teplotní scénáře tohoto týdne... Maxima jsou teď hodně nízká na můj vkus. Hrozba mrazíků je tam také menší, tak snad ... Více

Zasláno 04.05.2021 14:36 Články na In-počasí - Deštivé a větrné počasí, v úterý vítr hlavně na západě způsobí i škody

Miriam: aura33 Pro mě je počasí důležité, já su takový přírodní člověk a dění v přírodě neustále sleduju. Samozřejmě - s tím, co se děje, nic nenadělám, ale náladu mi to jaksi kazí. Co se ... Více

Zasláno 03.05.2021 21:03 Články na In-počasí - Deštivé a větrné počasí, v úterý vítr hlavně na západě způsobí i škody

Miriam: aura33 Ono každému vyhovuje něco jiného. Pro mě osobně toto divné počasí začalo už loni v říjnu (podnormální teploty, velmi deštivo, absence slunce). Říkala jsem si - dobrá, třeba ... Více

Zasláno 03.05.2021 15:00 Články na In-počasí - Deštivé a větrné počasí, v úterý vítr hlavně na západě způsobí i škody

Miriam: Tomamir U nás slunce nebylo málo, ovšem teplejší počasí by to opravdu chtělo. Včera ještě bylo přes 20, dnes slabých 14°C. Déšť se nám opět "úspěšně" vyhnul, takže chladno ... Více

Zasláno 02.05.2021 21:11 Články na In-počasí - Deštivé a větrné počasí, v úterý vítr hlavně na západě způsobí i škody

Miriam: kuba Budu držet palce. Jinak se dá použít i teplomet. Tady doufám, že už nebude opravdu nic, protože stromy už mají plůdky, ty vydrží max. -0,5. Meruňky tedy bude nutné probrat, protože ... Více

Zasláno 02.05.2021 12:36 Bouřky - 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května

Miriam: ludvicek Tady je to úplně stejné. Ty mrazíky by nás snad opravdu mohly minout. Jinak to vypadá na nadprůměrnou úrodu peckovin, včetně meruněk a mandlí. Snad se to nepokazí. Více

Zasláno 02.05.2021 12:04 Bouřky - 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května

Miriam: aura33 Naší oblasti se srážky vyhýbají pravidelně a co pamatuju. Loni byla výrazná výjimka. Více

Zasláno 02.05.2021 11:38 Bouřky - 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května

Miriam: Půdu to trochu navlhčilo, ale déšť bych tomu asi neříkala. Jednu chvíli v noci padaly husté drobounké kapky, potom to postupně přestávalo... Šla jsem spát. Momentálně polojasno a velmi ... Více

Zasláno 02.05.2021 11:21 Bouřky - 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května

Miriam: Zde ani kapka, dokonce i vítr slábne (původně jsem myslela, že by mohl věstit blížící se bouřku - byl docela silný). Více

Zasláno 02.05.2021 00:08 Bouřky - 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května

Miriam: ROFA Díky, to je zajímavá stránka. Tady jsou trochu jiné podmínky než přímo v Mikulově. Tam je do jisté míry uzavřenější poloha, my jsme tu dost otevření do všech stran. Mimochodem, ... Více

Zasláno 27.04.2021 05:43 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: ROFA V tom se moc nevyznám. Tady je vzduch dost suchý (okolo 20% vlhkosti; meteostanici nemám). Celkově je tady sucho; z poslední fronty nám opět téměř nic nespadlo. Včera byla vlhkost ... Více

Zasláno 26.04.2021 20:04 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: kuba No, může se stát cokoli, ale zatím to celkem vychází. Doufám, že to vyjde i tu dnešní noc. Teď odpoledne je skoro jasno(krajina se pěkně prohřívá), mírný větřík (není ani studený). ... Více

Zasláno 26.04.2021 16:41 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: GFS teď dobře trefil ty chladné vlny. Jinak mám lepší zkušenosti s ECMWF a Aladinem. Více

Zasláno 26.04.2021 14:03 Rady - Jaké meteorologické modely jsou spolehlivé?

Miriam: ... Více

Zasláno 26.04.2021 13:55 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: Aidamko1 Zvláštní je, že v březnu (kromě samého závěru) ten index byl dost v +, a přesto bylo chladno. Opravdu doufám, že se to brzy překlopí, teď už je potřeba teplo, aby se příroda ... Více

Zasláno 22.04.2021 22:26 Články na In-počasí - Polární vír oslabuje, otevře se tak cesta pro vpády chladného vzduchu do Evropy

Miriam: A kdy by se ten index měl zhruba překlopit do kladného stavu? Více

Zasláno 22.04.2021 06:28 Články na In-počasí - Polární vír oslabuje, otevře se tak cesta pro vpády chladného vzduchu do Evropy

Miriam: Teď jsem se podívala na dlouhodobou předpověď od ČHMÚ - píšou, že až do konce dubna bude teplotně výrazně podprůměrné počasí. A tak nějak to bude pokračovat až do půlky května. Vím, ... Více

Zasláno 19.04.2021 17:29 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: ludvicek Taky mám z loňského roku poněkud smíšené pocity. U nás to bylo podobně, pouze poslední mrazíky skončily na počátku dubna. Ovšem i ty stihly napáchat obrovské škody na úrodě ... Více

Zasláno 19.04.2021 11:20 Články na In-počasí - Počasí se bude pozvolna vracet k normálu, počítat musíme s přeháňkami

Miriam: Já jenom doufám, že se to ochlazení zase neprotáhne na týden... Více

Zasláno 17.04.2021 15:07 Předpověď počasí - Další vpád studeného vzduchu od 12.4.

Miriam: ... Více

Zasláno 17.04.2021 14:37 Předpověď počasí - Další vpád studeného vzduchu od 12.4.