JIH bude se podle mého držet u kovadliny té velké možná je u té kovadliny něco chutnějšího pro ni Predators to je velké překvapení. překvapení je taky to že Aladin dával 0 pro mě a mám 5mm a leje k tomu ta bouřka na jihu... Hmm.
Petr11 Kokos342 aura33 Čekáte někdo zítra silné bouřky SV polovině území? Já tedy rozhodně ne. Nebudou vůbec dobré podmínky. CAPE 0,střih větru po předchozích dnech také nízký,lifted index okolo +6,nízká teplota vzduchu,nízké rosné body(kromě východu). Jen helicita a vysoká vlhkost vzduchu. To přeci nemůže stačit.
Tak momentálně začínají ty srážky na jihozápadě a západě zesilovat a rozšiřovat se, další pásmo jde z Rakouska takže by do rána mohlo naprset fakt dost. Na jihozápadě už se začínají zvedat řeky
Predators2 Čhmú dává na zítřek výstrahu kvůli silným bouřkám (dnešní bouřky jsou ve výstraze označeny jako "velmi silné"). Já osobně zde bouřku nepotřebuji (krup, silného větru a extrémních přívalových srážek se ráda vzdám), ale zapršet by mohlo...
Predators2 Nevyznám se v tom, na bouřky se nezaměřuju; ale vzpomínám si, že onehdy byly někde bouřky i při nízkých teplotách a jiných nevyhovujících faktorech. Jinak opravdu nevím, ale předpokládám, že v Čhmú k té zítřejší předpovědi mají nějaké podklady.
Kokos342 Myslím si to samé Půjde podle mě spíš o intenzitu těch srážek, převážně bez bleskové aktivity, přičemž její výskyt ČHMÚ nevylučuje, a zařadil to proto do bouřek.
spurdo U nás je bouřka právě teď. 2 údery blesků byly hodně blízko, cca 0,5-1km, ale jinak je to takové nijaké. Na čele se trošku zvedl vítr a déšť je jen takový zahradnický. Na druhou stranu je to letos už 3. bouřka, což není zas tak špatné.
Za noc tady dalsich 17mm, celkem tato akce zatim 32mm. Od zacatku kvetna celkem 77mm a to jsme v pulce mesice.. Uz by to mohlo dat pokoj. Vubec by nevadilo, kdyby tu do konce mesice nespadla uz ani kapka..
A chčije a chčije, u nás na samotě u lesa..od včera lehce přes 20 mm, podmáčeno už vše, doufám, že neoprší rybízy už mají malé bobulky..kdyby to šlo přeposlat na Brno, klidně bych to udělal..