Stale huste prsi, uz je temer 20mm.. Popravde, klidne by to uz mohlo prestat a dalsi tyden-dva neprset.. Nebo se to prestehovat nekam, kde dest potrebují..
Petr75 No jo, ale stejná oblast bude mít zítra repete, to počasí je fakt pech, někde ani kapka a jinde vydatný déšť a silné bouřky, vše na malé zemičce s názvem Česko...
Tady je třeba opravdu sucho a na déšť čekáme. Zatím se nám všechny fronty vyhýbaly, resp. přecházely nasucho. --------------- P.s.: opravdu někde padají kroupy? Tak to zase není o co stát. Doufám, že se nám kroupy letos vyhnou.
Klasicky ani kapka a polojasno, a teď sledujte jak se bouřky ze Slovenska stočí na střední Moravu.. Do rána toho nečekám moc, takže za mě je tato situace celkem s výsledkem jasná.
Deficit za květen roste jak blázen. Pokud nespadne za dnešek 20mm a více jsme v háji.
Teplota 12st, od rana uz 29mm a jeste neni konec, podle Aladina to pojede jeste celou noc. Musel jsem vylit srazkomer. Opravdu to neni spravedlive, moc vody na jednom miste a jinde sucho. Ale jak jsem nekde cetl: Od pocasi necekejte kompenzace, a to ani deste ani tepla a uz vubec ne bourek.
Tak Suchý vrch ty bouřky opět dost pocuchal , blesku u nás bylo dost , ale za 30 min napršelo jen 4,5 mm. Ono vždy když jdou bouřky od východu , tak jsme ve srážkovém stínu Suchého vrchu. Ale od západu zas dokáže ty bouřky i podpořit .
PS: Možná se sem dostane něco málo i z té druhé vlny. Zítřek podle Aladina , taky bude zajímavý a možná zabouří i v sobotu.
Nádherné pásmo na tom severovýchodě, u nás je to bída - cca 3mm a nevypadá to, že by měly přijít další srážky, ale tak s ničím se tady nepočítalo, žádná výstraha tu neplatí
Místní předpověď vypadá velice zajímavě a jsem moc zvědav zda to vyjde. Venku je aktuálně velice těžký vzduch. Potřebuji se normálně vyspat. Rychle s deštěm k nám.
MichalS36 Uvidime co s tou druhou vlnou udělají Jeseniky kam se to teď blíží, zatím to spíš ztrácelo na síle. Jo, zítřek bude zajímavý, ráno trvalý déšť a odpoledne repete s bouřkami
Aidamko1 mně místní předpověď pořád maluje nějaké srážky. Dokonce dnes velkou část odpoledne ukazovala, že prší, ačkoli nespadla doslova ani kapka a bylo téměř polojasno.
Taky už neprší ani zatím letos žádná bouřka jsem zvědav kdy tu bude konečně nějaká pěkná bouřka v nejbližších 14 dnech spíš ne Kolem půl noci má začít pršet až do odpoledne . A v pátek též ale když koukám na radar tak to nevypadá na déšť
Nějak to moc stále na nás nepasuje ... Od Jihovýchodu to tu frontu odtlačuje zpět do Bavor ... Takže pochybuju že něco přeleze hory - naopak už se to začíná rozpadat a slábnout. Bavory ale musí být slušně zality ... už 2. den jim tam chčije. Zítra bude zase?
Asi né né ... nebude nic. Jihovýchodní vítr to stále tlačí do Německa ... Takže pokud dojdou nějaké zbytky, tak budeme rádi. Dlepředpovědí mělo převládat západní či jihozápadní proudění a celé se to mělo převalit přes Český Les ... Což se jak je vidět nestane. Takže to zůstává hlavně v Bavorsku.