Už máme neskutečných 38 mm a stanice Střelice nedaleko od nás východně 43 mm a další vlna se blíží, na polích už kaluže, teplota pouhých +10, kdyby bylo 2x tolik, bylo by to příjemné, takhle jsem zalejval a 3 x rychle převlík, nic pro čajíčky, nanoseny stovky litrů po zahradě, fajn rozcvička.
Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky od 11.5. do 16.5.2021
Už to chytá trochu košt ty přeháňky, v podstatě nad námi byla oranžová tečka na radaru a během chvíle se úhrn zvedl na stále bídných 9,6 mm, ale už to trochu naskakuje. Jde vidět, že to začíná mít sílu, padaly dost velké kapky a ze silnic se na chvíli staly potoky vody. Jsem zvědavý co se bude dít dál, snad ještě něco teda bude
Kokos342
Ježiš co ten aladin kreslí za blbosti. Prý tu dneska spadne 15-25mm. Já podle toho jak se chová to pásmo počítám maximálně s 2mm.
No tak teď nevím co si má člověk myslet, ČHMÚ nám tu zrušil veškeré výstrahy, ale když tak koukám co sem ještě de tak nevím. Proudění cca od 500 hpa je také stále Severo západní a na radaru je též vidět, že i to před Plzní se stačí víc na SZ. Ale třeba se to tady u nás rozpadne. Jinak zde stále bez přestávky prší různou intenzitou.
Mě přijde, že těch srážek je nějak už moc, už hrozí povodně, Alíkovi věřím, těch 80-90mm fakt spadne.
Jinak tady vylepšuji bilanci z trvalého hustého mrholení, jestli tu v součtu spadne přes 30mm, tak mě klepne, zřejmě sem dojde něco silnějšího i od východu.
Mě to přijde jako loňský červen už, květen bude zřejmě nejbohatší na srážky za desítky let.
palma
To je na mě trochu neefektivní, takhle procvičím ramena a záda, nachytám do zásoby, zabráním průtoku vody stodolou či zabráním nadměrné vlhkosti u zdi, přece na to nebudu tupě koukat z okna, musíte se smočit, jinak nejste v kontaktu s živlem života, děti to chápou intuitivně a spoustu dalších věcí, dospělí nechápou nic.
Ten střih větru je parádní, není potřeba koukat na PC a víte, že to je průšvih.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.