No včera byly ty největší bouřky až pozdě odpoledne a večer, takže to ještě asi dost zesílí. Celá tahle situace je dost vydatná, ty srážky se drží nad Českem jak klíště, ve výhledu jsou další srážky každý den, ale už slabší. Celý květen bude asi dost deštivý, možná se vracíme někam do roku 2010-13. Co čekat vedro a sucho nebo chladno a povodně, už nevím...
Yurri Mě taky čekají vodní hrátky, nádrž plná, tak to teď hrčí do bazénu, stejně jsem ho ještě nevyčistil, pak to proženu hadicí po zahradě, kde bude potřeba, s vodou mám vystaráno..
Tady je třeba sucho, takže ty srážky jsou potřeba. Ovšem víno už má poupata - než začne kvést, mělo by to trochu přestat, nebo to poničí úrodu. Na některých jiných místech v republice to už opravdu může hrozit povodněmi, vzhledem k těm úhrnům.
Kokos342 Tady neskutečně mrholí nonstop, ani nemusí pršet, intenzita cca 2mm/h a spíše čím dál více zesiluje. Začínám věřit, že z ranních 12mm dám 30-40mm.
Spadlo 10mm.. Jsem v ráji, děkuji bože za tak enormní úhrn. Rázem máme tedy 83mm od 1.1... Deficit se lehce snížil, ale jen velice malinko. Potřebujeme dle ČHMÚ až 150..
spurdo jakože doslova se netrefil ani v jedné u mě nemělo spadnout nic... a už mám 3mm a leje u Orlických se to obnovuje a tvoří se další vlna.... teď mi řekni kdo se netrefil doslova to vypadá že ten ocásek co měl být jeseníku bude u mě ale to si netroufám říct... jen to tak vypadá
Kokos342 Vždyť je to na tom aladinovi jen kousek od tebe, taková malá nepřesnost je snad v pořádku.. A jinak "3 mm" a "leje" mi k sobě moc nepasuje. Ale ty rád hodně přeháníš s těmi pojmy.
Ach jo u někoho sucho a tady zas vodní masakry nad Vysočinou se drží od oběda oranžové odrazy prší pomalu jak v bouřce, Skoro 50 mm za 2 dny byla včera totiž u nás bouřka proto tak hodně... za květen určitě už ke 100 mm V polích stojí voda, hladiny potoků stoupají.. Červen 2020 se opakuje pomoc