Aktuálně již 20mm.. Bomba toto. Tedy luxus dneska. fakt luxusní nadílka.
Také mám dobré zprávy z vyšších pozic. Intenzita sucha klesne celkem výrazně se zdá. Bohužel tímto se deficit a vláhová bilance stále společně a dohromady drží na deficitu nad 100mm... Uvidíme co dále.
Ta oblast Bruntálska je fakt masakr, Hvozdnice překonala hranici 100leté vody, to budou asi dost ošklivé škody. Tady dnes už 34 mm v poklidném dešti, příroda to krásně bere a stále prší, za tuto situaci už jsme na 50 mm, paráda.
No v Jakartovicích to musí být hodně nemilé. Už jsou vysoko nad 100letou vodou. Mám tam známé přímo u říčky, tak doufám, že to bude v rámci možností ok.
Tady na západě začalo zase pršet sice tak normálně zahradnický déšť ale už tu máme 46 mm a všechno podmaceny a nevypadá to že by to tady na západě a jihozápadě mělo přestat, pořád se to sem od východu rozšiřuje a jde to strašně pomalu
Dnešek je neskutečný den, zatím 62 mm, prší skoro v kuse celý den, do rána ještě má, ten nás potůček je pěkně zkalený, ale takhle postupně je to ideální.
tak jsem konečně doma z Výjezdu kdy jsme bojovali s vodou a jsem promočený skrz na skrz. Jsem to trochu zařekl že u nás nic není. protože pak se otevřeli stavidla. A asi za 35minut nám spadlo 40mm a celkem už teď máme 46mm. je to mazec. v okolí jsou všichni hasiči venku. Na Opavsku kvůli té bouřce hasiči vyjeli už skoro 100 krát. S včerejškem máme 60mm a v květnu máme 93mm.
Frantis95 vojta-černošice Gratulace, to jsou hodně pěkně úhrny. Tady je dobře vidět, jaké rozdíly dokáže udělat několik desítek kilometrů. U nás teď docela hezky prší z toho konce co přirostl, ale za chvilku asi bude po dešti.
Icon totálně selhal pro moji oblast. Rano i po obědě dával max 20mm. Už máme 35mm a teď velmi intenzivně prší. Oranžové odrazy tu budou teď delší dobu. Se včerejškem už 70mm. Paráda
Negan A my jsme stale v Celakovicke dire. Na sever, zapad i jih prsi. Tu jen kape. Dost bida. A aby toho nebylo malo, rozpada sd i to, co jde od SV na Prostejov...