Diskuse o počasí Vyhledávání
Miriam: Aidamko1 Naše domácí cibule má letos hodně silné slupky. Těžko říct, zda se na to dá úplně spolehnout, nicméně si dobře pamatuju, když jsme s rodiči sklízeli cibuli na podzim r. 2006 ... Více
Zasláno 17.10.2021 17:50 Zima - Jaká bude zima 2021/2022
Miriam: Mně ty teploty po ochlazení připadají přehnané. Obecně GFS hodně snižuje teploty oproti reálu - např. pro včerejšek nám zdejší předpověď dávala max. 13 °C (realita: 16°C), pro dnešek ... VíceZasláno 16.10.2021 21:44 Články na In-počasí - Nový týden ve znamení výrazných změn v počasí. Přinese rekordní teploty, vítr, déšť a na hory opět i sněžení
Miriam: Včera bylo oproti předpovědi poměrně slunečno a max. 15; dnes je slunce poněkud méně a zatím to stihlo vystoupat na 10,2. Podle všeho nás ovšem čeká jasná, a tedy studená noc. VíceZasláno 13.10.2021 12:28 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Tak nevím, co si mám myslet. Po třetí hodině se úplně zatáhlo - to jsem očekávala. Nicméně kolem páté už bylo zase polojasno až skoro jasno, což trvá dosud. To měla být ta fronta? Popravdě ... VíceZasláno 11.10.2021 18:08 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Tady dnes max. 13; díky zatažené obloze je i teď 10°C. Snad to vydrží do rána. VíceZasláno 10.10.2021 19:18 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: swan1 To k vám nejspíš zasahuje okraj toho, co je teď nad námi. Tady dnes dopoledne bylo jasno, okolo poledne se začala projevovat slibovaná níže (záhy po poledni už byla vyložená deka) ... VíceZasláno 10.10.2021 17:48 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Tady dnes nad ránem min. +2 a při zemi místy námraza, místy nic. Papriky na poli to přežily. Naštěstí opravdu celou noc foukalo, jinak by to bylo horší... VíceZasláno 10.10.2021 13:08 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Yurri Dnes opravdu výrazně fouká (na zdejší noční poměry zcela neobvykle a o dost více než včera), tak snad to bude v pohodě. Obecně (co se tak dívám na stanice brněnské pobočky) to ... VíceZasláno 09.10.2021 21:29 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Tady mráz nebyl, ani přízemní. Před svítáním byla min. teplota ve 2 m +5. Jasná obloha, ale relativně dost foukalo (resp. nebylo úplné bezvětří, jak to zde nezřídka v noci bývá). ... VíceZasláno 09.10.2021 11:37 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Yurri Já knedlíky dávám i do mrazáku, po čase přijdou k chuti. S kynutými to ale nejde, vzhledem k tomu, že se po uvaření roztrhávají. Do mrazáku dávám jen knedlíky vcelku (práškové). ... VíceZasláno 08.10.2021 17:49 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Yurri Na Moravě daly švestkám dost zabrat ty extrémní srpnové úhrny srážek (houbové choroby)- také jsme kvůli tomu měli dost napadených. Bez tohoto faktoru by úroda byla extrémně výborná. ... VíceZasláno 07.10.2021 21:51 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch
Miriam: Já to v těch Tuřanech až tak moc neznám, ale též mi připadá, že důvod spočívá v místním terénu. Možná by to chtělo sledovat dlouhodoběji (celkově stanice, kde se toto vyskytuje). Ono ... VíceZasláno 06.10.2021 19:26 Aktuální počasí - Výkyvy teplot nad ránem
Miriam: MichalS36 Mně to připadá jako tromba. VíceZasláno 06.10.2021 17:31 Rady - Mimořádný jev nad Posázavím
Miriam: Ono je zajímavé i to, že úplně to stejné se dle toho grafu přihodilo i předchozí den (v ten samý čas), akorát že v tu dobu výrazně zesílil vítr, takže ten pokles teploty není až tak ... VíceZasláno 06.10.2021 17:26 Aktuální počasí - Výkyvy teplot nad ránem
Miriam: ota Potíž je v tom, že dle grafu bylo až do západu slunce úplně jasno a celkově ten den byla až na kratší výpadky jasná obloha. Samozřejmě nevíme, co potom bylo v noci. Že by ovšem ... VíceZasláno 06.10.2021 15:39 Aktuální počasí - Výkyvy teplot nad ránem
Miriam: Yurri Dle obrázku se tam vítr trochu zmírnil, ale zase ne tolik; navíc zmírnění bylo postupné a ten propad dost ostrý. Resp. určitě to v tom případě nějaký vliv mělo, ale podle mě tam ... VíceZasláno 06.10.2021 14:36 Aktuální počasí - Výkyvy teplot nad ránem
Miriam: Stranik Vás už tam asi opravdu ovlivňovala ta fronta... Tady bylo včera 23, vymetená obloha. Krásné počasí na sklizeň švestek. Dnes bude tepleji, ale ten vítr je chvílemi neskutečný. ... VíceZasláno 05.10.2021 12:30 Články na In-počasí - První polovina nového týdne stále letní, potom se ochladí
Miriam: Dneska je skutečně nádherně a teplo; oblačnost (asi nízká, ale prosvítalo přes ni slunce) byla cca do 9 dopoledne, potom se to rozpustilo. VíceZasláno 04.10.2021 12:57 Články na In-počasí - První polovina nového týdne stále letní, potom se ochladí
Miriam: Mike11 V těchto osadách bohužel žije obyvatelstvo s různě (ale často výrazně) omezenými možnostmi a doktorka to musí vědět, když se tam pohybuje. Zároveň jí muselo být jasné, jak může ... VíceZasláno 03.10.2021 19:35 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Miriam: https://mkweather.com/severe-frosts-up-to-5c-in-lo... Tak dle těchto stránek vypadá, že říjen bude spíš teplotně dost podprůměrný. Uvidíme, zda se to splní. VíceZasláno 03.10.2021 19:01 Články na In-počasí - Ve středu se výrazně ochladí, začne k nám proudit chladný vzduch