tak u nás na SV zatím -1,5 a drobně sněží , za odpoledne napadl 1cm , ted sněží celkem pěkne , za chvilku bude už zas všude souvislá pokrývka sněhu. Zatím velmi dobrý start zimy. 6 dni se sněhovou pokrývkou cca 10cm a od středy to teda dost roztálo , ale za víken se to teď zas obnoví , minimálně na týden. Snad i na dýl. Takhle dobrý prosinec tu nebyl už několik let.
Diskuse o počasí Do Česka vpadne zima, čeká se mráz i sněžení
MichalS36
Teda myslet dýl a napsat to s i je už dost velký extrém.
Každopádně začátek zimy je opravdu poměrně vydařený. Tady by znovu mohlo nasněžit v noci. Otázka je jestli sníh v nížinách, ale i ve středních polohách nějakou dobu vydrží. Přeci jen maximální teploty budou zatím spíš nad 0.
Nový výstup Aladina přidal srážky pro Mělník, je tam odstín >4mm/3h ve sněhu, to vypadá na přechodné vydatné sněžení + pár cm z předního a zadního okraje pásma. Souhlasím s Czechia, že ráno by mohlo být v okolí Mělníka nebo v sousedních regionech 10-15cm sněhu. Jinak byl jsem sníh otestovat, u baráku se mi zdálo, že trochu taje, ale venku není prakticky ani mokrý, spíše částečný prašan. Tady aktuálně -0,5°C. Zítra bude krásný zimní den a navíc je neděle.
Nejde to nějak moc rychle? Aby napadlo z toho aspoň něco. Aktualne 3cm, APREGE dává 6cm nového do rána.
Uvidíme tedy v kolik to dorazí sem.
No tady se naopak začíná celkem výrazně oteplovat. Při zemi mrzne, ale ve 2m jsme na -0,1°C, takže se asi o 1°C oteplilo. Mám obavy aby nakonec nebylo tepleji než se čekalo. Srážky již přicházejí tak uvidíme. Nové výstupy modelů dávají další zítra večer na Moravu.
kuba
Dneska v Čechách pomalu k 10cm, na východě jsou místa, kde sníh ani neležel zatímco jinde ano. Zbytečné si přát aby to bylo jinak, když je to vždy jinak.
Dneska bylo přáno hlavně v Čechách, tak příště bude na řadě Morava.
Velmi pěkný, malý flíček předemnou - rozpad. Ale stejně by mělo sněžit.
Oranžové odrazy asi nebudou ve sněhu. Očekávám +3cm z toho všeho.
Přesně jsem 10 km od plzně a leje jak z konve.teplota +0,8
Hoši už podle odrazů je vidět, že je většina tech odrazů v dešti nebo déšť se sněhem. Snežení vypadá na radaru jinak.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.