Tak my si dáváme repete z pátku, začalo slabě sněžit, ale vůbec se to nedrží, chtělo by to větší intenzitu, ale toho se nedočkám, protože nejsme Morava . Snad alespoň do večera překonáme magickou hranici 1mm
Negan I tohle závidím, tady nic a nic. Jenom mlha. V Úterý, to nepočítám, sníh a pak hned déšť a teplo. Pondělí, dávají klasický KH-blok přehánkám takže nic znova. To bude dobrý start do zimy.
Tutugon No tímhle tempem pomalu do odpoledne, ale zas musíme počítat, že to slehne trochu. Aktuálně už těch 14-15cm máme. Teď by to chtělo ještě do středy dalších 10-15 čísel a zkusit přežít tu oblevu středa/čtvrtek, aby třeba 5-10 čísel zůstalo na mikulášský víkend. Jinak teplota ideálka -2°C a s tím bezvětřím to všechno parádně obaluje. Trochu mi to připomíná to první větší sněžení minulé zimy, co bylo na začátku ledna, jak za den napadlo skoro 20 čísel.
Tak za Kladno hlásím překvapivě sněžení, tak dobrý no.., sice to taje, ale uvidíme, když to takhle bude sypat dál, třeba to přes noc neroztaje..píši si, první sněžení 28.11.
Tady to byl spíš sníh s deštěm, teď už jen sněží a to teda pořádně, je to ale hrozně mokré. Každopádně takový Prostějov už má podle kamer dobrou nadílku.
Tady,podle předpokladů, déšť a přechodně i intenzivní a 3°C k tomu. Tedy stejně jako v pátek. Snad to brzy skončí. Než tohle, tak to raději sucho a inverze po celou zimu.
Peter Sedlák 1 Škoda té teploty, kdyby bylo třeba o 2 stupně míň , tak by možná i něco málo napadlo, ale je to celkově bída, snad Budem mít v lednu větší štěstí, protože podle mě sníh v prosinci nebude vůbec
Tak jsem právě po dvou hodinách dojel z Globusu. Hrůza (mám to normálně 10 minut).
Venku stále hustě sněží, ale intenzita spíše do 2cm/1h v maximu. Sníh se drží, takže silnice bez údržby mají kolem 3-5cm břečky. MHD k nám nahoru do Ořešína raději ani nejezdila, ale po projetí pluhem to už zase jezdí. MHD nabírá desítky minut, být toto v pátek, tak by nastala kalamita.
Jako po dlouhé době se jedná o nejsilnější listopadové sněžené. Další přijde před oblevou v úterý.
To je neskutečné, co se na Moravě děje, sněhová kalamita nepředstavitelných rozměrů a v Čechách sotva pár vloček. A to je celý rok toto. V létě jedna bouřka za druhou, v Čechách klid. Ach jo. Je to divné, že vše odskáče Morava, má pro to někdo vysvětlení?