Diskuse o počasí Do Česka vpadne zima, čeká se mráz i sněžení
Musím uznat, že dnešek byl nakonec milým překvapením pokud tak vše vezmu pohromadě, tak to dopadlo asi nejlépe jak mohlo.
Napadalo kolem 5cm, ale Vranov a okolí kolem 8cm. Silnice tam jsou také celkem těžko sjízdné (což je normální stav v těchto místech), takže první komplikace této zimy. Aktuálně stále mírné až přechodně silně sněží a máme teplotu -0,2°C. Sníh se drží všude, vrstva je na silnici i chodníku, takže beru hrablo a jdu to protáhnout. Do večera asi 1-2cm ještě stihnou napadnout.
Sníh se ukázal i v centru Brna, kde bylo ještě kolem 15 hodiny beze sněhu.
Sněžit začalo kolem 10 dopoledne, ale držet se sníh začal až kolem poledne.
In-počasí
Je to hodně zajímavé, teď jsem byl venku a na trávě leží už 16cm a stále sněží
DavidD.
Čekám, že se někdo přidá, přece není možný, aby se všichni jenom pozorovali, trávu nesekám v létě (semena), ale v zimě, když je sucho a nezapadnu (do dneška), tak doufám, že to v týdnu rychle sleze, 3-4 dny se sněhem bohatě stačí. Sype se pořád, že těch 8 cm už je teď a možná dáme 10ku, sjízdnost hrozná, do rána má být -3.
Silnice kolem Kroměříže téměř neprůjezdné, kamióny všude stojí a i normální auta mají velkej problém
Yurri
Nakonec došlo i u nás na ty sněhuláky (ač jsem tomu nedávala víc než 20%, počítala jsem spíš s deštěm).
------------------------
Jinak sníh je tady hodně mokrý a zespodu odtává, ale drží - už je 6cm vrstva (zatím spadlo celkem 15 mm srážek). Stále ale poměrně hustě sněží. Takový nádherný začátek adventu snad ani nepamatuju.
In-počasí
Tento rozdíl ve sněžení/déšť je dnes opravdu zajímavý i na velmi malých vzdálenostech. Když se člověk podívá na místa (na mapě) Kroměříž - Chropyně - Bystřice p. Host. - Holešov, tak pouze na posledním místě prakticky až do 17.hod pouze pršelo. Je tento rozdíl 1-2 stupňů spojen také s nulovou izotermou a nebo čistě s promícháním chladnější/teplejší hmoty?
Jinak u nás to do sněžení přešlo až v 16.hod. Aktuálně 2-3 cm sněhu, deště bylo cca 17,5 mm.
Stranik
Přesně Neviděl jsem ani jednoho
ROFA
Jojo, celkem paradox
Děcka vzala útokem náš Ořešínský kopec a s kvílením a velkou dávkou radosti ho sjíždějí. To stejné i v Útěchově a v okolí Vranova. Zítra by mělo být již lehce nad bodem mrazu, takže sníh roztaje, či zbydou malé zbytky. V neděli dopo pravděpodobně opět nasněží, ale to velice rychle roztaje.
Další vlna sněžení dojde opět v týdnu, ta snad bude bohatší v Čechách.
Dost lidí tady říkalo Aladinovi, že to neumí pořádně spočítat, že je to bídák, že všichni ostatní počítají líp, ale nakonec mu to pěkně vyšlo. Jinak v Čelákovicích trochu poletuje zmrlý déšť a drobný sníh, neměřitelné množství. Prostějov sice povětšinou taje, ale bílo je - na kopečcích okolo to bude na boby
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.