Tady právě začlo sněžit.. Ale jsme na tom Z okraji srážkového pásma , dle očekávání, tak nebude sněžit nijak silně.. Nicméně bílou adventní atmosféru to udělá.. Očekávám max 2-3cm, kdyby spadlo více, bylo by to překvapení...
Jirke85 No asi proto že máme rádi zimní počasí se sněhem,někdo si sedí na vedení asi.Ono to tak většinou bývá že v zimě sněží,nebo vy nevíte že už je konec listopadu?
Venku krásně chumelí, takže při teplotě na 0°C se to začíná krásně držet. Jo dle mého je ten sníh prostě nádhera, takže jen ať sněží. Dle modelů dneska od 10-15cm, tak jsem zvědav. ludvicek To já beru sníh jako to nejlepší co může být. Rozhodně lepší než mít v zimě +5°C a aby byl pořád chcanec. Chápu, že vy vysazujete česnek, takže by to bylo pro vás nejlepší (navíc sníh lidem občas fakt dokáže dělat problémy), ale přeci jen ještě to malé dítě ve mně hřímá, takže sníh miluji. Jo a kdy vlastně ten česnek chcete dosázet? Já mám ve výhledu od čtvrtka a celodenní mrazy, tak nevím jak tam u vás dole.
Já mám sníh a menší mrazy ráda tak do půli ledna, potom už méně... Klidně bych brala i teplou zimu, bez mrazů a beze sněhu (hned bych pěstovala venku mnohé rostliny teplých subtropů), ale to by mi musel někdo zaručit, že potom nebudou ani jarní mrazíky . Každopádně jsem teď spíš ráda za tuto zimní epizodu - je to příjemnější než obvyklé bahno na konci podzimu.
Během teplé noci nám sníh bohužel skoro roztál; uvidíme, jak se to bude vyvíjet dnes...
kuba Asi největší šance vám dává ICON a ECMWF.. Odpoledne by se krom krajního SZ a krajního JV,V (tam by mělo pršet) měli dočkat vloček sněhuchtiví občané na většině území
Krásné probuzení.. Opět padá sněhová pokrývka dal poroste.. Teplota - 2 sníh po včerejšku slehl na 7 cm.. Dnes půjdeme na procházku krouna. Svtatouch.. Vše je nádherně bílé..
ČHMÚ nějak vypadl radar, prakticky od 7:45 žádná změna na radaru, tak snad to brzy opraví. Radar nefunguje z českých stránek nikde, takže celkem velké špatné. Zatím funguje weatheronline.de, ale tam tedy nevím jak moc je to přesné. Zatím to dle nejnovějších modelů vypadá na chumelení do 13:00, tak uvidíme co ještě bude.
Kladno, 0 ℃ , šedo, bez jediné vločky, další dny to vidím obdobně, přes den máme být až do pátku nad nulou.. Vortex do poloviny prosince nemá vykazovat žádné narušení, ani anomálie tepla..