Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a mimořádně teplo, odpoledne často přes 35 °C, noc na zítřek tropická

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1277 příspěvků pro uživatele AuraPočasí:

AuraPočasí: Na Milešovce jsem byl asi nejvíc krát ze všech výraznějších a známějších hor v ČR. Je to zajímavá hora a nejzajímavější projevy počasí jsou určitě v zimě, zejména pokud jde o námrazy, ... Více

Zasláno 19.08.2025 10:55 Články na In-počasí - Milešovka se chlubí řadou pozoruhodností, bývá označována jako větrná nebo hromová hora Čech

AuraPočasí: Moc nechápu ty mapky sucha na intersucho nebo čhmú. Zajímavé je například tohle z článku In-počasí: „První pololetí roku 2025 bylo z hlediska spadlých srážek nejsušší za posledních ... Více

Zasláno 17.08.2025 22:46 Články na In-počasí - V novém týdnu už příjemné teploty, ale opět jen málo srážek

AuraPočasí: Letošní rok je extrémně suchý, dle mého názoru jeden z nejsušších v historii vůbec. Kdo neviděl, doporučuji objet okolí Prahy, tolik suchých stromů s hnědými listy jsem snad ještě ... Více

Zasláno 17.08.2025 16:15 Články na In-počasí - V novém týdnu už příjemné teploty, ale opět jen málo srážek

AuraPočasí: Rozhodně žádný extrém, taková klasika, že v nejteplejších pár dnech bude 35°C, v nejteplejších lokalitách ČR 37°C a zase nějaké ochlazení. Jenže podobné epizody a dny se můžou vracet ... Více

Zasláno 12.08.2025 19:41 Články na In-počasí - Před námi je slunečný a horký týden, teploty se dostanou i nad 35 °C

AuraPočasí: Když je člověk skromný, spokojí se s každou zimou, takže ty souboje typu teplá vs. velmi teplá vs. „chladnější" nebo věčně očekávaná a nakonec nikdy nepřicházející tuhá zima jsou ... Více

Zasláno 12.08.2025 19:10 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: No upřímně nejpřesnější předpovědi jsou podle ansámblů, kde člověk vidí varianty a pravděpodobnost a nyní lze říci, že supertropy jsou prakticky jisté, je to pěkně sjednocené. V hladině ... Více

Zasláno 11.08.2025 10:03 Články na In-počasí - Před námi je slunečný a horký týden, teploty se dostanou i nad 35 °C

AuraPočasí: Podzim je fajn, hlavně když jde o houby. Mám rád podzim například v Polabí na Mělnicku, kde některé roky bývají hodně četné mlhy, které dokážou přinést až pozoruhodně hodně vlhkosti, ... Více

Zasláno 11.08.2025 09:57 Předpověď počasí - Jaký bude podzim 2025

AuraPočasí: ROFA Nechci aby to vypadalo, že závidím, ale fakt by mě nebavilo sbírat furt dokola jen hřiby smrkové, jak jsem téměř vždy viděl u Vašich fotek. Mám radši pestřejší paletu jedlých druhů ... Více

Zasláno 11.08.2025 09:48 Aktuální počasí - Houby a houbaření v závislosti na ročním období, aktuálním počasí, oblasti, nadmořské výšce

AuraPočasí: Tak jsem byl včera v regionu severně od Prahy okres Praha východ/západ/Mělník/Kladno (překryv okresů, pohyboval jsem se někde cca na pomezí). Někde je fakt sucho a nic neroste a ještě ... Více

Zasláno 11.08.2025 09:40 Aktuální počasí - Houby a houbaření v závislosti na ročním období, aktuálním počasí, oblasti, nadmořské výšce

AuraPočasí: Ansámbly jsou úplně libový... Obrovská nejistota v tom, jak moc bude nebo nebude teplo a to ani ne na týden dopředu, jen nějakých 5 dní. Může být v hladině 850 hPa 20°C nebo jenom ... Více

Zasláno 06.08.2025 09:54 Články na In-počasí - Ve druhé polovině nového týdne se začne oteplovat a vracet léto

AuraPočasí: Tak mapa pravděpodobnosti růstu hub se za posledních několik dní čím dál více zazelenala a myslím, že ještě více zazelená, přestože nebude pršet - houby potřebují určitý časový odstup ... Více

Zasláno 06.08.2025 09:24 Články na In-počasí - Ve druhé polovině nového týdne se začne oteplovat a vracet léto

AuraPočasí: První potenciální srážky 13/14.8. Ansámbly se dají v tomto ohledu dobře číst z hlediska pravděpodobnosti, graf je pro cca střed ČR 50N, 15E Do té doby něco na tento způsob: „při přechodně ... Více

Zasláno 05.08.2025 17:45 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: TomasMost SZ Čechy mají pěkné úhrny, teďka dostanou slušně Krkonoše a okolí, střední Čechy už slabší, to hlavní šlo blíž k hranicím. Je to zvláštní pocit, když si člověk uvědomí, že ... Více

Zasláno 05.08.2025 17:00 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Buďme rádi za tuhle frontu, aspoň trochu zalije a slunečné teplé období začne s čerstvě zalitou půdou, porostou houbičky, které mají rádi teplo. Více

Zasláno 05.08.2025 15:55 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Peter Sedlák 1 Tak aspoň se to rozrůstá, takže až to dorazí někam cca do Polabí, mohlo by z toho aspoň slušněji zapršet. Jedno „jádro" s oranžovo-červenými odrazy je někde u Podbořan. ... Více

Zasláno 05.08.2025 15:30 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Jestli uhodí někde v ČR 1 blesk, bude to zázrak. Výstraha na silné bouřky na „nebouřky/přeháňky" je docela bizarní situace, ale proč ne... Všechno je možné. Peter Sedlák 1 ... Více

Zasláno 05.08.2025 15:15 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Z webky Tušimice pod KH je vidět celkem solidní základna. Co myslíte, zesílí to ještě? Mohlo by aspoň k Praze a Polabí, aby z toho byly regulérní bouřky s blesky. Více

Zasláno 05.08.2025 15:00 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: No jelikož to budou poslední srážky před oteplením a na nějaký čas, tak by bylo dobré, kdyby spadlo aspoň těch 6mm + jako má Aladin, ale moc tomu nevěřím... Více

Zasláno 05.08.2025 14:50 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Lajna pěkná, blesky žádné, na satelitu je vidět, že oblačnost linie nesahá příliš vysoko. Kdyby byl vyříznutý snímek radaru bez informací a hádanka typu: Přiřaď měsíc k tomuto snímku. ... Více

Zasláno 05.08.2025 14:49 Bouřky - Bouřky od 31.7. do 5.8.

AuraPočasí: Je pravda, že Jeseníky nepatří k horám s nejvyšší výškou sněhu, na druhou stranu ta SV poloha (blízkost kontinentálnímu klimatu) a vysoká nadmořská výška znamenají obecně nižší teploty, ... Více

Zasláno 05.08.2025 11:33 Články na In-počasí - Nejvýše položená profesionální meteorologická stanice v Jeseníkách je na Šeráku, dříve byla na Pradědu