HaMeLeOn14
Ty konvektivní buňky se budou tvořit do linie a může se v nich objevit i pár blesků a hlavně silnější nárazy větru do 70km/h a více. Od toho ta výstraha je. Bouřek podle mě moc nebude.
S bouřkami moc nepočítám, ale hlavně s větrem a možná i pěknou strukturou, ale i to by mě stačilo.
Jinak prodloužil jsem téma na bouřky do 5.8.
Diskuse o počasí Bouřky od 31.7. do 5.8.
HaMeLeOn14
Ja myslel jo? Ještě ze víte, co sem myslel
V Německu se už něco tvoří snad bude přímí zásah
No , tohle jsou poslední trochu plošnější srážky v téhle chladné epizodě, další přijdou nejdřív cca za 8-10 dní,tak doufejme, že to dá co nejvíc, aby příští týden nebylo sucho. U nás modely malují cca 5mm
Včera se nám to rozpadlo před nosem - Uh. Hradiště nebo Brod 2,5 mm, u nás 0,2
A jestli ani za 2 týdny nepřijdou srážky, tam by jsme směřovaly k abnormálně suchému srpnu. Ale klidně můžou přijít na konci měsíce retrográdky a povodně, nebo v průběhu září.
JUGOCV
A? S ničím víc se nepočítalo. Je to katafronta a ty mají vpřed konvektivní linii i při 50 cape jak v zimě.
No dusno, 23°C teplota a rosný bod 18°C. Snad hity, velmi nepravděpodobné protože to jede jen v Chebu. Tady ani kumul, ani dobrá základna a shelf cloud je roztrhanej.
Takže tradiční lajna, děkujeme KH
Lajna pěkná, blesky žádné, na satelitu je vidět, že oblačnost linie nesahá příliš vysoko.
Kdyby byl vyříznutý snímek radaru bez informací a hádanka typu: Přiřaď měsíc k tomuto snímku.
Tak bych tipnul asi leden a přechod výrazné studené fronty.
Upřímně jako bizár v srpnu bezblesková lajna na studené frontě.
No jelikož to budou poslední srážky před oteplením a na nějaký čas, tak by bylo dobré, kdyby spadlo aspoň těch 6mm + jako má Aladin, ale moc tomu nevěřím...
Z webky Tušimice pod KH je vidět celkem solidní základna. Co myslíte, zesílí to ještě?
Mohlo by aspoň k Praze a Polabí, aby z toho byly regulérní bouřky s blesky.
AuraPočasí
určitě to zesílí ale až 10-20 km za horama. Masivní shelf se dotvořil a už leje
Jestli uhodí někde v ČR 1 blesk, bude to zázrak.
Výstraha na silné bouřky na „nebouřky/přeháňky" je docela bizarní situace, ale proč ne...
Všechno je možné.
Peter Sedlák 1
To bylo spíš moje přání. Podle mě potenciál zesílení moc neexistuje, je strašně moc oblačnosti, fronta sama o sobě není příliš výrazná a mraky už víš nepůjdou, takže to zůstane v podobné formě jako do teď.
Na radaru je vidět, že se nové buňky tvoří před linií, ale rozhodně to nijak výrazně nezesiluje nebo nenaskakuje, je moc oblačnosti, je to utopené komplet.
Koukám že Jugo má zálivku tady deštík nic víc ani ten vítr nebyl
až na to že se to zamnou obnovuje hezky, ne v celé lajně ale jádra jsou.
No na to že lilo docela hodně, intenzita tak 20 mm/h tak všechny srážkoměry nic moc. Pouze jedna u Slovenského národního povstání a moje levná na severní straně kde ty kapky padaly tak mají 4mm, ostatní 1-2mm.
No jdou další deště od JZ oranžové. Spadne tak 8mm dnes (nebo 5mm).
Peter Sedlák 1
Tak aspoň se to rozrůstá, takže až to dorazí někam cca do Polabí, mohlo by z toho aspoň slušněji zapršet. Jedno „jádro" s oranžovo-červenými odrazy je někde u Podbořan. Docela výkon na to, že je srpen...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.