Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Bouřky od 31.7. do 5.8.

1365
# 05.08.2025, 15:30

AuraPočasí
Zatím struktura celkem jde. Myslím si, že to určitě zesílí, ale tradičně za Krušnýma horama.

Na pomezí Jihočeského a Středočeského kraje už se to také začíná prohýbat do luku.

18
# 05.08.2025, 15:31

Třeba to celé překvapí a dočkáme se i něčeho u Brna:D

# 05.08.2025, 15:33

Tadeas
Mi to teda přijde nic moc ale co čekat při tak nízkém cape.
Nemyslím si že to moc bude sílit.

# 05.08.2025, 15:35

naprosto parodická fronta na srpen, to je škoda nevyužitýho potenciálu. její nejsilnější stránkou je déšť a tady končí veškerá diskuze. in fact, mapa blesků ve střední a západní evropě vypadá cirka takhle: https://www.blitzortung.org/cs/live_lightning_maps... a tady je absolutně bezpečný říct, že i leden se zmůže na víc :D

# 05.08.2025, 15:35

Tadeas
No do luku vůbec. Zase nedělejme z každého odrazu lukovitá schémata apod, zvlášť když je tam ta základna velmi nízko a hlavně velmi roztroušená, takže srážkově nic a navíc je tam v těch místech většinou oblačno i se sluncem přechodně. :zz:

Tady 26°C a slunečno, parádní den.

# 05.08.2025, 15:37

Tadeas
jaké bow echo? To je normální nimbostratus tam.
TheRealStormCZE
ale v lednu se to více bortí od KH, takže oukej, no lilo a leje dost. 6-8mm. Bouřky ani být neměly.

1365
# 05.08.2025, 15:40

Aidamkoo
Peter Sedlák 1
Dobře, samozřejmě jsem neměl hned na mysli bow echo..

# 05.08.2025, 15:41

Peter Sedlák 1
jestli mám být upřímný, bortí, ano (díky nižší výšce) ale i v tom lednu je snažší aby větrníky dostaly blesky, vzácněji i ledvice. ale slejváky z toho jsou fakt pořádný, aby z toho ještě neskončil nejdeštivější den v roce :D

1978
# 05.08.2025, 15:42

KubysQ
Tyhle situace od SZ většinou nedopadají dobře pro východní část ČR. Tipuju že to vydrží max někam po Vysočinu.

# 05.08.2025, 15:46

Klokan_0
KubysQ
to je jen dobře vy hamouni.:D

TheRealStormCZE
Snad bude 1.2.2023 opakování, to i napadl sníh a byl silnej plusák.

6-9 mm. Sever města má více protože tam šla konvektivní buňka, jih měl objezd.

18
# 05.08.2025, 15:50

Peter Sedlák 1
A proč hamouni? my snad určujeme kam bouřky půjdou, kde se budou vytvářet nebo kde pro ně vlastně budou nejvhodnější podmínky?

Tak jestli nechceš plakat do polštáře nebo tu na diskuzi, tak pro to něco udělej a přestěhuj se třeba na Moravu, pak snad budeš happy místo toho věčného stěžování si tu na diskuzi a brečení či nadávek na Moravu tak jak to dělá tady XX dalších lidí :D:D

# 05.08.2025, 15:55

Pro mě tedy překvapení,čekal jsem vítr a rychlý přechod s pár mm a poté ještě sluníčko,ale je bezvětří (u mě), 8 až 9mm napršelo a ještě prší.Před následným,Moraváky vynuceným :D:D:D suchým a teplým obdobím U MĚ DOBRÝ :)

# 05.08.2025, 15:55

Buďme rádi za tuhle frontu, aspoň trochu zalije a slunečné teplé období začne s čerstvě zalitou půdou, porostou houbičky, které mají rádi teplo.

18
# 05.08.2025, 15:57

Peter Sedlák 1
Nevím z jakého titulu můžeš někoho nazývat děťátkem, když ani nevíš s kým si dopisuješ, to je jedna věc.

Druhá věc jako ponaučovat mě ať pochopím ironii, no já ji asi pochopil velice dobře, a myslím že velice dobře sem to i vyjádřil ":D:D" které sem přidal na konec textu.
Začal bych možná s těmato věcma od svého prahu a pak zkoušel poučovat ostatní :D

# 05.08.2025, 15:58

KubysQ
Vyjde vám 90% situací nám tak 20% takže je dobře že dneska budete na suchu

18
# 05.08.2025, 15:59

Peter Sedlák 1
A celkem rád bych viděl to tvoje údajné "pořád žebrání"..
posílej to sem, hrň to do mě, rád se pobavím na tom mega množstevním žebráním co sem tu prosil o bouřky nebo bůhví co, chci se zasmát jak nic nenajdeš:D

# 05.08.2025, 16:00

KubysQ
Tak proč to pak zní jak vražednej dopis.
Klokan potvrdí že si takhle děláme srandu!:D
No nic, jindy ironická hláška vyjde lépe. Raději to smažem, plevelíme to tu.

18
# 05.08.2025, 16:01

forman.leos
To je v pořádku, proti tomu absolutně nic neříkám, ale nemusím to, když se hned někdo do někoho opírá když něco napíše, ač teda nepochopí on sám ironii a bude o tom poučovat tu ostatní na diskuzi, to opravdu nemusím jako no :D a to že na Moravě vyjde 90 % situací a jinde to nevychazí, tak za to nemužeme my, co bydlíme na Moravě, ani jeden člověk v tomto státě neurčuje a spíš defakto vůbec neurčí a neovlivní kde bouřky budou a nebudou a v jaké intenzitě a síle..

18
# 05.08.2025, 16:03

Peter Sedlák 1
Hele, já to fakt beru ironicky, ale připadá mi že jedinej kdo se do toho opřel si byl ty, takže vraťme vodu do břehu a pokračujme dál v diskuzi na dané téma.
Ironicky to beru, protože jinak se to ani nedá :D třeba jako místo bílé vlajky u Vás na revanž budou aspoň dva výboje, ač při pohledu na radar asi těžko :D:D

# 05.08.2025, 16:04

AuraPočasí
Ono té vody nespadne naštěstí tak málo, jak to vypadalo. Co koukám Mostecko průměr kolem těch 6-8mm, což je fajn. Určitě další srážky přijdou v týdnu a dost možná i v neděli.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.