Diskuse o počasí Vyhledávání
AuraPočasí: Lerak2 Tahle Vaše mapka nezobrazuje odchylku, tudíž nebere v ohled průměrný stav. A v tomto regionu je průměrně nasycení nízké (nejsušší region v ČR), takže to nebude daleko od normálu ... Více
Zasláno 26.03.2026 12:31 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: V březnu dokáže zima ještě udeřit, ale od dubna už to není ono. Sice dokáže napadnout sníh, ale jakmile vyleze sluníčko, rychle to taje a teplota leze nad 0°C, je celkově větší vertikální ... VíceZasláno 26.03.2026 11:19 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: Bouřková sezóna je za dveřmi, jen mě mrzí, že většinou začíná později. Skutečný rozjezd červen a květen je někdy slabší, někdy silnější. Loňský květen byl například typicky slabý, bylo ... VíceZasláno 26.03.2026 11:00 Bouřky - Bouřková sezóna 2026
AuraPočasí: Deficit vláhy v půdě - je v podstatě mírný, žádný extrém. A u Prahy jsou ještě oblasti, kde je vláha nadprůměrná a pak ještě na JZ Moravy. VíceZasláno 26.03.2026 10:09 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: No tak do soboty teďka bude klid a méně srážek/žádné srážky. Na poslední dny března se rýsují zase nějaké srážky. Přijde mi to taková klasika, srážky jsou celkově asi podprůměrné, ale ... VíceZasláno 26.03.2026 10:05 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: „Tak tady v celém ÚK, nemá ani jedna stanice, aspoň blbých 0,1 mm. Ani na horách, ani ve Šluknovským výběžku" Lerak2 Na to jste přišel jak? Však některé stanice mají v Ústeckém ... VíceZasláno 26.03.2026 09:41 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: Jsem na Mělnicku a tady spadlo 2,5 mm, což je slušný. Podle mapky většina Středočeského kraje má 2 mm a v takovém pásu jižně od Prahy spadlo trochu víc. Ústecký kraj má někde 2 mm, ... VíceZasláno 26.03.2026 09:37 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: Jo ty srážky byly tady v Čechách slabší, ale 2 mm je lepší že nic. Je dobré, že aspoň občas něco spadne, v této fázi je to celkem pohoda, příroda ještě není pořádně probuzená a nějakou ... VíceZasláno 26.03.2026 07:50 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: ludvicek Já už přestal vyhlídky počasí sledovat, už asi přes měsíc. Došlo mi, že to nedává smysl. Na těch asi 7+ dní je ve většině případů velká nejistota a člověk vlastně jenom ví, ... VíceZasláno 26.03.2026 07:48 Články na In-počasí - Teplotně podprůměrné období bude dlouhé, chladnější zůstanou i Velikonoce
AuraPočasí: Ty srážky, co teďka jdou přes Krušné hory by měly v nějaké poměrně kompaktní podobě projít i přes nížiny a okolí Prahy. Přece jenom postupují pomalu, vítr slábne a srážkový stín už ... VíceZasláno 25.03.2026 18:54 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: Tak v tom jarním vzduchu celkem snadno naskakují i bouřky. V Čechách se dočkáme možná pár blesků a hromů. Zatím moc nepršelo, ale ještě by mělo aspoň pár mm spadnout, možná nespadne, ... VíceZasláno 25.03.2026 16:50 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: Vypadá to na chladnější a větrnější počasí, které se nějakou dobu udrží, ale na více dní dopředu 7+ bych asi už netvrdil nic. A Velikonoční pondělí je ještě daleko. Tohle jsou prostě ... VíceZasláno 25.03.2026 16:44 Články na In-počasí - Teplotně podprůměrné období bude dlouhé, chladnější zůstanou i Velikonoce
AuraPočasí: Tak asi jeden z posledních příspěvků v tomto tématu. Bylo posledních asi 10-15 let zvykem, že většina zim byla teplých nebo velmi/extrémně teplých a často srážkově bohatých s častým ... VíceZasláno 25.03.2026 14:01 Zima - Jaká bude zima 2025/2026
AuraPočasí: Tak se zdá, že jaro bude teplejší/mohlo by být teplejší. Březen skončí zřejmě celkově dost teplý i slunečný a sušší. V této fázi už je to paráda. Jaro vstupuje do své vrcholné fáze ... VíceZasláno 25.03.2026 12:34 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2026?
AuraPočasí: To hodnocení zimy by mohlo být velmi odlišné ve Skandinávii nebo Pobaltí a východní Evropě oproti ČR. V lednu místy až extrémní zima a odchylka, v únoru v podstatě přetrvávající stav. ... VíceZasláno 25.03.2026 12:27 Články na In-počasí - Zima se projevila hlavně v lednu, byla ale sušší a k rekordům měla daleko
AuraPočasí: V těch Beskydech bude sněžit fakt vydatně. Jinak počasí se typicky střídá s takovým klidnějším, sušším a teplotně nadprůměrným a trochu zajímavějším, přičemž tyto stavy se táhnou klidně ... VíceZasláno 25.03.2026 12:21 Články na In-počasí - Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
AuraPočasí: F4 Přitom stačí se na to dívat realisticky a ne tak, že pokud nespadne 2 x vyšší množství srážek, než je průměr = je to vlastně málo. A ano jména, to znamená čest, mít vlastní názor ... VíceZasláno 12.02.2026 13:06 Články na In-počasí - Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy
AuraPočasí: JohnyG Kumulativní srážky jsou ovšem nesmírně vypovídající hodnota. Sečtěte si srážky za celý únor, porovnejte s průměrem. Pokud bude za únor srážek nadprůměrné množství, koho potom ... VíceZasláno 12.02.2026 12:46 Články na In-počasí - Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy
AuraPočasí: charlie Mám již vypozorované a potvrzené, že hlavní běhy v zimě nesmyslně upřednostňují výrazně chladné varianty počasí ve výhledech - v podstatě jsou tak trochu špatně „vyladěné a ... VíceZasláno 12.02.2026 12:31 Články na In-počasí - Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy
AuraPočasí: „Ale takové to cmrndání po milimetrech je podle mě o ničem a jeden větší déšť s 20mm do rozmrzlé půdy udělá mnohem víc než 10x2mm cmrndání." JohnyG Pěkná blbost. Tohle mi hlava ... VíceZasláno 12.02.2026 12:23 Články na In-počasí - Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy