Diskuse o počasí Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru
No tedka kvůli zahradě to sleduji víc jak normálně, takže pořád. Počkám na dalsí vytupy ECMWF a AIFS , ale jako pořád to je nejisté jak hodně se ochladí....
Co bude o Velikonocích je daleko ještě
Teď mi ukazuje telefon že má sněžit ... Zítra to bude zase jinak ...
Spíš bych se bavil jak to bude ten pátek teď
Přijde mi že se to trochu posunulo na západ
Jisté je že Beskydy a Jeseníky dostanou 50 cm
Vysočina klidně 20 cm může mít
Na Moravě je též jistý sníh
Mě dává Aladin na pátek 2 cm , České Budějovice 6 cm a kolem Kaplice , Český Krumlov i přes 10 cm
Těžko říct jestli to tak bude
Třeba se to posune ještě víc na západ
Do patka je furt daleko
V těch Beskydech bude sněžit fakt vydatně. Jinak počasí se typicky střídá s takovým klidnějším, sušším a teplotně nadprůměrným a trochu zajímavějším, přičemž tyto stavy se táhnou klidně i měsíc nebo pár měsíců. Od ledna/února se skoro nic nedělo.
Jsem zvědavý, kdy bude nějaká převaha zajímavějšího počasí s více srážkami nebo výkyvy, ale zároveň to předčasné jaro a nějaké sucho je vlastně dokonalé. Člověk si mohl v klidu nějak fungovat venku za slušného jarního počasí.
venku vítr až to s tebou praští, vedro s nějakým nádechem vzdálených srážek, ale že by nějak přicházely nebo se mělo něco konečně spustit to moc nenaznačuje. taky co chtít od aktuální 50% vlhkosti. víceméně klasický pocit který v létě je přítomen nespočetněkrát
Tak v tom jarním vzduchu celkem snadno naskakují i bouřky. V Čechách se dočkáme možná pár blesků a hromů. Zatím moc nepršelo, ale ještě by mělo aspoň pár mm spadnout, možná nespadne, možná spadne 2 x tolik.
Podle ansámblů ICON-D2 by mělo do zítřejšího rána spadnout v Praze 3-8 mm srážek. Zatím to vypadá, že to spíše nespadne, ale cca od 21:00 večer by mělo ještě něco dorazit. Jo ty srážky jsou spíše slabší, ale j dobré že aspoň občas něco spadne. Každá kapka se počítá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.