Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Odpoledne kolem 15 °C a hlavně na jihu slunečno, zítra dorazí srážky a následně výrazné chlazení

Diskuse o počasí Ochlazení přinese i sníh, v Beskydech ho napadne až čtvrt metru

# 24.03.2026, 09:51

Před námi je výrazné ochlazení. Ve středu přes naše území přejde studená fronta, která se postará o výrazný pokles nulové izotermy (hranice, od které teplota klesá pod bod mrazu). Ze středečních 2000 metrů klesne ve čtvrtek do zhruba 800 metrů.... Více >>

# 24.03.2026, 10:01

Nooo zase takové výrazné ochlazení to nebude. Z nějakých 14 stupňů na 8 je v pohodě, na pár dní, a pak zase do tepla. Spíš ty srážky... Už by mohlo zapršet. Sucho začíná být velké. Sníh co napadne v Beskydech, zase rychle roztaje, nic nenormálního v tomto ročním období. Ale zimu se sněhem už nečekám. Alespoň ne v okolí Prahy. 😁

# 24.03.2026, 10:07

Martin Nebola
Výraznost ochlazení se posuzuje především v hladině 850 hPa, kde teplota z 5 °C klesne na -5 °C. Tedy ochlazení o 10 °C. A to je hranice, od které není vůbec problém říci, že jde o výrazné ochlazení. ;-) Navíc pocitovou teplotu sníží vítr.

1798
# 24.03.2026, 10:09

Martin Nebola
Tady se to třeba výrazněji projeví. Ještě zítra teploty kolem 17°C a ve čtvrtek maximálně 8°C (a ještě k tomu zároveň bude foukat čerstvý vítr, takže pocitově bude kolem 2°C). Samozřejmě se to nejvíce projeví na horách i se sněhem. Vypadá to, že se zima jen tak nevzdá a ochlazení tam je i na příští týden (to je ale zatím nejisté).

# 24.03.2026, 11:42

Tadeas
Tak jasně,že kdo je celý den venku,bude trpět,protože ten 10stupňový teplotní rozdíl bude i leckde v nížinách plus ten vítr.Jsem si jistý,že tady pár stížností padne,pro mě je takové březnové počasí nahoru a dolu normální,ale přiznávám,letos jsem ukolébán teplým začátkem jara,jen ta voda chybí…

130
# 24.03.2026, 11:53

Aláďa nám tu ve čtvrtek a v pátek maluje pěknou show, ale kdoví jestli mu to vydrží. Zatím to vypadá velice lákavě:prsi::prsi::prsi::snih::snih::snih::vitr::tornado::vitr:

Naproti tomu, ale Ventusky nebo ICON to nevidí zas tak zle. No je to stejně ještě 2-3 dny tak uvidíme. Jak známe Aladina tak umí pěkně přehánět a málokdy mu to vyjde.

# 24.03.2026, 12:26

Sněžení pro mě aktuálně mají Aladin, ECMWF, Harmonie a SHD. ICON a GFS nic. Je to trochu změna oproti včerejšku, kdy to viděl jen jeden výstup ECMWF. No uvidíme co další výstupy. Bude záležet jak jsem psal na intenzitě srážek, do čtvrtka, pátku času dost. Uvidíme co zítra.

34
# 24.03.2026, 14:05

tak na čtvrtek a pátek nám to dává nějakých 40mm z větší části ve sněhu,příští týden zatím vypadá taky srážkově bohatý

88
# 24.03.2026, 14:17

Fstorm
Pokud takto, tak doufejme, že Alikovi to nevyjde!

VHK
38
# 24.03.2026, 14:22

charlie
Ne prave ze naopak,doufejme ze mu to vyjde,srazky uz jsou potreba;-):prsi::snih:

# 24.03.2026, 14:51

U nás na Jihu Čech nic
Možná něco na Šumavě
Příští týden to bude v dešti jen na horách sníh
Teď si užije asi JV Moravy

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.