Diskuse o počasí Vyhledávání
Aidamkoo: Zrovna ICON D2 tam teďka na západ a severozápad vidí zítra večer a v noci na středu celkem pěkné bouřky, tak určitě bude i co sledovat. Více
Zasláno 04.05.2026 10:35 Články na In-počasí - V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Aidamkoo: Lerak2 Jojo zítra si dáme letní den a možná až do středy. Dokonce v úterý odpoledne na jihu Moravy a na východě Čech až 29°C, tak uvidíme, zda se překoná dosavadní maximum z dneška. ... VíceZasláno 03.05.2026 23:17 Články na In-počasí - Před námi je slunečný týden beze srážek, teploty vzrostou až v závěru týdne
Aidamkoo: JohnyG ECMWF taky nic moc no... VíceZasláno 03.05.2026 21:01 Články na In-počasí - V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Aidamkoo: Aktuální ICON asi nejvíce pesimistická varianta. Ne velké většině území 0-2mm, na jihu Moravy nic. Nicméně asi nejvíce pesimistický oper. VíceZasláno 03.05.2026 17:25 Články na In-počasí - V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Aidamkoo: V tu středu odpoledne a v noci na čtvrtek, na východě i ve čtvrtek odpoledne to dle aktuálního ICON 06z vypadá na četné bouřky podél konvergence, ale opět je to hodně velký los. Plošné ... VíceZasláno 03.05.2026 12:44 Články na In-počasí - V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě
Aidamkoo: Srážkově výhledy na ten další týden špatný a špatný. Uvidíme co realita no. Ono je to pořád daleko, ale jak jsem psal své důvody proč tomu i věřit bych našel. Nicméně do poslední chvíle ... VíceZasláno 02.05.2026 22:38 Články na In-počasí - V Česku se prohlubuje půdní i hydrologické sucho
Aidamkoo: No v modelech začíná celkem nastávat nebezpečně opakující se shoda, že nejméně srážek by měla dostat oblast od Vysočiny někam po Chřiby, tak snad moudřejší budeme s regionálními modely. ... VíceZasláno 02.05.2026 17:42 Články na In-počasí - V Česku se prohlubuje půdní i hydrologické sucho
Aidamkoo: Určitě od pondělka nějaké šance budou, takže možná první povedenější bouřková situace téhle sezóny. Srážkově to taky nevypadá špatně, tak uvidíme. Fronta se bude celkem výrazně vlnit ... VíceZasláno 02.05.2026 14:28 Bouřky - Bouřky od 4.5 do 7.5.2026
Aidamkoo: No vypadá to, že jih a východ republiky bude mít méně srážek, ale uvidíme jak se prosadí tlaková výše od jihu, jihovýchodu. Tedy možná pro Moravu velmi nepříjemný scénář, ale každý ... VíceZasláno 01.05.2026 14:19 Články na In-počasí - V Česku se prohlubuje půdní i hydrologické sucho
Aidamkoo: Zatím dobré, aktuálně 4,2°C a pofukuje, takže dneska ve 2m to bude ráno v pohodě. VíceZasláno 01.05.2026 03:14 Články na In-počasí - Čtvrteční ráno bude pro závěr dubna velmi studené, ohrozí vegetaci
Aidamkoo: Daniel Ryšlink Já si s palmou v tomto tématu notuji zejména jelikož oba máme k určitým kroků pochybnosti a snažíme se zjišťovat co a jak a rádi se v tom "šťouráme", tak máme ... VíceZasláno 01.05.2026 03:04 Globální oteplování - Globální oteplování
Aidamkoo: palma To se mi líbí. Inovacemi a adaptacemi nejdále dojdeme. VíceZasláno 30.04.2026 22:47 Globální oteplování - Globální oteplování
Aidamkoo: Daniel Ryšlink Hlavně nezapomeňte dodat, že jsme placení sionisty a další Vámi často vystavované nesmysly. Jo mně jste nějak tak ukradený celkově. Zde na fóru máte přínos 0, takže ... VíceZasláno 30.04.2026 21:05 Globální oteplování - Globální oteplování
Aidamkoo: Tady nakonec minimum -0,5°C, takže naštěstí vítr trochu zachránil před větším poklesem. VíceZasláno 30.04.2026 15:21 Články na In-počasí - Čtvrteční ráno bude pro závěr dubna velmi studené, ohrozí vegetaci
Aidamkoo: palma Dovolím si jednu povedenou citaci od morálního majáku Ryšlinka z neviditelného psa. Ono to říká totiž o tom chování hodně. Upozorňuji jde o citaci. Záchrana klimatu doopravdy ... VíceZasláno 30.04.2026 14:42 Globální oteplování - Globální oteplování
Aidamkoo: Srážkově to dle ICON do čtvrtka vidí pro naši oblast na nějakých 5-7mm, tak uvidíme. Ostatní modely vcelku podobně někde mezi 5-10mm, což by bylo určitě vítanou změnou. Navíc se budou ... VíceZasláno 30.04.2026 14:23 Články na In-počasí - Před námi je slunečný týden beze srážek, teploty vzrostou až v závěru týdne
Aidamkoo: Daniel Ryšlink Díky za další snůšku nesmyslů, urážek a víceméně hezkou ukázku toho, jak se mají chovat ti "lepší". Zkuste spíše poučovat jak máte ve zvyku na neviditelném ... VíceZasláno 30.04.2026 12:17 Globální oteplování - Globální oteplování
Aidamkoo: No můj optimismus letí do koše. Ani nejsou dvě ráno a už je 0 a východně v údolí -2°C, takže to vypadá špatně. VíceZasláno 30.04.2026 01:47 Články na In-počasí - Čtvrteční ráno bude pro závěr dubna velmi studené, ohrozí vegetaci
Aidamkoo: Tak máme konec dubna a jelikož se srážky nečekají, tak je čas zhodnotit duben. Duben byl letos mimořádně srážkově podnormální. Za duben mi tu spadlo pouze 4,1mm srážek, což činí letošní ... VíceZasláno 30.04.2026 01:35 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2026
Aidamkoo: Jinak máme vyhodnocení. Letošní duben 2. nejsušší v historii měření. Nejsušším dubnem je duben 2007 (jak jsem ostatně opravoval ACE). Průměr srážek předběžně vychází na 13mm, v dubnu ... VíceZasláno 29.04.2026 19:47 Globální oteplování - Globální oteplování