Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Stále letní teploty, ale hlavně v Čechách více oblačnosti

Diskuse o počasí V novém týdnu konečně zaprší, nejvice na severozápadě

1
# 04.05.2026, 09:34

Co koukám na nasdílené mapky, pro Prahu to vypadá jako hraniční, jestli se až do Prahy bouřky "doplazí". Větší šance zatím Žatec, Rakovník, Křivoklátsko ...
Ale věřím že z toho nakonec i pro Prahu aspoň pro SZ část Prahy déšť bude.
Tady v Praze bylo posledním velmi deštivým měsícem září 2025 (přes 100 mm), celkem ok byl i leden, ale od té doby únor, březen i duben velká bída.

108
# 04.05.2026, 09:58

modely ubrali i u nás na SZ..
takže to opět vypadá na takovou klasiku., do pátku max. 10mm a víc ani ránu :cool:
sem tam nějaká slabší bouřka..

# 04.05.2026, 10:35

Zrovna ICON D2 tam teďka na západ a severozápad vidí zítra večer a v noci na středu celkem pěkné bouřky, tak určitě bude i co sledovat. :)

# 04.05.2026, 11:34

Vypadá to jen na lokální srážky na zvlněné SF, která se nakonec rozpadne nad ČR. Původní výhledy na vznik TN v alpské oblastí jsou minulostí a přáním. I SHMÚ už tuto možnost opustil.
Takže někde budou mít štěstí na pár mm, někde nic. Celkově na sucho tato fronta vliv mít nebude.

# 04.05.2026, 11:44

Tak ta noc z út na st,zejména v její první polovině,se na SZ bouřky zřejmě ojediněle objeví,ale tady to spíš bude v KH. Dnes se vyjímečná bouřka může objevit v okolí Šumavy,popř.někde na JZ,zítra může překvapit i ve středních Čechách,možná i Vysočině. Každopádně se na všechny nedostane a i tam,kde příroda dostane aspoň tu první pomoc,srážkový deficit bude trvat dál.Dnes je tady LD jasnej,zítra je to na hraně.

# 04.05.2026, 11:55

Dnes naprosto vysusujici den, polojasno, čerstvý vítr, teplota zatím 22 stupňů. Vítr zde bude vysušovat minimálně do středy.

# 04.05.2026, 12:37

Mozna, uz to zase smazali u nas :zz: 1mm dohromady.
No Praha na tom je jeste dobre, tam sli pekny srazky co byli naposled, tady neprselo snad mesic uz, jo vlastne jednou jo, asi 1mm
Taky trava je uplne zluta na to se...

Zajimavy, ze GFS ma dest uz dneska

Intersuchoš
2392
# 04.05.2026, 13:52

No to úterý a středa je úplně, ale kompletně pryč a vymazáno. :(
To vůbec bude zázrak když to štrejchne ten krajní Z-SZ. Nakonec budeme rádi, že v Čechach vznikne vůbec jedna nějaká lokální buňka. Jako ta noc na čtvrtek vypadá líp, tam to zavání nějakým balíkem, ale co vypadá nejhůř je to načasování v ranních hodinách. Takže budeme se modlit, ale tohle sucho nepomůže zmírnit.
Těch 50 mm dva dny ve výhledu v dálce je určitě zase jenom nějakou falešnou návnadou, nadějí..

37
# 04.05.2026, 13:55

Noři to úplně zazdili a na příští týden až 27 i tady a zase silný vítr a beze srážek tak nevím jestli se smát nebo brečet...snad to bude jen nějaký ústřel

8254
# 04.05.2026, 14:02

Tady dneska třetí letní den v řadě. Srážky konečně ve výhledu. Stále se to motá okolo 25 mm. Takže jsem v klidu :prsi:

157
# 04.05.2026, 14:20

MostMost
Já teda závidím Váš optimismus. Z reakcí uživatelů ze SZ Čech jsem nabyl dojmu, že vidí "velký špatný".:D

Tady u nás se to dnes už s letním dnem asi taky povede a srážky v jednotkách mm snad taky budou.

8254
# 04.05.2026, 14:31

ludvicek
Nic jinýho, než optimismus, nezbývá :D:D

Edit: trávníčku to asi už stejně moc nepomůže :D A včera jsem při procházce zjistil, že někdo měl před pár dny výborný nápad, vyčistit komplet koryto potoka, aby tam nebyl žádný stín, všechno vykácet, ať tam může všude prát sluníčko :(

Tady byl trávník
107
# 04.05.2026, 14:33

Jak píšete kluci srážek moc(skoro nic tady)není ve výhledu tady 3 LD v kuse a už 3 den pěkný :vitr: a ten 50 mm výhled někde v dáli je asi střelba od pasu.
Podle čeho jede Meteoblue?, ten tam jako jediný má srážky celý příští týden.

107
# 04.05.2026, 14:40

MostMost
Na té 3 fotce máš trávu ještě pěkně zelenou.

8254
# 04.05.2026, 14:44

jack
A to je dobře nebo špatně? :D

# 04.05.2026, 15:47

Třeba chce říct že si déšť zaslouží víc protože u něho zelená tráva není. Nevim

Já celkem věřím v nějaký dvojciferný úhrn a i v jednu bouřku.
Škoda, že déšť není plošný a požere si dost Němec.

Daleko, ale Gfs nahodil 100mm všude za deset dní kvůli denním bouřkám a zasekle níži. Tak buď sucho nebo povodeň.

89
# 04.05.2026, 15:50

Chci zustat optimistou a věřit aspoň tomuto modelu, že mu to vyjde. A raději ty teploty na konci výhledu, než tento zaprášený horký hnus. A to ještě nezačalo léto.....

5
# 04.05.2026, 15:58

Co maluje GFS za 10 dní je úplně irelevantní. Modely jsou schopny vám osekat srážky z několika desítek mm na nulu třeba jen 2-3 dny dopředu takže co si budeme povídat.. sice je 2026 máme AI na všechno, ale předpovídat počasí a speciálně srážky ještě pořád neumíme. Smutné. Je to akorát k naštvání když se na to člověk těší a nějak už s tím počítá plus jsem tedy opět znovu zasel trávu a jestli bude ho*no tak končím a nechám to až na podzim protože není voda a v létě to sít nebudu. Jenomže ta půda bez pokrytu prostě hrozně zdegraduje od sluníčka takže asi to nechám zarůst alespoň nějakým plevelem...

Ale což o to tady moje zahrádka to je malý plácek, ale co mají říkat zemědělci tam prostě chcípne celá úroda jestli pořádně nezaprší.

# 04.05.2026, 16:06

Ten Most je krasne zelenej no, pohádka oproti jinde :D te v ordeli, kdyz nekdo pise o suchu a pak jsem vystreli travu jak z Anglie :D bys brecel

1950
# 04.05.2026, 16:40

Dneska poprvé od začátku roku jsme překonali letní hranici teploty 25°C. Je fakt dost teplo. A do toho fouká až čerstvý nárazový vítr. :vitr: Srážky zatím v nedohlednu.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.