Diskuse o počasí Vyhledávání
Tomáš J. : Jakože takovéhle situace jsem viděl v zimě, ale zatím to nikdy nebylo načasované do vrcholného léta. Teď ano a vtom je celá tahle situace zajímavá. V září nám podobná synoptika hodila ... Více
Zasláno 10.07.2022 12:59 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak poslední GFS naznačil naprosto učebnicový příklad, jak dosáhnout 40 C i ve střední Evropě v nejteplejších lokalitách. Velmi horký vzduch se vylívá nad západní Evropu a kvůli tlakové ... VíceZasláno 10.07.2022 12:54 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 Vždyť jste si tam dal vítr v 1,5 km. Vy jste ale trouba Potom máte zhuštělé ty izobary. Když jsem si rozklikl ty nárazy. Tak tam je max 81 km/h. Dobře v létě je to docela ... VíceZasláno 10.07.2022 01:22 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 Snad vás to neurazí, ale by byste byl výborný redaktor, tolik extrémů, co tam dokážete v těch modelech najít, to je neskutečné. Vy byste jim vydělal miliony na tom, že kliknou ... VíceZasláno 10.07.2022 01:10 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/nemecko-vyskrt... Není. Schválně jsem se ... VíceZasláno 10.07.2022 01:02 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Kokos342 Španělsko může mít 50 C. Tam je to opravdu kousek do té severní Afriky. Vždyť i v minulém století tam je absolutní rekord nějak přes 48 C. To je za mě třeba pravděpodobnější ... VíceZasláno 10.07.2022 00:53 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Kokos342 Je to tak toho horkého vzduchu nad jižní Evropou a Francií bude fakt hodně. Je otázkou, jak rychlé bude to proudění do střední Evropy. Pokud to bude trvat delší dobu, tak budou ... VíceZasláno 10.07.2022 00:34 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Koukám, že kolem jedné 45 C v jednom výstupu 9 dní předem se tu rozjela pěkná diskuze, protože to probudilo jednoho spáče, který čekal na tuto příležitost Ale jsem rád, že i přesto, ... VíceZasláno 09.07.2022 23:36 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : palma Zkusím tipnout, že byste mohl být někde ve Francouzském středohoří. Nebo by to mohly být ještě Alpy na jihu Francie. Jestli to má být někde na jihu. Okolí Grenoblu. Teploty mi ... VíceZasláno 09.07.2022 13:16 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak výstup, který vypadal jako úlet zčista jasna, tak se z ničeho nic už potřetí potvrzuje. A to už zbývá jenom 8 až 9 dní. A proto je pochopitelné, že už ČHMÚ reaguje. Veřím, že to ... VíceZasláno 09.07.2022 12:59 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Aldy1977 Jako my tady v Ostravě měli teď během června a července vcelku štěstí. Bohužel srážkoměr jsem úplně na nové bydliště nepřenesl, takže to číslo budu mít z radarových odhadů. ... VíceZasláno 08.07.2022 22:18 Předpověď počasí - Bouřky (i silnější), déšť a přeháňky 4.7. až 10.7. (hlavně v JV 1/2 ČR)
Tomáš J. : swan1 Jakože sem s tím srážky by se sice hodily, ale to co má být tady ve Slezsku během neděle a pondělí, to je tak na celodenní sezení doma a spaní, nebo vytáhnout teplejší oblečení ... VíceZasláno 08.07.2022 22:09 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak tady se sice Slunce vyskytlo mezi 5 a 8 večer, ale je to takové o ničem s tím studeným severozápadním větrem. V úterý pršelo trvale, ve středu dopoledne, ve čtvrtek se odpoledne ... VíceZasláno 08.07.2022 21:58 Předpověď počasí - Bouřky (i silnější), déšť a přeháňky 4.7. až 10.7. (hlavně v JV 1/2 ČR)
Tomáš J. : Yor3 Nene ta bílá výrazná čára je medián pro konkrétní čas. To znamená, že polovina těch výstupů očekává vyšší teploty v 850 Hpa pro ten konkrétní čas a polovina méně. Doba trvání ... VíceZasláno 08.07.2022 13:24 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : ludvicek Zatím to nevypadá, že by Morava měla mít nějaké vyšší teploty než severozápadní Čechy. Ta tlaková níže, která by měla způsobit to teplotní rozhraní bude ležet někde nad Baltským ... VíceZasláno 08.07.2022 12:49 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Dneska přece jenom došlo ke změně a to v podobě ústupů hlavních běhů modelů od extrémních veder díky tlakové níži, která by přesunula velmi horký pryč ze střední Evropy podobně jako ... VíceZasláno 08.07.2022 00:51 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak další den a zatím žádná změna v trendu nenastala. 1. takový předvoj teplého až velmi teplého vzduchu by měl dorazit už během příští středy až čtvrtka. Ale to bych zatím viděl spíše ... VíceZasláno 06.07.2022 23:04 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 No dobře ale při anticyklonálním fénu dojde k subsidenci vzduchu. Teplý vzduch se nasune nad studený a pokud to bude natolik velká masa teplého vzduchu tak v přízemní vrstvě ... VíceZasláno 06.07.2022 01:30 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 Prosím vás není to reálné. Výstup GFS 12 H vytvářel možnost průchodu teplého vzduchu od jihu, jakoby v cestě nestály žádné hory. Tady těch 47 C je možné ve Francii a Španělsku, ... VíceZasláno 06.07.2022 00:28 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : igor127 To ne. Protože ten poslední maluje nějaké zesílení veder nad severní Francií. Což už je v takových zeměpisných šířkách podivné. Celý ten výstup je zvláštní. Vůbec nepočítá Alpy ... VíceZasláno 05.07.2022 21:37 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?