Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mlha a nízká oblačnost v nižších polohách, na horách slunečno

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 48 příspěvků pro uživatele dobrmanek:

dobrmanek: Vše je z knížky Fyzika oblaků a srážek (měla by to být "bible" každého amatérského meteorologa) Počasí v dubnanech Termín supercela bývá někdy nesprávně spojován s konvekčními ... Více

Zasláno 06.04.2008 07:05 Bouřky - Supercela

dobrmanek: Předpověď pro SR na pondělí 7.4.2008, dává pravděpodobnost na bouřky, ale tyto pokud se vyskytnou nebudou nikterak silné. Více

Zasláno 06.04.2008 06:35 Bouřky - Budú búrky 1.3.08?

dobrmanek: HuJinTao To víš, že snažím poučovat, ale hlavně z toho důvodu, aby jste nedělali chyby , tak jako já, když jsem začínal. Jelikož dnes jedu do SR do Popradu a vrátím se až pozdě večer, ... Více

Zasláno 05.04.2008 07:46 Předpověď počasí - Bouřková sezona začala

dobrmanek: Pocasi v dubnanech: Víš co je to supercela????? Prosím neplést si pojmy. A podle čeho to víš, že to byla supercela. Supercela je velmi specifický druh bouřky. In-počasí Chtělo by ... Více

Zasláno 04.04.2008 17:43 Předpověď počasí - Bouřková sezona začala

dobrmanek: To nějak nejde dohromady aby byla silná bouřka a nebyly žádné škody. I když mám to samé přání Více

Zasláno 03.04.2008 12:43 Předpověď počasí - Bouřková sezona začala

dobrmanek: Aby tomu skutečně tak bylo, vzpomeňme na loňský duben. A zatím to vypadá na další suchý rok....... Více

Zasláno 02.04.2008 08:02 Aktuální počasí - Doba ľadová

dobrmanek: Kok To tvoje rozdělení to je fakt síla. Asi si budu muset poopravit záznamy z loňského léto. Podle tvého rozdělení jedna z bouřek, která přešla přes Větřkovice musela být mírná bouřka, ... Více

Zasláno 29.03.2008 08:00 Rady - Vichřice-pište sem jestli byl vítr od 0 do 12 st.

dobrmanek: Protože ste .........., tak síla bouřky se posuzuje dle odrazivosti a dle naměřených srážek na stanicích(provozovatel zpravidla CHMI) . Čím vyšší odrazivost tím intenzivnější srážky. ... Více

Zasláno 26.03.2008 20:53 Bouřky - Silná bouřka,prudce pršelo síla 4

dobrmanek: Položím jednoduchou otázku. Kde na internetu najdu Stupnice bouřky+ rozlišení co je silná a co už mohutná bouřka....... Uveďte aspoň zdroj, potom se taky může stát, že vypadáte jako ... Více

Zasláno 26.03.2008 07:57 Bouřky - Silná bouřka,prudce pršelo síla 4

dobrmanek: To by mne zajímalo jak se posuzuje síla bouřky. Opravdu by mne to zajímalo. Kde najdu nějaké tabulky, či kdy je bouřka silná a kdy slabá. . A nemyslím tím rozlišení dle CHMI, tam je ... Více

Zasláno 25.03.2008 12:11 Bouřky - Silná bouřka,prudce pršelo síla 4

dobrmanek: Strašně záleží kolik do ní chceš investovat. Aby jsi potom nebyl zklamaný. Já mám WS 3600 a zjistil jsem, že jsem koupil špatně, pro mé podmínky. Mě by stačilo jen teplotní čidlo se ... Více

Zasláno 24.03.2008 06:26 Rady - Meteorologicka stanica

dobrmanek: Snad Vás tady na východě ČR trhneme nějakými 30 cm Už venku začíná padat sníh. Více

Zasláno 23.03.2008 21:24 Předpověď počasí - Slovensko čeká silné sněžení a déšt

dobrmanek: Jaroslavec To platí pro většinu území ČR, krom Jeseníků . V Jeseníkách připadlo na některých místech i přes 50 cm sněhu. Více

Zasláno 21.03.2008 16:50 Aktuální počasí - Přívaly sněhu se nekonaly.

dobrmanek: In-pocasi To vím až moc dobře, navíc Jeseníky v místě mého bydliště způsobí srážkový stín. Od západu je to ta nejhorší situace, srážkové úhrny se pohybují do 5 mm a na ostatním území ... Více

Zasláno 20.03.2008 19:25 Články na In-počasí - Tlaková níže Melli aneb žene se vydatné sněžení a vítr

dobrmanek: Snad u nás ve Slezsku bude sněžit a to sněžení vydrží i přes den. Vypadá to, že i kdyby něco nasněžilo, tak to stejně v sobotu roztaje , při teplotách až 8 °C by muselo napadnout alespoň ... Více

Zasláno 20.03.2008 17:29 Články na In-počasí - Tlaková níže Melli aneb žene se vydatné sněžení a vítr

dobrmanek: Najděte si laskavě co je to hurikán a co dělá hurikán hurikánem. Stále to jen tlaková níže a tlakovou níži vždy zůstane, i když náraz větru přesáhne 200 km/h Více

Zasláno 10.03.2008 20:13 Aktuální počasí - Tlaková níže se blíží k Britským ostrovům.

dobrmanek: Na Moravě je takzvaná tornádová alej, kde se tvoří tornáda o něco častěji než jinde. A že se tornáda tvoří v nížině, tak to taky není tak úplně pravda, i když větší pravděpodobnost ... Více

Zasláno 09.03.2008 21:42 Tornáda - Tornáda v Eúrope

dobrmanek: Intezivní srážky možná tak v západní evropě, ale u nás? U nás tak do 5 mm a to už přeháním. V západních čechách do 10 mm a to je výhled na cca 5 dnů dopředu. Více

Zasláno 09.03.2008 14:13 Předpověď počasí - Příští týden bude ve znamení deštivého počasí

dobrmanek: Anonymní: To, že je Slovensko, potažmo celé Česko daleko od oceánu, tak to opravdu nemá vliv na tornáda. Na to si přišel kde? Tornáda se tvoří skoro všude, ale musí být pro vznik vhodné ... Více

Zasláno 08.03.2008 07:51 Globální oteplování - Klimatologické zmeny na Slovensku

dobrmanek: Vítr bude výrazně slabší, ale bude čerstvý v ojedinělých nárazech do 20 m/s. To deštivé počasí bude platit hlavně pro Čechy, pro Moravu a Slezsko už moc ne, tady jen přeháňky Více

Zasláno 08.03.2008 07:45 Předpověď počasí - Příští týden bude ve znamení deštivého počasí