U nás byla 1x silná bouřka v roce 2007 byla tak extrémní že někde musí být vidět i potopený člověk mohutná bouře má sílu kolem 6 do síly 8 jestli u vás pršelo pište sem pak vám něco napíšu a dozvíte se víc.Bouřky vznikají když je černý mrak ale byla vidět i veliká kaluš ale mírná bouřka u nás byla taky jednouale to doufám jestli se bouřek nebojíte jsou bílé
U nás byla nejsilnější bouřka v roce 2007 20.srpna,kdy se od jihovýchodu přihnala doslova černá oblačnost tak že se velmi setmělo a v 16 hodin se spustila průtrž jaká u nás dlouho nebyla naposledy možná v roce 1990.Déšť i bouřka trvaly 3,5 hodiny a spadlo 67 až 71mm srážek tuto bouři doprovázel mohutný vichr,který v nárazech dosahoval 110km/h.Bylo vztopeno mnoho domů i náš dům byl trochu zasažen.Bouřka ustala v 19.30.
ale podla coho vete tie stupne ak tamten opisoval vyse 3 hodinovu burko o sil 7-8 tak potom ta co tu bola 3 roky dozadu musela mat silu aj 20 vtedy za hodinu spadlo100mm zrazok a bola enormna bleskova aktivita
To by mne zajímalo jak se posuzuje síla bouřky. Opravdu by mne to zajímalo. Kde najdu nějaké tabulky, či kdy je bouřka silná a kdy slabá. . A nemyslím tím rozlišení dle CHMI, tam je to napsané naprosto jasně. Ale o stupnici od jedné do X jsem ještě neslyšel.