Já znám tyto stupně bouřky:,1.velmi .slabá,2slabá,3.mírná,4.silná,5.velmi silná,6prudká bouře,7.velmi prudká. 8.extrémní bouře
Diskuse o počasí Silná bouřka,prudce pršelo síla 4
Protože ste .........., tak síla bouřky se posuzuje dle odrazivosti a dle naměřených srážek na stanicích(provozovatel zpravidla CHMI) . Čím vyšší odrazivost tím intenzivnější srážky. Potom jsou samozřejmě nějaké vyjímky, ale to je pro Vás, jak se zdá, španělská vesnice. Je několik druhů bouřek, ale o tom možná někdy jindy a v jiném tématu. Tu Vaši stupnici jsem v žádné literatuře a na internetu nenašel. Asi jsem potom ....., nebo že by jste byly .... Vy?
Dobře se mě bude spát
V roce 2007 se k nam hnala doslova černý mračna máme dobrej výhled z okna takže se to dalo skvěle pozorovat..Když sem se koukla z okna doslova sem se zhrozila,ptz to bylo něco (bylo to asi v 18:30h.hned sem koukla na net a na obrazky sražek čr a bylo to jasny!Hnal se na nas neuvěřitelne velkej mrak rudý barvy (jako na tom snímku).Bouřka k nám dorazila přesně za hodinu,nehorázně se setmělo a řádila do půl 11 blesků bylo nespočet,lilo jak z konve a lítaly větve.. myslim že to bylo dost silná bouře
bouřka řádila i v 25.června 2008 udělala hodně škod.Srážky až 50 mm.Očekávali jsme vítr v nárazech 72 km/h(20 m/s)trochu zesílel.Bouřkové sezony se vyskytují ojediněle tahle bouřková sezona končí až na začátku října.Vyskytovali se mohutné bouřky či extrémní bouře doprovázené přívalovým deštěm.
Ja to neznam ale ...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.