Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Opět většinou zataženo, na severovýchodě zesílí příliv studeného vzduchu

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 12264 příspěvků pro uživatele palma:

palma: Tak škoda, že není jasno, na slunci se to pořád pěkně "vaří" jeden vrchol je již stanoven, ale pořád je to slušný průměr v erupcích M a zvláště X, celkově je slunce o hodně ... Více

Zasláno 04.10.2024 14:43 Astronomie - Polární záře 12.8. a 13.8.2024

palma: Tak hlásím výsledek pokusu s kávou... můj nedokonalý jazyk a jeho nedokonalé chuťové pohárky nedokázaly poznat rozdíl mezi těmi dvěma vzorky... moje manželka pak udělala závěr v podobě ... Více

Zasláno 04.10.2024 11:42 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: ludvicek No jo, ale matematik by měl použít vodu destilovanou, čímž káva bude stát za h...o, a když použije tu "novou" z vodovodu, dělá chybu, v té konvici je už voda měkčí ... Více

Zasláno 04.10.2024 09:46 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Takže dneska vyšla pěkná analýza na SW ohledně možného vývoje PV..https://www.severe-weather.eu/global-weather/recor... Nejvíce se to prý podobá zimní sezóně 1981 - 1982.. závěr z toho ... Více

Zasláno 04.10.2024 09:13 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Francois No, v TV třeba v předpovědi ČHMÚ se 90% meteorologů shoduje, že srážky budou ustávat až v posledním týdnu října... takže chcanec prostě... Více

Zasláno 04.10.2024 08:39 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Yurri He, teď se zase směju já... eurobarometr uveřejnil, čeho se nejvíce bojí lidé v Evropě.., a vyšlo to takto: Zvyšujících se cen, padající životní úrovně (42%), ekonomické situace ... Více

Zasláno 04.10.2024 00:05 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Jsem teď koukal na Ventusky,,, dva kousky tam mají zajímavou trajektorii směrem k Evropě...a jeden vypadá slibně.. Více

Zasláno 03.10.2024 19:49 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Francois Jo, snad se to ještě rozjede o trochu víc, teda, pokud pod těma stromama po těch120 mm srážek, není mokro jen do 5 cm, to by bylo pěkně v pytli... Více

Zasláno 03.10.2024 19:04 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Aura_ Jo, tady mám za ty tři dny v součtu 15mm, což uplně stačí, mokro je všude, s tou zimou souhlasím, bavíme so už o tom s kolegy na tématu o letošní zimě, tady navíc každý den po ... Více

Zasláno 03.10.2024 12:28 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Hmm, pěkné, porovnání produkce emisí mezi Jádrem a OZE vyznívá poněkud nepříznivě pro OZE, porovnání cen energií vyznívá velmi špatně pro OZE a porovnání celkových nákladů taktéž.. ... Více

Zasláno 03.10.2024 06:36 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: No, projíždím si zprávy... a už podruhé jsem narazil na "varování" před srážkami https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na..., a opět na Jesenicku, to by nebylo nic ... Více

Zasláno 02.10.2024 20:19 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Teď jedna technická: https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/video-tesla... A vůbec se tomu nedivím, tohle musí být smrtící prakticky pro každé elektroauto, prostě slaná voda.. Více

Zasláno 02.10.2024 09:47 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Tady dneska +16,8 max, což docela šlo, rána zatím chladná, i okolo +3 min., příští týden to vypadá gut...až někam +20 den a +12 noc, to by šlo, uvidíme.. Více

Zasláno 01.10.2024 16:20 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Hele, tady nějaký spolek varuje před možným vzestupem řek...https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/%C4%8Desko-... citace: "V Česku se v následujících dnech vyskytnou četné přeháňky ... Více

Zasláno 01.10.2024 15:40 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: Teď výborná záležitost, jdu s tříděnýma plastama sto metrů od baráku ke kontejneru, ani kapka neprší, dojdu ke kontejneru a vzápětí na mne, ten tam nahoře, vylije kýbl s vodou.. trvalo ... Více

Zasláno 01.10.2024 14:45 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty

palma: No, ono to s tím slabým PV má zatím platit tak asi jeden měsíc, pak průměr až mírný nadprůměr, má to souviset i s posilujícím QBO a slabší la Nina než se čekalo ( ve své podstatě zatím ... Více

Zasláno 01.10.2024 13:18 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Aidamko_ Hm, začíná se nám to poněkud shodovat... uvidíme za měsíc.., ta inverze by mne moc nenadchla, i když v lese se v tom projdu docela rád, má to taky svou atmosféru... Více

Zasláno 01.10.2024 12:43 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: TomasMost Pozor, to Nizozemí, opakuju, je území u opakujícího se rozlivu řek po přívalových deštích.. je pravda, že ta řeka tam tak sotva teče, protože od hladiny moře to má tak 10m ... Více

Zasláno 01.10.2024 12:24 Články na In-počasí - Jeseníky o víkendu zasáhla obří blesková povodeň, přišla kvůli přívalovým srážkám v posledních hodinách deště

palma: ludvicek V pohodě, nebudeme t ze zimního tématu dělat subtropické, nicméně ohledně těch palem apod. je největší problém podzimní či brzojarní vlhko, zima až tak ne, hniloba se toho ... Více

Zasláno 01.10.2024 11:19 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: ludvicek Meruně parádní, ono to zas přijde, jednou nepomrzne.. Já příští rok, jakožto optimista budu vysazovat do volného záhonu Agáve ovatifolia, mrchu velkou až dva metry průměr , ... Více

Zasláno 01.10.2024 10:45 Zima - Jaká bude zima 2024/2025