Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Chladněji a občas slunečno

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1087 příspěvků pro uživatele Milan:

Milan: Jako celek je zima nepatrně chladnější než vloni, ale třeba leden byl především v Čechách o dost teplejší než loňský. Bylo by fajn ale nezhodnocovat zimu jen podle teplotního hlediska, ... Více

Zasláno 02.03.2015 22:26 Články na In-počasí - Zima 2014/2015 byla opět nezvykle mírná

Milan: Jojo chyba. Mělo tam být více než vloni. Mimo toho západu Čech je ten sníh na podobném území (proti 2013 velký rozdíl). To v těchto dnech v Praze i tady bylo přes 30 cm. Více

Zasláno 25.02.2015 23:09 Články na In-počasí - Sněhu u nás leží více než před rokem

Milan: Tome výborné přirovnání. Sněhu je sice méně než vloni, ale co se týče plochy na území ČR, tak je to letos a vloni velmi podobné. Zima letos co se týče projevů zimního počasí je opravdu ... Více

Zasláno 25.02.2015 19:14 Články na In-počasí - Sněhu u nás leží více než před rokem

Milan: Já bych byl pro, kdyby se u meteostanic nad tou mapou objevila časová osa nebo něco, aby se dalo kliknout pár hodin zpět, třeba v 6:00 a celá mapa stanic se zobrazila s hodnotami v ... Více

Zasláno 21.02.2015 12:39 Web In-počasí - Máte meteorologickou stanici?

Milan: No i na Infometu uvádějí, že letošní leden byl v Čechách ještě o dost teplejší než ten loňský. Viz citace: "Leden 2015 měl v Praze — Klementinu průměrnou měsíční teplotu 4,1 °C, se ... Více

Zasláno 12.02.2015 18:35 Články na In-počasí - Leden byl teplotně opět výrazně nadprůměrný

Milan: Oblevy se nyní dočká i Morava, v Čechách k žádně nedochází, protože nemělo co tát. Dnes místo sněžení svítilo sluníčko, na letošní zimu asi už rezignuji, vlastně ani rezignovat nemůžu, ... Více

Zasláno 09.02.2015 22:38 Články na In-počasí - Nový týden přinese oblevu

Milan: Chci upozornit na chybu srážkoměru stanice Vysočany. Včera 45 mm opravdu nespadlo. Více

Zasláno 07.02.2015 19:05 Web In-počasí - Máte meteorologickou stanici?

Milan: Dnes jsem kliknul zde na Aladin a při kliknutí "Zobrazit" se místo Aladina otevřel zdejší numerický model. Přitom zde byl do nedávna starý Aladin (s modrými barvami srážek). Mělo by ... Více

Zasláno 07.02.2015 18:10 Web In-počasí - Numerický model ve vyšším rozlišení

Milan: Letošní zima se opravdu vyvíjí úplně jinak v Čechách, než na Moravě a Slezsku. Zatímco na východě leží sníh i v nížinách už poměrně dlouho, protože tam bylo více srážek a o ty kritické ... Více

Zasláno 07.02.2015 17:45 Zima - Jaká bude zima 2014/2015

Milan: Všiml jsem si, že tohle je asi dvacátá diskuse na téma vydatné sněžení od jihu. A dalo by se to rozdělit na 3 části. První je založení po nějakém výstupu (většinou gfs), který nakreslí ... Více

Zasláno 03.02.2015 23:24 Zima - Vydatné sněžení na začátku února?

Milan: logitech2300 To nejsou srážky, ale teploty v určující hladině 850 hPa. Situace jsou to ale velmi podobné. Více

Zasláno 31.01.2015 19:12 Zima - Vydatné sněžení na začátku února?

Milan: A ještě bych dodal, že to klidně může zůstat tak, že se buď zasekne na jihu, jako 17.1.2013 nebo spíše půjde východní cestou. Tento výstup je velice podobný tomu z ledna roku 2010. ... Více

Zasláno 31.01.2015 18:43 Zima - Vydatné sněžení na začátku února?

Milan: Jo ale čím dál tím víc oteplují. Ráno to vypadalo na mrazy a nyní už od čtvrtka nad nulou. Tohle by byla ta typická níže od jihu, jenž se stáčí k severu a přináší s sebou teplo do východních ... Více

Zasláno 31.01.2015 18:30 Zima - Vydatné sněžení na začátku února?

Milan: Jak jsem psal, v Čechách toto ani zažít nemůžeme a za tím si stojím. Pochybuji, že by někdo našel záznam, zda se toto někdy stalo. My jsme holt pro tyto situace ve špatném místě. Více

Zasláno 30.01.2015 18:37 Články na In-počasí - V Bratislavě je kalamita, napadlo přes 30 cm sněhu

Milan: 30 cm za dopoledne je fakt hodně. Tím, že je to na hraně deště a sněžení, tak padají velké vločky, a proto sníh přibývá rychle. Myslím, že v Čechách v nížinách se toto nikdy nestalo, ... Více

Zasláno 30.01.2015 17:00 Články na In-počasí - V Bratislavě je kalamita, napadlo přes 30 cm sněhu

Milan: Já už začínám být skeptický co se týče sněhu v Čechách. Letošní zimu asi budeme mít asi prd. Vycházím z toho, že v zimě 2011/2012 u nás nenapadl za celou zimu žádný a taky byl jen na ... Více

Zasláno 29.01.2015 12:36 Články na In-počasí - Vývoj sněžení v dalších dnech

Milan: No tady v Čechách to sice nevyšlo, ale zase se nic tak nestalo. Ale v Americe, když varují před bouří historie, a v New Yorku zakážou úplně všechno, a pak nic nepřijde, tak je asi někde ... Více

Zasláno 28.01.2015 15:08 Rady - Kvalita předpovědí počasí

Milan: Nápad taky vítám a já bych chtěl ještě upozornit na to, že by bylo dobré taky dole co jsou fotografie přidat pole "zobrazit další fotografie", protože tam je jen nejlepší foto za 7, ... Více

Zasláno 28.01.2015 01:02 Web In-počasí - Počasí u vás

Milan: Předpověď nevyšla Tak to zase taková katastrofa nebyla, v New Yorku nenapadlo o tolik více, co o víkendu tady na východě. Ale přiznala to jen ČT. Nova i Prima si jedou ve svých katastrofálních ... Více

Zasláno 27.01.2015 19:45 Články na In-počasí - Sněhová bouře ochromí severovýchod USA

Milan: Co jsem říkal, že to s tou výstrahou přeháněli. Prý v celých Čechách 5-10 (mimo stínu). Ale když to vezmu, tak se to mimo podhorských poloh moc nevyplnilo. Myslím si, že by se letošní ... Více

Zasláno 27.01.2015 13:00 Zima - Sněžení 27.1.2015