Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou letní teploty, ve druhé polovině noci na zítřek dorazí přeháňky a bouřky

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1087 příspěvků pro uživatele Milan:

Milan: Jižní Morava si snad během následujících dní polepší. Pardubicko patří mezi bohatší regiony na srážky už díky blízké Vysočině, Železným a Orlickým horám. Více

Zasláno 21.05.2015 20:07 Články na In-počasí - Vydatný déšť i sněžení ve střední Evropě

Milan: Dnes tedy spadlo nejvíce srážek v pásmu přes centrální části. Modelu Aladin to dnes vyšlo. Spíš mě ale překvapuje to, jak jsem psal výše, že radarové odrazy ukazovaly odrazy někde jinde ... Více

Zasláno 20.05.2015 23:14 Články na In-počasí - Příští týden ve znamení deště

Milan: Není zelená jako zelená. U nás například prší už od rána, jsme v tom hlavním zeleném pásu táhnoucím se od jihozápadu přes střední Čechy a přitom spadlo jen minimum do 5 mm. Přitom při ... Více

Zasláno 20.05.2015 17:18 Články na In-počasí - Příští týden ve znamení deště

Milan: Musíte brát ohled na to, že se jedná o zvlněnou studenou frontu, která se do poslední chvíle předpovídá těžko a modely vždycky mají tendenci nadhodnocovat. Naopak se to teď více vyrovnalo ... Více

Zasláno 19.05.2015 00:46 Články na In-počasí - Příští týden ve znamení deště

Milan: Když už od začátku modely předpovídají více srážek jen pro východ, tak nečekejte, že se to změní. Většinou vydatné srážky předpovídají modely pro celé území, a pak to území většinou ... Více

Zasláno 17.05.2015 14:10 Články na In-počasí - Příští týden ve znamení deště

Milan: Tak to, že přijde bulvár s předpovědí na zimu v srpnu či září už jsem si zvykl, ale toto? V květnu to už je vážně moc. Samozřejmě nechci zase debatu typu, že se tím vůbec zabývám, dávám ... Více

Zasláno 13.05.2015 19:53 Rady - Zkreslování meteorologie v médiích

Milan: U nás se také nekonalo nic extra. Kolem půlnoci přišly 2 přeháňky s mírným deštěm a občas se někde blýsklo a zahřímalo. Spadly 3 mm. Více

Zasláno 13.05.2015 13:28 Články na In-počasí - V úterý letní teploty i silné bouřky

Milan: Situace je téměř totožná s tou před týdnem. SZ Čech je o dost chladnější než jih, proto si myslím, že jako minulý týden vydala ČHMÚ nadhodnocenou předpověď (25-28 °C), když realita ... Více

Zasláno 12.05.2015 16:17 Články na In-počasí - V úterý letní teploty i silné bouřky

Milan: Nepřipadá vám to tak trochu jako minulé úterý? Prý 28 °C v Čechách a realita úplně někde jinde. Zase plno oblačnosti. Více

Zasláno 12.05.2015 12:34 Články na In-počasí - V úterý letní teploty i silné bouřky

Milan: U nás taky jen 24 a mělo být 27 nebo 28 °C. Podle mě se asi nečekalo tolik oblačnosti, která nedovolila takové oteplení. Byla stejná teplota jako včera. Více

Zasláno 05.05.2015 18:34 Články na In-počasí - Úterní teploty mohou vystoupit až na 30 °C

Milan: A ještě mi připadá, že v tom Sasku nadhodnocuje. Po celý večer je tam v okolí rozlehlé oranžové pole, podle něhož by už muselo napršet několik desítek mm. Více

Zasláno 27.04.2015 22:18 Rady - Letošní výměna radarů

Milan: Tak ten teplotní kontrast je opravdu neobvyklý. Nelze srovnávat nejnižší teplotu na horách a nejvyšší v nížinách, ale když srovnám stejné nadmořské výšky, tak rozdíl 20 °C nebývá tak ... Více

Zasláno 27.04.2015 21:01 Bouřky - Bouřky 27.4. a 28.4.2015 + prudké ochlazení

Milan: Všimněte si toho kola kolem Drážďan, tam je umístěn radar. Více

Zasláno 27.04.2015 20:05 Rady - Letošní výměna radarů

Milan: Ta bouřka "východně od Loun" šla přímo přes nás. Byly v ní obrovské kapky a ve vsi severně padaly kroupy (vrstva se udržela na zemi). Déšť byl prudké intenzity, ale krátce. Více

Zasláno 27.04.2015 13:45 Bouřky - Bouřky 26.4.2015

Milan: Hezký článek vyšel na izun.eu - rozhovor s Dagmar Honsovou. Více

Zasláno 08.04.2015 12:37 Rady - Zkreslování meteorologie v médiích

Milan: Hezké Velikoonoce Více

Zasláno 06.04.2015 17:43 Web In-počasí - Veselé Velikonoce 2015

Milan: Ta věta o TV Nova je dobrá. Akorát příště změňte obrázek, tenhle už tu byl vloni na apríl, jestli si dobře vzpomínám. Více

Zasláno 01.04.2015 14:21 Články na In-počasí - Datum Velikonoc bude určovat numerický model

Milan: Já jsem čekal nějakou tu vločku, ale tohle opravdu ne, aby sněžilo a na radaru žlutá intenzita :-) Více

Zasláno 31.03.2015 07:47 Články na In-počasí - Začíná deštivé počasí, bude i sněžit

Milan: Tak jelikož hlásí silný vítr, tak se bude ještě více prohlubovat rozdíly ve srážkách. Jednoduše proto, že spadnou pouze na návětří hor a na Vysočině, kde nejsou tolik potřeba, jako ... Více

Zasláno 29.03.2015 14:28 Články na In-počasí - Začíná deštivé počasí, bude i sněžit

Milan: Tak v minulých letech brečeli převážně ne východě, že málo prší proti normálu, tak nyní se to v zimě začalo obracet, o čem svědčí přiložená mapa. Z ní je patrné, jak srážkově slabá ... Více

Zasláno 28.03.2015 11:35 Články na In-počasí - Začíná deštivé počasí, bude i sněžit