Numerické modely jsou zcela v pořádku, hloupí jsou jen někteří lidé, kteří si myslí, že model nepracuje s nějakou pravděpodobností a vývojem. V předpovědi do 70 hodin už je dobře uvedeno na modelech, že sněžit nebude. To je více než dostatečná doba. Delší předpovědi jsou vždy jen předmětem diskuse.
Diskuse o počasí Vydatné sněžení na začátku února?
Všiml jsem si, že tohle je asi dvacátá diskuse na téma vydatné sněžení od jihu. A dalo by se to rozdělit na 3 části.
První je založení po nějakém výstupu (většinou gfs), který nakreslí několik dní předem vydatné srážky. Pak se diskuse dostane do druhé fáze, jelikož to gfs smazal. No a ve třetí fázi už není o čem diskutovat, jelikož se řeší coby, kdyby.
Podle mě by se tyto diskuze neměly zakládat dříve, jak 48 hodin, což je 8 výstupů modelu předem. Vidím tu i dost názorů, které to také říkají.
Já mám chuť vždycky to téma zamknout a odemknout až, když je opravdu o čem diskutovat. Je to ale jen můj názor, se kterým nemusí všichni souhlasit.
Na zítra již v jižním Rakousku, Slovinsku a severním Chorvatsku a Itálii platí nejvyšší varování před sněžením. Za 48 hodin napadne v některých regionech od 50 do 80 cm sněhu a vát bude silný vítr.
Ve Středomoří se budou vyskytovat také silné bouřky.
Níže má jméno Norbert.
Milan
O tématu a nad zajímavými výstupy numerických modelů v nějaké rozumné době (týden) lze vždy diskutovat. Samotné předpovědi níže nad Středozemním mořem se splnili. Diskuse slouží k výměně názorů, zamyšlení nad výstupy, porovnání a sledování vývoje. Tato diskuse zde určitě má své místo zcela oprávněně.
S temi srazkami to nevypada az tak zle o vikendu...ale ty teploty jsou teda zajimavy...buh vi jak to bude...za Z +1 na V -10 takovy velky odchylky na malem uzemi.
Rakouské předpovědi, nám tady na jihu slibují, že na neděli, pondělí a úterý nám sem pošlou sněžení. Tak snad toho sněhu nebude moc Pokud ho spadne jenou s rozumem, jen okráslit přírodu tak to beru. A co se mrazů týče, tak ani mrazy nepoleví co se výhledu na další týden předpovídá. Tak uvidíme, necháme se překvapit, neboť to je standartní počasí na únor...
Situace to muze byti jeste zajimava...co tak na to koukam..hlavne v tom pohranici.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.