Diskuse o počasí Máte meteorologickou stanici?
czgif
Odpověď na e-mail už se připravuje
Tommy
V současné době nám již u českých stanic nejde o kvantitu, ale o kvalitu dat. Wunderground nedávno doplnil data ze sítě Netatmo.com, kde je stanic hodně, ale jejich kvalita je u řady stanic nedostatečná. V Polsku zatím působnost neplánujeme.
Ano WUčko doplnilo. Snažil jsem se kontaktovat provozovatele stanice, ale jaksi marně. To je zase tak, že si někdo pořídí stanici a dál ho to nezajímá. Neříkám, že by to i předtím bylo nějak valné, ale nějaké odpovědi byly a stanice byly přidány. Ale to Netatmo :-D....pff
In-počasí
To je pravda, nkteré stanice WU měří dost podivně, na in-počasí se chybné podařilo celkem dobře eliminovat.
Škoda že v RAK a SK není tolik uživatelů. Polsko i Německo je docela rozlehlé, Německo má i dost lidí.
Počtem už jsme předhonili automatické z CHMU a data jsou dostupná i zpětně. Škoda že i a max není z přímého měření ale z údajů po 30 min. Měsíční výpis pro jednu stanici, jako to má např. Tutiempo, to se neplánuje? V grafické podobě již funguje.
Zdravím,
stanice Dagmeteo-Uherský Brod měla před několika dny poruchu,
ale v současné době je již její stránka http://www.dagmeteo.cz/ pravidelně aktualizována. Na mapce je však stále neaktivní. V čem je problém? Nešlo by s tím něco udělat? Díky.
Já bych byl pro, kdyby se u meteostanic nad tou mapou objevila časová osa nebo něco, aby se dalo kliknout pár hodin zpět, třeba v 6:00 a celá mapa stanic se zobrazila s hodnotami v tu hodinu. Je to u teplotní mapy a mohlo by to být i u stanic. Určitě by to nebyl problém.
Jo a proboha kde leží Teplice? Našel jsem meteostanici u Jirkova, ale Teplice jsou přece vedle Ústí, takže přesunout na správnou polohu.
Díky
Přidány stanice: Moravská Třebová a Bělotín
Zdravím,
rád bych zeptal, jestli se na letošek plánuje nějaká úprava mapy, aby mohla pojmout více stanic. Nabízel jsem tu svou už téměř před rokem, ale bohužel jsem byl odmítnut z důvodu nedostatku místa pro zobrazení dat. Jsem sice na WU, ale o přidání na in-pocasi pořád stojím. Díky.
Přidána stanice: Dolní Roveň a Staré Ouhlice
Přidána stanice: Uherský Brod
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.