Diskuse o počasí Vyhledávání
AuraPočasí: Takto vypadá ansámblový průměr sumy srážek ICON-D2 do středečního rána. Vypadá to, že největší šance na srážky a bouřky jsou na severu Čech a v Krušných horách. Nevypovídá to o skutečných ... Více
Zasláno 13.07.2026 08:51 Bouřky - Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
AuraPočasí: Fakt něco bude. Zdá se, že modely trochu nakoply srážky a přidaly nějaké ochlazení za několik dní. Jenže, znáte to... Ono to neznamená to, že sucho končí a nebo to neznamená nic zásadního. ... VíceZasláno 13.07.2026 08:45 Bouřky - Velmi silné bouřky 14.-19.7.2026
AuraPočasí: kapr84 Podle mě nejde o model, jako o to, zda člověk sleduje ansámbly. Všechny modely mají hlavní běhy sem tam a ansámbly jsou vždy rozhozené. Pokud chce člověk co nepřesnější předpověď, ... VíceZasláno 12.07.2026 17:50 Články na In-počasí - V první polovině nového týdne větrno, v závěru stabilní léto
AuraPočasí: kapr84 To je právě ono. Nejde ani tak o ty dopady, jako spíše o to, že ke kolapsu možná vůbec nedojde. Tudíž celá debata ztrácí smysl, jelikož je to o něčem, co se nikdy vůbec možná ... VíceZasláno 12.07.2026 17:48 Globální oteplování - Globální oteplování
AuraPočasí: palma Jak se uvádí, že zhruba 97% všech vědců uvádí jako hlavní příčinu oteplování lidskou činnost, tak stejné je to i s tím Golfákem. Naprostá většina vědců tvrdí, že kolaps Golfského ... VíceZasláno 12.07.2026 17:44 Globální oteplování - Globální oteplování
AuraPočasí: kapr84 ACEOF ACES Bude se dál oteplovat v létě i v zimě. Jestli se zastaví Golfský proud a přinese to nějaký studený zvrat v zimě, pak půjde o naprosto mimořádnou událost. Těžko si ... VíceZasláno 12.07.2026 16:11 Globální oteplování - Globální oteplování
AuraPočasí: Extrémnímu horku se možná vyhneme, ale nevyhneme se stabilně vysokým a nadprůměrným teplotám. VíceZasláno 12.07.2026 15:53 Předpověď počasí - Další vlna veder od 14.7. do 20.7.?
AuraPočasí: Založte někdo bouřkové téma na úterý, nebo ho založím já. Úterý bude výjimka potvrzující pravidlo, takže jeden den budou nějaké výraznější srážky a bouřky, ovšem extrémně lokální. ... VíceZasláno 12.07.2026 13:23 Články na In-počasí - V první polovině nového týdne větrno, v závěru stabilní léto
AuraPočasí: F4 Dnešní klima osciluje mezi extrémním teplem a normálem až mírně podprůměrnými teplotami. Jiné už to nebude. Nějaký reálný středový průměr je vlastně nadprůměr. Nadprůměrné teploty ... VíceZasláno 12.07.2026 10:53 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: palma Tady podobný článek. Červen byl na západě Evropy, hlavně ve Francii historicky nejteplejší, prostě nové limity a něco, co ještě nikdy nebylo. A zasahuje to třeba i do Anglie, ... VíceZasláno 12.07.2026 10:25 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: palma Ta Francie je mega extrém. Tam ty vedra ani nedávají smysl, když velká část Francie leží v mírném klimatu západní Evropy kousek od oceánu, přesto jsou tam teploty úplně nesmyslně ... VíceZasláno 12.07.2026 10:23 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: Ondra83 Stačí sledovat ten trend posledních třeba 10-15 let. Sucho vyhrává nad povodněmi a prostě to válcuje. Kolikrát když přijdou nějaké výrazné srážky, tak padají do extrémně suché ... VíceZasláno 12.07.2026 07:25 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: Tohle už není jen výkyv, ale spíše trend. Změna klimatu vede k mnohem suššímu klimatu. Podle mě jsme ještě ani nevyrovnali extrémní suchou epizodu 2015-2019 a už se v podstatě spouští ... VíceZasláno 12.07.2026 07:16 Články na In-počasí - Česko trápí sucho, ještě horší situace je v západní Evropě
AuraPočasí: F4 Letošní leden byl poměrně zajímavý z pohledu zimy, mrazy + sníh, ale obávám se, že jenom v určitých regionech a jinde bylo toho sněhu spíš podprůměrně, jen ty mrazy byly plošně. ... VíceZasláno 11.07.2026 16:29 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: Tadeas Jasně, je to problém, já to prostě vzal z určitého úhlu pohledu, že počasí má být i zajímavé. No k té zimě. Musí mít člověk už dopředu nějakou lokalitu, nějakou solidní, kam ... VíceZasláno 11.07.2026 15:49 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: Problém není sucho, ale to, že je počasí úplně extrémně nudné. Něco takového fakt nepamatuji. Srážky - bouřky jsou asi tak 1x za 14 dní nerovnoměrně, takže vlastně v průměru nic moc ... VíceZasláno 11.07.2026 14:53 Aktuální počasí - Sucho/Nesucho 2026
AuraPočasí: JohnyG Já jako klima nadšenec čím dál více docházím k závěru, že to klima je vlastně hrozně nudné to nemyslím vůbec negativně, ale prostě realisticky. 14 dní nezaprší, suchá epizoda. ... VíceZasláno 03.07.2026 16:09 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení, nejdéle tropy vydrží na Moravě a ve Slezsku
AuraPočasí: Z tohohle grafu z Doksan je evidentní, že šlo o historickou a mimořádnou vlnu vedra. A Doksany ještě zkreslují ty ranní minima, protože je to prostě venkovská oblast, kde se v noci ... VíceZasláno 03.07.2026 09:08 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení, nejdéle tropy vydrží na Moravě a ve Slezsku
AuraPočasí: To ochlazení mě nějak navnadilo na podzim. Léto je pro většinu lidí nejoblíbenější roční období, s vysokými teplotami se počítá, ale letos to bylo nějak už moc a přesáhlo to nějakou ... VíceZasláno 03.07.2026 09:02 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení, nejdéle tropy vydrží na Moravě a ve Slezsku
AuraPočasí: Thundery15 Stačí obrázky nahrát na tuhle stránku, kterou mi doporučila AI, když jsem hledal řešení stejného problému. Velikost obrázku v kB se sníží (ne rozměr), kvalita zůstane skoro ... VíceZasláno 02.07.2026 11:05 Předpověď počasí - Další možná vlna extrémních veder po 8.7.2026