Diskuse o počasí Vyhledávání
palma: TommyAst Myslím, že by se dalo přepnout na chřipku.. dvakrát taková úmrtnost v tomto roce, než covid.., hrůza, děs, smrt na obzoru!!!! V aktuální chřipkové sezoně bylo do 21. 2. 2025 ... Více
Zasláno 12.04.2025 12:47 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
palma: daz_4 Tak už to naběhlo, po chladu ni vidu... pro změnu GFS tam posunul svou studenou vlnku z toho 20.4. na 25.4.. a tak to půjde dál až do konce dubna, případně poloviny května.. VíceZasláno 12.04.2025 11:44 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: daz_4 Jo, teď to nabíhá, v 9:30 tam nic nebylo.., a je jen potěšující, když tam ty hámotiny, co to ukazovalo, nebudou, to si fakt nikdo nepřeje, jdu kouknout, jaký to celý je, mějte ... VíceZasláno 12.04.2025 11:08 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: daz_4 Dnes ráno ( nebo-li půlnoční výstup ECMWF) ještě není k disposici, alespoň teda ne na wettercentrale ani na weatheronline ani jinde.. Což samozřejmě, nevylučuje změnu, ale dával ... VíceZasláno 12.04.2025 10:25 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: Francois Jo, tady už to taky řve, připadá mi, že oproti minulým létům je tu těch potvor podstatně víc. obzvláště kosi se namnožili, sýkory taky a špačci jsem koukal, že už se zabydleli ... VíceZasláno 12.04.2025 10:18 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: Takže, teplejší varianta ECMWF je fuč, a GFS v nové predikci posunul možné ochlazení opět asi o čtyři dny dál.. počítám, že tohle bude dělat do konce května, proč to modely dělají ? ... VíceZasláno 12.04.2025 09:23 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: TommyAst , No, zde je aktualizace, co právě vylezla, po tom zubu do zimy ani památka, holt to hledá, rozpad PV ještě pořád dobíhá, takže je to obtížné posoudit i pro ten model, zajímavé ... VíceZasláno 11.04.2025 20:31 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: TommyAst Při tom čtení mne napadlo, že může být opravdu docela "průser" jestli roztaje jednou veškerý led v Arktidě, jestli tam pak nedojde ke skokovému zvýšení teploty o ... VíceZasláno 11.04.2025 18:51 Články na In-počasí - Mořský led funguje jako klíčový hráč v energetickém systému Země a formování klimatu
palma: kuba Tak jasně.. když kouknu na ansámbly, tak zase GFS dělá tanec mezi vejcema.. holt Velikonoce... VíceZasláno 11.04.2025 15:34 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: TommyAst Ještě bych dodal, že vzestup oceánů (hladiny) je též spojen s tepelnou roztažností (zvětšením objemu vody při vyšší teplotě)..Jinak díky za opět pěkný rozbor, včetně toho množství ... VíceZasláno 10.04.2025 23:32 Články na In-počasí - Mořský led funguje jako klíčový hráč v energetickém systému Země a formování klimatu
palma: ACEOF ACES A za co by ti "zbabělí zrádci" měli platit, prodělal jsem covid a nedal se pak očkovat, protože by to byla blbost, prodělal jsem podruhé a mám klid, bez očkování, ... VíceZasláno 10.04.2025 14:39 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
palma: Leknín To chce klid, to je jen jeden model a to GFS, zase tam má propad, ovšem většina ansámblů je opět někde jinde, uvidíme tak v neděli asi, jak bude.. p.s. 08:15 - nový výstup už ... VíceZasláno 10.04.2025 06:58 Články na In-počasí - Mrazy dnes zasáhly východ území, v dalších dnech už nehrozí
palma: ACEOF ACES Očkování proti covid nebylo a není povinné, pravda, ovšem oč tu běží, je generální pardon, co dostaly firmy Pfizer a spol. tedy, že státy se zavazují, že nebudou vést spory ... VíceZasláno 10.04.2025 05:55 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
palma: No vida, očkovací zákon je možná protiústavní... bodejď by se psalo o následcích po očkování, o tom, že byl někdo odškodněn...no možná se ledy pohnou.. palec nahoru soudcům...https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ockovaci-zakon-j... ... VíceZasláno 09.04.2025 09:24 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
palma: kuba Tak u nového výstupu je to už i u GFS mírnější, pod nulu nejde, no aktuálně tady u nás.. slunko a +11, tolik jsem ani nečekal..od 17.4. to vypadá konečně pestřeji.. i srážky to ... VíceZasláno 08.04.2025 14:53 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: Tak to ochlazení v e třetí dekádě dubna už tam mají oba oblíbenci.. ECMWF mírnější, GFS by mohl namalovat i něco pod nulou (někde)..takže je zase co sledovat.. VíceZasláno 08.04.2025 12:18 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
palma: Lerak2 No a navíc okolo 20.4. tam GFS zase maluje ochlazení, noční a ranní teploty nebezpečně blízko nuly...uvídíme, co se časem vyvrbí.. VíceZasláno 08.04.2025 08:54 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?
palma: TommyAst Trochu to off topic odlehčím.. jeden vtípek o Trumpetě: „Dobrý den pane učiteli, já jsem Donald, Donald Trump, učil jste mě“. „No jo vzpomínám si třetí lavice u okna. A co ... VíceZasláno 07.04.2025 23:39 Globální oteplování - Globální oteplování
palma: TommyAst Jo jo, a ještě nezapomenout na mise Pioneer a Voyager .. to za těch 50 let, co letí, předali taková kvanta informací, v četně toho jak přesně vypadá přechod z vlivu slunce, ... VíceZasláno 07.04.2025 20:08 Globální oteplování - Globální oteplování
palma: Jo, já skeptik mám zase pravdu, stejně se na ničem nedohodnou, ekonomika a prachy.. jasná věc...https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/zradili-jst... VíceZasláno 07.04.2025 18:48 Globální oteplování - Globální oteplování