Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nízká oblačnost a mlhy přetrvávájí, pravé zimní počasí v nedohlednu

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1148 příspěvků pro uživatele Lerak2 :

Lerak2 : Tak zatím to podle posledních předpokladů vypadá, že nedělní ráno zde na SZ bude velmi studené, a na většinu míst sem přijde první mráz sezóny Jinak zatím se mi letošní podzim tady ... Více

Zasláno 15.10.2025 12:59 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Tadeas Když nemáš vlastní, použil bych nějaké dvě nejbližší soukromé (v blízkém okolí), případně jako místní, bych si je šel osobně prohlídnout. Pro kontrolu těchto, bych si vybral ... Více

Zasláno 14.10.2025 10:03 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Tadeas No taky bych to viděl na hodnoty okolo 1°C, v tvém širším okolí. Což potvrzují i okolní stanice. Ta stanice tady na IN, na sídlišti na druhý straně města, to není za mně úplně ... Více

Zasláno 14.10.2025 09:16 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Když už se tady nakousla ta zelenobílá tráva tak dneska místy i slabé mrazíky ve 2m. Na Šumavě klasika mrazovky až k -4°C. Ale i nižší polohy, namátkou Kobylí na JM, Jihlava, a další. ... Více

Zasláno 14.10.2025 08:28 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Tadeas Nejbližší soukromá stanice kousek od tebe 1,2°C. A stanice ČHMÚ Olomouc Holice minimum 0,8°C, minimum přízemní -1,6°C. Za mně to vysvětluje tu zelenobílou trávu Více

Zasláno 14.10.2025 08:21 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Tak blíží se nám půlka října, počasí místy nudné Ale nějaké rozdíly, se i tak najdou. Východ a SV Moravy si drží prakticky denně srážky a často nižší maxima. Jen výjimečně se tam vyskytl ... Více

Zasláno 13.10.2025 11:24 Aktuální počasí - Aktuální počasí - říjen 2025

Lerak2 : Zatím teď ty poslední dny bez měřitelných srážek tady, úhrny za říjen se v okolí pohybují většinou okolo 6 mm, výjimečně až k 10 mm, tam kde se trefila přeháňka. Včera celkem slunečno, ... Více

Zasláno 13.10.2025 09:20 Články na In-počasí - V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima

Lerak2 : Ještě se můžeme mrknout, jak vypadá úhrn na vybraných stanicích ČHMÚ, od začátku roku do konce září. Doksany 309 mm Ústí n/L Kočkov 368 mm Plzeň Mikulka 374 mm Brno Tuřany 381 mm Praha ... Více

Zasláno 07.10.2025 13:51 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2025

Lerak2 : AuraPočasí Zálivka až v září, místy tady pěkná. Tušimice už pěkný nadprůměr dle DP. No máme už část října za sebou, aktuálně už mají ty Tušimice od začátku roku přes 440 mm Více

Zasláno 06.10.2025 13:22 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2025

Lerak2 : No a co mně ještě zaujalo, v dnešních minimech, je opět přízemní minimum teploty, v Lednici na JM, dnes dokonce -9,4°C To je mazec Více

Zasláno 04.10.2025 09:14 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : Dneska opět většinou bez mrazu ve 2m, těsně pod nulu to výjimečně kleslo hlavně v údolích. Sobotní minima na vybraných stanicích ÚK: Ústí Kočkov 1,3°C Ústí Vaňov 1,3°C Teplice 0,5°C ... Více

Zasláno 04.10.2025 09:07 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : Když už jsme tento týden v chladu tak nevím, jestli si někdo z vás všimnul, ale na Šumavě dnes poprvé tuto sezónu, minimum pod -10°C (stanice Březník -10,2°C), viz graf ČHMÚ. Taky ... Více

Zasláno 03.10.2025 15:37 Články na In-počasí - Dnešek byl až rekordně chladný, na hřebenech Jeseníků napadl sníh

Lerak2 : Tadeas Ok, takže je to v režii, něco tam napíšu, je jedno jestli z jedný stanice na druhý straně města, která nedává úplně dobře minima, nebo si teď spletu data s druhou stanicí, a ... Více

Zasláno 03.10.2025 11:34 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : No a ještě tady k ÚK. Na velké většině stanic dnes opět bez mrazu ve 2m. Slabý mrazík těsně pod nulou, jen výjimečně v údolních lokalitách. Tady menší přehled minim, na stanicích ČHMÚ ... Více

Zasláno 03.10.2025 10:40 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : Jinak co mně ještě zaujalo, na dnešních minimech, jsou třeba přízemní teploty na JM. Nejenom že tam byl místy slušný mráz ve 2m, často až k -3°C, v údolí pár km od Brna dokonce -5,3°C. ... Více

Zasláno 03.10.2025 10:32 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : Tadeas Opět se zeptám. To je ta teplota tady na IN, z tý soukromý stanice na sídlišti na tý tyčce? Protože když kouknu na dvě nejbližší soukromé stanice od tebe, tak jedna minimum -1,4°C, ... Více

Zasláno 03.10.2025 10:17 Články na In-počasí - V novém týdnu podprůměrné teploty, ranní mrazíky a na hřebenech hor i sníh

Lerak2 : No a docela jsou i zajímavé rozdíly, v posledních dnech, v maximech. Když se podívám na posledních 5 dní, tak třeba Doksany skoro o 5°C vyšší průměr, než třeba Mošnov na SV Moravy. ... Více

Zasláno 02.10.2025 10:47 Články na In-počasí - Dnešek byl až rekordně chladný, na hřebenech Jeseníků napadl sníh

Lerak2 : Samik Asi jsi úplně nepochopil účel návštěvy, obce Habry. Pár dní zpět jsme tady v tomto vláknu o množství srážek, řešili, že by bylo třeba dobrý, se tam podívat a omrknout situaci. ... Více

Zasláno 28.09.2025 22:54 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2025

Lerak2 : Jinak nedalo mi to, a zavítal jsem dneska s kolegou, na to nejsušší místo ČHMÚ, letošního roku. A to obec Habry, na Vysočině. Okolí krásně zelené, prakticky žádné žloutnoucí stromy, ... Více

Zasláno 27.09.2025 23:37 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2025

Lerak2 : Peter Sedlák 1 Koukal jsem na ty celkem solidní rozdíly, na malém území v Mostě a blízkém okolí. Nejvíc markantní je to Vtelno a Lužice. Ty stanice jsou zhruba 4km daleko od sebe, a ... Více

Zasláno 26.09.2025 11:15 Aktuální počasí - Vydatné srážky od 23.9. do 27.9.2025