Tadeas
No taky bych to viděl na hodnoty okolo 1°C, v tvém širším okolí. Což potvrzují i okolní stanice. Ta stanice tady na IN, na sídlišti na druhý straně města, to není za mně úplně ideální. A to ve vší úctě každému, kdo se snaží o nějaké měření. Ne vždy to ale je technicky možné, zvlášť na těch sídlištích. Takže ano, měření tam probíhá, ale bral bych to přeci jen trochu orientačně. Viz foto měření, a blízkého okolí, kde je plno budov
Diskuse o počasí V novém týdnu se o něčo častěji ukáže i modrá obloha, klesnou hlavně ranní minima
Tadeas
Když nemáš vlastní, použil bych nějaké dvě nejbližší soukromé (v blízkém okolí), případně jako místní, bych si je šel osobně prohlídnout. Pro kontrolu těchto, bych si vybral ještě tu ofiko. Pošlu ti odkaz na nejbližší soukromou, ty budeš mít za úkol, zkontrolovat, jestli není nějak blbě umístěná
ludvicek
Jo jo, ty noční/ranní teploty tomu dávají nadprůměr jen to fikne..a díky tvořivé činnosti USA senátu a spol. je tu další problém, leccos v NOAA a NASA přestává pomalu fungovat, či je striktně omezeno, bude se blbě předpovídat na delší období a sledovat co který činitel počasí ukazuje... screen přikládám..
Tak zatím to podle posledních předpokladů vypadá, že nedělní ráno zde na SZ bude velmi studené, a na většinu míst sem přijde první mráz sezóny Jinak zatím se mi letošní podzim tady líbí, teď začne ta druhá horší polovina, doufám že bude co nejméně NO
Září přineslo prakticky všechno, od srážek po několik TD. No a říjen, vlastně zatím bez mlh, což je celkem zajímavé v této oblasti. Také zatím málo srážek a příjemné odpolední teploty, většinou 15-18°C. A i to
se ještě relativně objevuje. Za mně zatím spokojenost
V hradeckých lesích Stříbrný potok stále neteče! Po srážkově bohatším období v září, kdy se na chvíli koryto zaplnilo, se nyní sucho znovu navrátilo. Pár desetinek milimetrů na oživení toku hold nestačí! Jsem zvědavý, jak dopadne předpoklad vlhčího a teplejšího počasí v příštím týdnu.
Vokr
jako tůně na plachtě taky nevypadaly na 100mm, když jsem tam byl 20. září. je to holt problémovější oblast zdá se, to u nás močály na radovesické jsou hned zpátky i když spadne jen 10mm a vydrží klidně i 2 týdny dalšího sucha, tam to vysychá nějak hned
Tak dneska celkem velké rozdíly, v nočních teplotách. Tam kde bylo méně oblačnosti, klesala teplota nízko. Zajímavostí jsou dnes přízemní mrazíky, na stanicích ČHMÚ na jihu JM. Sedm stanic tam mělo přízemní mrazík. Nejnižší přízemní minimum dnes opět Lednice, a to -3,9°C Naopak v centru Prahy Klementinum nejnižší minimum 10,6°C, nebo Ústí n/L Vaňov 9,5°C
Dnešní ranní teploty se pohybovaly okolo 8°C, ale původně mělo být o 6°C chladněji (díky zatažené obloze bylo tepleji).
Ráno při východu Slunce se objevily menší díry v mracích, a to vedlo k vytváření krepuskularních paprsků (byly moc daleko, takže vyfotit bohužel nešly).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.