Diskuse o počasí Nový týden většinou bez letních teplot a občas s deštěm
Tady dneska 0,5 mm. Od odpoledne prosvítá slunce a 22 °C.
Tak po dlouhé době něco napíšu. Už jsem nemohl číst ty nářky na zimu tady na východě. Tady zatím tento týden nebylo maximum nižší než 22,4 C. Ano v úterý odpoledne bylo i 17 C a déšť, ale i to je v létě zcela normální. Dneska už zase maximum 23,6 C. V pondělí letní den. Nyní jsem spíše aktivním čtenářem, ale přišlo mi že někteří místní ze severovýchodu dělají 2. Sibiř, tak už jsem musel napsat, že i tady jsou teploty letos v létě naprosto pohodové. Červen 23 - 28, červenec 25-30 C. 9 tropických dnů, více než 60 % léta letní dny. Jako to mi i léto 2020 přišlo chladnější než letošní. A opravdu pro mě nepříjemné byť na poměry minulého století by to bylo krásné léto, bylo léto 2011.
VHK
Úvod srpna u nás s 13 mm, to je fajn. Zítřejší situace jediný ICON dává 6 mm, jinak nula, my nejsme daleko od sebe. Ikdyž, furt si pletu Loukov s Lukovem v Lukově jsem měl delší prácičku, mám ho zafixovaný že jsi odtamtud
Srážkový výhled fakt bomba a ty teploty, ty jo, oteplení až od středy 9.8.? A první dekáda v háji
Jo na tem kole nejeď na Valachy, ten vítr je tady dost silný a teplotu máme podobnou 23,5 aktuálně
Tomáš J.
Co se týče léta 2020 tak první dva měsíce byly u mně chladnější bez debat jako letos. Lidi žijí teď a to léto je už zapomenuto Červen byl tehdy teplotně podprůměrný, červenec průměrný. Letos červen průměrný a červenec nadprůměrný. Tehdy byly 4 tropické dny, letos jich je 9+ jedna tropická noc. To léto 2020 zachránil srpen, teď v srpnu bude stoprocentně první dekáda dost podprůměrná, dnešek je taková vyjímka, výhled kosa- tj. teploty kolem +15. Co bude pak dál se bude ještě měnit, ale léto jako celek skončí maximálně v průměru, nemyslím si, že by sa srpen tak pokašlal a skončil hrubě pod.
Leknín
První dekáda srpna 2023 bude pravděpodobně extrémně chladná v tom kontextu, kdy byla naposledy chladnější. Neznám statistiky, ale tipuji tak možná 20,30 let možná více. Opravdu takto chladné počasí je v 1. dekádě srpna velice neobvyklé a poslední roky bývalo touhlo dobou vždy o dost tepleji.
am96 ještě včera večer ukazoval model GFS letní a tropické dny od příštího týdne, teď to zase ukazuje chladno a zimu. Tenhle srpen bude jedním z nejchladnějších za poslední dobu Teď je na východě Evropy vedro, příští týden na západě a na tu střední Evropu se nějak zapomnělo.
Tak déšť začíná slušně zesilovat, padají větší kapky. Opět všude mokro. Je to jako podzim. Od minulých srážek se skoro nic neodpařilo. Je to zacyklené a pořád hodně vláhy.
Leknín
Je zajímavé srovnat současný průběh srpna s rokem 2015 a 2018. extrém no...
am96
Začátek srpna 2006 byl u nás na východě teplejší jak v Libuši, ale jinak je to podobné, já ten srpen vlastně neberu nějak v potaz, páč mám furt zafixovaný ten hicový červenec ale letos to může mít o nějaký ten chladnější den navíc, zdá se..
Jinak tyhle roky 15,18 se kdovíkdy zopakují, za dva roky má nastat podle jedné studie doba ledová
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.