Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Studená fronta přinese později velkou oblačnost a hlavně večer a v noci na zítřek sněžení

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 12052 příspěvků pro uživatele palma:

palma: ludvicek Tak jsem to zkoukl aktuálně k tomu 14.7. jak je původní obrázek situace, a porovnal to se současností... změna je tam v tom, že Heatdome zůstane nad Španělskem a nad Francií ... Více

Zasláno 07.07.2025 10:41 Předpověď počasí - Chladnější ráz počasí od 7.7.

palma: No, neklesal a ni nestoupal bych na mysli.., když jsem se podíval na GFS a na ECMWF, tak ano, na dny příští (týdencca) ukazují pěkný propad teplot, plus nějaké srážky, což je positivum, ... Více

Zasláno 07.07.2025 10:06 Předpověď počasí - Chladnější ráz počasí od 7.7.

palma: Daniel Ryšlink Na otázky, které přináší meteorologie, existuje mnoho odpovědí, leckterých jsem se tu dočkal, od tebe, Ryšlinku, ani odpovědi neočekávám, maximálně tak trolení...fundovaná ... Více

Zasláno 06.07.2025 20:53 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: No, počty požárů ve své podstatě klesají, v USA třeba určitě..https://www.ncei.noaa.gov/access/monitoring/monthl... a docela mne překvapilo, že množství požárů klesá i v Kanadě, a nebýt ... Více

Zasláno 05.07.2025 14:55 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: ACEOF ACES A kolik bleskových povodní z toho nakonec bylo? No, jasně že nevíte.. takže tady máte ten Texas.. na NOAA se dají najít všechny státy, máte to tam od roku 1980 do teď, možná ... Více

Zasláno 05.07.2025 10:17 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Tady jedna zajímavost z Texasu (tragická, ale, bohužel, tradiční).. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/povodne-tex... Již před asi 45ti lety jsem četl knížku o Texasu ( historie ... Více

Zasláno 05.07.2025 09:40 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Neuro Jo, horká vlna se tomu říká obecně,.. já pro změnu mám předpovídáno až +32..holt střed Čech, no.. Více

Zasláno 04.07.2025 16:41 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, v jeho polovině naměříme i přes 35 °C

palma: Leknín He, jsem zvědav, co nakonec bude uznáno jako prvotní příčina.. hlásili že vypadla jedna fáze vysokého napětí a pak, na základě toho, spadla ta velká rozvodna v Praze, teď zase ... Více

Zasláno 04.07.2025 15:28 Bouřky - Bouřky 6.7 - 7.7. 2025

palma: Leknín No, musím uznat, že na rozdíl od Španělska, je tady ta reakce opravdu rychlá, prý v Praze spousta hlídek na křižovatkách, řídí dopravu a docela to jde, akorát lidí na ulicích ... Více

Zasláno 04.07.2025 13:11 Bouřky - Bouřky 6.7 - 7.7. 2025

palma: Leknín Vypadla ta velká vysokonapěťová ústředna v Praze na Chodově, byly obrovské převisy z Německa, a v souběhu to povyhazovalo i pobočné ústředny..aspoň tak to proběhlo jako info ... Více

Zasláno 04.07.2025 12:59 Bouřky - Bouřky 6.7 - 7.7. 2025

palma: Trochu mim téma, kdo má namířeno do Prahy, ať tam ani nejede... masivní blackout, nejdou semafory, nejede metro, nejedou tramvaje, nemocnice v nouzovém režimu na agregátech!.. Více

Zasláno 04.07.2025 12:44 Bouřky - Bouřky 6.7 - 7.7. 2025

palma: ludvicek No, Ecák už pomalu leze, je tam zatím z 00:00 prvních šest dní.. uvidíme za pár desítek minut.. No to horko tu má jeden positivní efekt...vinná réva už má nasazený hrozny kuličky ... Více

Zasláno 04.07.2025 11:15 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, v jeho polovině naměříme i přes 35 °C

palma: Ondráš* A přece nakonec Cyril s Metůdom......dobro došli! Více

Zasláno 04.07.2025 10:13 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Ondráš* něco podobnýho dělají některé stínomilné rostliny s velkými listy, za slunečna jsou vztyčené rovně (eliminují tím sluneční svit a tím snižují zahřátí a odpar, když má pršet ... Více

Zasláno 04.07.2025 09:50 Rady - Zajímavý nástroj k předpovědi počasí

palma: Tak mezi tím, jak jsme tu sledovali to horko a ty bouřky včera, vyšli dvě analýzi počasí na zbytek července od SW, tak nejdřív první odkaz na to jak by mělo být a co bude převládat..https://www.severe-weather.eu/global-weather/july-... ... Více

Zasláno 04.07.2025 09:09 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, v jeho polovině naměříme i přes 35 °C

palma: ACEOF ACES Hele technické řešení, tomu říkám správný směr.. ne debilní povolenky, které nic neřeší...a museli na to přijít Číňani s Australanama.. https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/%C4%8Desko-..., ... Více

Zasláno 04.07.2025 00:02 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Tadeas Jo, tak ve 13 letech je to ne moc časté... mít zájem o meteorologii, dobrý, jen pokračuj..👍 Více

Zasláno 03.07.2025 16:06 Bouřky - Silné bouřky 3.7.

palma: In-počasí Jasně, díky za aktuální informace k té dnešní situaci. Více

Zasláno 03.07.2025 16:00 Bouřky - Silné bouřky 3.7.

palma: Tadeas Na tom radaru opravdu není každý bílý střed v buňce tornádem, dokonce ani krupobitím.. chce to koukat, zda se to má tendenci točit, formovat do odpovídajících tvarů apod..ve ... Více

Zasláno 03.07.2025 15:54 Bouřky - Silné bouřky 3.7.

palma: No, Kladno aktuálně.. z těch zelených odrazů spadlo odhadem padesát kapek na metr čtvereční, teplota spadla na +22..jinak nuda.. Více

Zasláno 03.07.2025 14:49 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, v jeho polovině naměříme i přes 35 °C