Diskuse o počasí Vyhledávání
ota: Aura_ kuba V západní polovině Čech povodně nehrozí, na tom se shodují všechny modely, ale zalito tam bude samozřejmě solidně. Více
Zasláno 12.09.2024 17:28 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Viten95 Je to fakt zajímavé, Aladin si jede svoje a nejsilnější srážky háže stabilně nad Jeseníky, k tomu západ Moravy Vysočina a Krkonoše. ICON naopak už centrum srážek hodil přímo ... VíceZasláno 12.09.2024 17:25 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Aldy1977 Stane se, rozhodně by to byl originální příspěvek. No doufejme, že ať už to nejintenzivnější skončí kdekoliv, tak ty srážky nakonec nebudou tak hrozné. VíceZasláno 12.09.2024 14:28 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Aidamko_ Já reagoval na ty překlepy v příspěvku o tiskovce, což už je opraveno, jak jsem doplnil. No jenže Aladin je opravdu jediný, všechny modely to naopak šouply zpět do Beskyd. ... VíceZasláno 12.09.2024 14:22 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Aldy1977 Pardon, ale nerozumím jazyku vašeho kmene. Tak už opraveno bezva, no TK jsem neviděl, tak vám budu věřit, ale modely ty srážky bohužel v Beskydech spíše navyšují, jediný ... VíceZasláno 12.09.2024 14:15 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Dejvos To je celkem pohoda, Morava v Kroměříži má podle modelové předpovědi průtokem silně přesáhnout 100 letou vodu a jít výrazně nad úroveň roku 1997. Doufám, že hydrák teď trochu ... VíceZasláno 12.09.2024 10:56 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Modelová prognóza pro Moravu v Raškově působí dost hrozně. Počítá hladinu řeky stejně vysoko jako v roce 1997...Snad modely tu situaci nadhodnocují. VíceZasláno 12.09.2024 09:43 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Večerní Ecák je naprostý hnus. Naprostá většina Moravy a severovýchod Čech přes 200mm. Kromě západu všude v Česku alespoň 100mm. Nejvíc vody by dostaly Jeseníky a pak Beskydy + Krkonoše. ... VíceZasláno 11.09.2024 22:18 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Ondris No ono v předpovědích jsou pořád dost zásadní povodně, jen o něco mírnější. Zmírnil navíc vlastně jen ICON a i ten má v Jeseníkách hrubo přes 300mm, v Beskydech až 300 a v nížinách ... VíceZasláno 11.09.2024 07:15 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Aura_ Ono to u těchto níži obvykle tak bývá, nejvíce z nich pršívá na Moravě, ve Slezsku, ve východních a severních Čechách. Jinak ICON za mě ty srážky nejen posunul k východu, ale ... VíceZasláno 11.09.2024 06:16 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Já tak nějak z aktuálního vývoje tipuji, že nejvíc vody spadne v Jeseníkách, Orlických horách a částečně v Krkonoších a na Šumavě. S trochou štěstí budou o něco méně zasaženy Beskydy, ... VíceZasláno 10.09.2024 22:23 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: MostMost Určitě, počítal jsem to úplně stejně. Je to taky jediný správný postup. VíceZasláno 10.09.2024 22:07 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září
ota: Valep Je pravda, že srovnání s rokem 1997 je asi příliš. Spíš bych to možná zatím srovnal s rokem 2010, i tehdy to ovšem kompletně zaplavilo např. Troubky, kde už naštěstí nemohly popadat ... VíceZasláno 10.09.2024 12:35 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Valep Bohužel zavání, pokud vyjdou aktuální výstupy modelů, tak na horách spadnou stovky milimetrů. Hlavně na severním návětří Jeseníků, Orlických hor a podle toho, jestli se pásmo ... VíceZasláno 10.09.2024 11:27 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
ota: Lerak2 Tady nakonec 33 tropických dnů, maximum bylo 34,7°C a bylo dosaženo 2x, 1 v červenci a jednou v srpnu. Zároveň tedy platí, že tu nepadl ani 1 super tropický den, čímž se letošní ... VíceZasláno 10.09.2024 09:15 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září
ota: Shadow Bohužel to tam má i nejnovější ICON, uvidíme. John Deere No, při těchto situacích na navětří hor pak obvykle naprší ještě více, než kolik tam modely čekají. Začátek toho všeho ... VíceZasláno 09.09.2024 11:54 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky
ota: PatrikMO No jen aby, modely to tam celkem drží. spurdo U nás prší celkem slušně, už máme 10mm, což jsem čekal za celý den. Takže tady rozhodně spokojenost. VíceZasláno 09.09.2024 09:48 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky
ota: Aidamko_ No GEM má pro naši oblast cca 170mm, to taky není úplně málo. Jinak i zde dnes tropická noc, což je u nás v září naprosto výjimečné. Teď už jsme ale pod 20 a nádherně leje, ... VíceZasláno 09.09.2024 08:13 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky
ota: Pobavil mě model GEM, který dává poměrně plošné úhrny přes 200mm. Hodně vody tam má ale i Ecák. Gfs vlastně taky jen více na západě. Pokud ty předpovědi vydrží, reálně by během příštího ... VíceZasláno 08.09.2024 09:23 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky
ota: Tady maximum 33,4°C, je to nejvyšší teplota, která tu kdy v září byla. Dosud bylo nejvíc 32,3°C 1.9.2019. VíceZasláno 03.09.2024 21:26 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září