Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Inverzní počasí, na severozápadě zpočátku slabý déšť

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 2440 příspěvků pro uživatele ota:

ota: igor127 No moc tam k tomu opravdu nechybí už dneska. U nás zatím necelých 32°C. Rekord pro září tu mám 32,3°C, ten nejpozději zítra téměř určitě padne. Více

Zasláno 02.09.2024 15:15 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Yurri Smysl by to nedávalo, nemůžete měnit výšku trávníku jen podle pocitů, je to nastaveno na 5cm z nějakého důvodu a měnit se to určitě nebude. Trávník tam je a má převážně zelenou ... Více

Zasláno 02.09.2024 12:55 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: ludvicek Přesně, zavlažovat trávník by bylo podobné, jako v zimě pod stanici nahrnovat sníh, to je dobrý příklad. Více

Zasláno 02.09.2024 10:06 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: charlie To taky není úplně pravda, vliv bude mít typ asfaltu po kterém jedete, úhel slunečního svitu, samozřejmě zásadní bude rychlost jízdy. Prostě teploměr v autě je jen velmi orientační ... Více

Zasláno 02.09.2024 09:57 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Lucina Momentálně tam žádný model tropy po víkendu nedává, netvrdím, že se to ještě nemůže změnit, ale teď to vypadá po víkendu už jen maximálně na letní dny. Více

Zasláno 02.09.2024 08:39 Články na In-počasí - První záříjový týden přinese až rekordně teplé počasí

ota: charlie Yurri Pánové k vašemu auto teploměru mám jen tuhle poznámku. Máme v rodině 3 auta. Renault, Toyotu a Kiu. Včera jsem si schválně projel všechny 3 na stejnou trasu kolem mé stanice ... Více

Zasláno 02.09.2024 08:32 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Lerak2 Super fotky, díky za to, je tu krásně vidět, že je všechno jak má být. Aura_ 30 ještě průměr v nížinách nebude, já bydlím taky v nížině a přes 30 tropických dnů tu zatím bylo ... Více

Zasláno 31.08.2024 21:05 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: igor127 Taky jsem zvědav. kozacik Nechápu, že to toho trola pořád baví, každopádně GFS to ochlazení stále drží, tak uvidíme co z toho bude, třeba se teploty přeci jen vrátí alespoň ... Více

Zasláno 30.08.2024 19:33 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: Lerak2 Ano, za to se omlouvám, tam jsem byl trošku vedle. Více

Zasláno 30.08.2024 14:30 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Tahle diskuze už je vážně bizár...Měření má probíhat nad na nízko posečeným trávníkem. Ten logicky musí reprezentovat současný stav vegetace, takže ho opravdu nelze zavlažovat, aby ... Více

Zasláno 30.08.2024 14:12 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Lerak2 Já se vám vůbec nedivím, to se nedá, obzvlášť, když je to všechno jasně vidět na kameře ČHMÚ. Mimochodem na to, že je konec léta a poměrně výrazné sucho je tam tráva velmi ... Více

Zasláno 30.08.2024 13:49 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Yurri Ale proboha žádná stanice nemůže přece ukázat teplotu pro celé město, protože v každé části je teplota jiná, přesně jak vám píše PatrikMO. Zrovna ta Strážnice není ani nijak specifická ... Více

Zasláno 30.08.2024 08:12 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: MostMost Asi nějak tak, navíc zrovna Doksany tam mají na testování ještě stanici od DAVISu (je hezky vidět i na webkameře), takže v případě nesrovnalostí by si chyby v ČHMÚ rozhodně ... Více

Zasláno 30.08.2024 07:55 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Yurri Větráček se jim určitě nerozbil, protože radiační štíty využívané ČHMÚ jsou pasivní tzn., že žádné větráčky nemají. Ta teplota tam prostě byla. Více

Zasláno 30.08.2024 07:43 Články na In-počasí - V novém týdnu nás čekají další tropické teploty

ota: Yurri Tak to jsou dvě dost odlišné věci. Každá stanice je logicky relevantní pro svou lokalitu. Pokud máte někde rovinu, tak lze brát data ze stanice za relevantní na dost velkou oblast. ... Více

Zasláno 30.08.2024 07:35 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: igor127 Asi nějak tak, pan neomylný se opět plete a tradičně si protiřečí... Každopádně u nás je letos možná dokonce i šance na rekord v počtu tropických dnů, dosud nejvíc jich bylo ... Více

Zasláno 29.08.2024 11:31 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: Yurri Předpovědět teplotu na týden je možná snadné pod vlivem rozsáhlé tlakové výše, ale pokud převládá oceánské proudění, tak to snadné opravdu není. Mimochodem ten zdroj byste opravdu ... Více

Zasláno 28.08.2024 07:51 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: Jsem fakt zvědavý jak dopadne ten příští týden, modely tam střídají teploty od 20 po 35°C, nejtepleji má už tradičně GFS, i když v aktuálním výpočtu má alespoň nějaké ochlazení. Výpočty ... Více

Zasláno 27.08.2024 07:49 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: TomasMost Tady zatím zůstává nejteplejší rok 2018 s "nepřekonatelným" průměrem 11,4°C. Loni jsme měli průměrnou teplotu 10,9°C. Letos je opravdu velká šance na překonání roku ... Více

Zasláno 23.08.2024 07:59 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ota: ludvicek Ty průměry ansámblů na konec srpna a začátek září jsou opravdu vysoké. Pokud by vyšla pěkná tlakové výše mohl by být nádherný konec léta. Slunce v tomhle období už tolik nepeče, ... Více

Zasláno 20.08.2024 10:50 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září