Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na jihu Moravy může být až 40 °C, v Čechách později lokální bouřky, na severozápadě i silné

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1277 příspěvků pro uživatele AuraPočasí:

AuraPočasí: Tady je ovšem vidět, že by tam mohlo být třeba už v úterý ráno nějaké 2-3 cm sněhu, pokud by vyšla tahle predikce ALADINA. Vtipné je právě to, že tohle noční sněžení/přeháňky to tam ... Více

Zasláno 27.12.2025 13:25 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Toho sněhu tam možná moc nebude, to bude záležet na každé přeháňce, frontě, poloze TN a tohle se nedá předem předvídat moc přesně. Takže nějaký reálný odhad by mohl být od 3 ... Více

Zasláno 27.12.2025 13:17 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Koukám, že jsem rozjel slušnou diskuzi. TommyAst To prostě dokonale splňuje význam slova extrémní. Je to srovnatelné třeba s ochlazením na Silvestra 1978. Projížděl jsem různé reanalýzy ... Více

Zasláno 27.12.2025 13:09 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: F4 Aha takže když to nenastane podle Vašich přání a standardů, tak je to prostě špatně a důvod k naštvání? Není to snad jedno, jestli napadne nějaký sníh v nížinách nebo ne? Navíc ... Více

Zasláno 27.12.2025 12:02 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Tady dávám stejnou předpověď pro Říp. Je to namodelované podle všeho pro 455 m n.m., ale z vlastní zkušenosti vím, že tohle namodelovat přesně ani nejde - jaké budou teploty ... Více

Zasláno 27.12.2025 11:51 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Roudnice nad Labem leží hodně nízko. Nadmořská výška u řeky je zaokrouhleně nějakých 150 m n.m. - to je v kontextu České republiky i nížin obecně v podstatě něco jako ultra ... Více

Zasláno 27.12.2025 11:41 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Ano na modelech je vidět, že ta studená vzduchová hmota od SZ až S bude poměrně masivní a rozsáhlá - taková, jaká se v neobvykle velmi teplých zimách prakticky ani nikdy neobjeví. To ... Více

Zasláno 27.12.2025 11:27 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Ty předpovědi jsou za mě fakt velice dobře zimní a fajn. Nemám sebemenší pochopení pro některé komentáře. Teplota v 850 hPa bude poměrně dost nízko, bude oscilovat někde kolem -10°C, ... Více

Zasláno 27.12.2025 11:09 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: GFS si solidně libuje v zimě. Ty teploty v hladině 850 hPa, tam točí mezi -10°C a -15°C a dává tam přechody frontálních systémů a TN od SZ až S. Tohle by stačilo na nějakou zimu i v ... Více

Zasláno 26.12.2025 17:42 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: palma Letos bych si troufnul odhadnout, že by celá zima mohla skončit v ČR teplotně podprůměrná, protože pokud se na to koukneme realisticky. Celý prosinec byl spíše inverzní a jelikož ... Více

Zasláno 26.12.2025 14:27 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: palma Podle mě je bruslení na spadnutí, protože ty minimální teploty jsou docela nízké a přes den se drží furt nízko a to máte ještě další vyhlídky směrem do ochlazení a mrazů. Už teď ... Více

Zasláno 26.12.2025 14:17 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: palma Upřímně teďka bych to viděl tak, že se začne brzy i bruslit. Pokud bychom vzali v potaz, co je klíčové pro utváření ledu, tak asi hlavně průměrná denní teplota a ta je celkem ... Více

Zasláno 26.12.2025 14:05 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: F4 Jelikož asi žijete ve svém pesimistickém vlastním světě, tak to bude vždycky naprd a nikdy ideální. Přitom očividně míjíte realitu. Četl jsem tu od Vás, že na Vánoce bude vítr a ... Více

Zasláno 26.12.2025 13:54 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: Třemšín Jedna z nejextrémnějších situací za mě, byla v lednu 1987, kdy vydatně sněžilo za extrémně nízkých teplot. Teploty nad ČR se pohybovaly během dne kolem -15°C, ale častěji spíše ... Více

Zasláno 26.12.2025 13:39 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Tak ty povětrnostní režimy se lehce pozměnily. Z Block nad Skandinávií do no regime - tedy nebude nic určující, ale následně je tam pěkné ATRko, což pro nás znamená celkově chladnější ... Více

Zasláno 26.12.2025 12:58 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Moje oblíbené ansámbly ECMWF AIFS mluví jasnou řečí. Ochlazení bude výrazné a jsou náznaky, že by mohlo ještě i výrazně zesílit (zatím nejisté), ale téměř jisté je to, že bude docházet ... Více

Zasláno 26.12.2025 12:50 Články na In-počasí - V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou

AuraPočasí: Tak ta inverze je dnes hodně znát, když se člověk koukne na stanice. Pražské stanice jsou chladnější, než třeba Milešovka a Churáňov a to i přes to, že svítí slunko prakticky na celém ... Více

Zasláno 26.12.2025 12:39 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: In-počasí Já před lety chodil na Zeměměřickou průmyslovou střední školu, kde jsme přesně tyto mapy vytvářeli a učili se vytvářet. Prostě byla jen kupa dat v nějaké tabulce a v programu ... Více

Zasláno 22.12.2025 15:36 Rady - Nový web CHMI od prosince 2025?

AuraPočasí: Ta synoptická mapa vypadá po grafické stránce poměrně dost dobře. Řekl bych, že je taková přitažlivá, barvičky ladí a jednotlivé prvky - izobary, fronty a stav počasí to dobře doplňují. ... Více

Zasláno 22.12.2025 15:20 Web In-počasí - Nově na In-počasí najdete prohlížeč synoptických map

AuraPočasí: palma Vůbec nevím, jak je to možné... Já pouze vložil odkaz na článek a dal ho tučně, zbytek je věc vyšší vůle... Více

Zasláno 22.12.2025 15:09 Zima - Počasí na Vánoce 2025