Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná další vlna veder. Zítra může na Moravě padnout historický rekord

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1277 příspěvků pro uživatele AuraPočasí:

AuraPočasí: „Reálně uvažující člověk určitě nebude zklamaný,že dnes nezažívá podprůměrné zimy,ale věří v aspoň jednu hezkou zimní epizodu se vším,co k tomu patří.Takový člověk tedy nebude ani zklamaný,pokud ... Více

Zasláno 31.12.2025 10:26 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Chci se zeptat ostatních. Snažím se zvyknout na nové stránky ČHMÚ a teplotní mapa aktuálních teplot se mi nevybarvuje k aktuálnímu času 10:00 hodin. Teprve až když čas vrátím na 9:40 ... Více

Zasláno 31.12.2025 10:10 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Petr75 Pěkné. Podle mě to přímo nesouvisí s tou frontou, ale je to ještě jakási závěrečná konvektivní přeháňka - z těch co včera prošly přes Moravu. Více

Zasláno 31.12.2025 09:58 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Jinak ty teploty dnes po ránu jsou docela nízké - vzhledem k větru a oblačnosti. Často kolem -5°C. Ale ono se není čemu divit, teplota v hladině 850 hPa klesla pod -10°C. Dnešek bude ... Více

Zasláno 31.12.2025 09:47 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: F4 Tak to máte zimní podmínky, které by lehce skromný člověk bral všemi deseti a zároveň by je Vám mohl i někdo závidět, pokud u něho leží jen poprašek. Více

Zasláno 31.12.2025 09:27 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Pokud chce člověk fakt střízlivý pohled na situaci, tak si musí uvědomit, že málokdy vyjde všechno dokonale. Někdy jsou ideální teploty, tedy pod bodem mrazu, ale chybí výraznější plošnější ... Více

Zasláno 31.12.2025 09:19 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Teď se načetla půlka ansámblů ECMWF AIFS. Do 7. ledna je tam krásně vidět ten ochlazovací trend směrem do ledových dní. To následné oteplování asi zbytečné řešit ne? Takto useknuté ... Více

Zasláno 30.12.2025 09:34 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Jsem zvědavý na ty dny cca 4-6. ledna. Stále to vypadá, že bude poměrně dost zima. Pak zřejmě nějaké sněžení. Více

Zasláno 30.12.2025 09:05 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: RichardReynolds Navíc zima je hodně sezónní záležitost, která se ještě k tomu vlivem změny klimatu zkracuje a smršťuje. O to více by si pak měl člověk více užít každý zimní projev a ... Více

Zasláno 30.12.2025 08:55 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: F4 Však mě to vychází do puntíku a stále jsou to super zimní vyhlídky. Teploty jsou nízké, na rybnících se začíná pomalu bruslit. K tomu sněžení, které bude opět zítra a poté zřejmě ... Více

Zasláno 30.12.2025 08:41 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: F4 Tak to je důvod k naštvání ne? Jaká to nemilá meteorologická situace. Málo sněhu, málo srážek, bída a děs... Více

Zasláno 30.12.2025 08:29 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Pavell88 Ne asi. Ty negativní pesimistické příspěvky zde na diskuzi je takový malý mor. Vždycky bude vše naprd, teplo vyhraje, málo srážek atd. Chudáci lidi nešťastní. Více

Zasláno 30.12.2025 08:27 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: TomasMost Říp mě neomrzí nikdy. Však je to magická hora. Většina lidí tam nechodí kvůli počasí, ale dá se to brát i tak. Toho sněhu tam nyní tolik nebude, ale to není Řípem, ale spíše ... Více

Zasláno 30.12.2025 08:24 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Ondra83 Tak to je smůla no. Některé zimní epizody jsou srážkově bohatší, některé srážkově chudší. Tak někdy jindy bude srážkově bohatší, jako třeba v prosinci 2023. Více

Zasláno 30.12.2025 08:18 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

AuraPočasí: Tak podle podrobné zoom mapy srážek, spadlo na Řípu 1-2 mm srážek, tudíž bych předpokládal, že tam bude tak 2 cm. Dole v nížině leží poprašek i kvůli vyšším teplotám, takže nějaký sníh ... Více

Zasláno 30.12.2025 08:16 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Jasně no, ale to srovnání nedává smysl. To je jako kdybych teď napsal, že Alpy budou mít vždycky více sněhu, než České hory. Mě Říp baví takový jaký je, nepotřebuji aby tam ... Více

Zasláno 29.12.2025 20:39 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: TomasMost Tohle se nedá srovnávat. Je to úplně jiná lokalita a jiný typ místa. Na Řípu je nejlepší právě pozorovat rozdíly oproti okolní nížině. Nejen pokud jde o sníh. Například nahoře ... Více

Zasláno 29.12.2025 20:21 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Já tam půjdu po 5.1., protože mě zajímá, jak obstojí právě všechny ty výkyvy a výměny vzduchových hmot a kolik tam bude sněhu, případně námrazy a po 5.1. by mělo nastat opět ... Více

Zasláno 29.12.2025 20:05 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: charlie Tak to nesouhlasím. Ale myslím, že už jsem se Vám snažil vysvětlit, že Říp je klimaticky trošku jinde, než nějaké nížiny, takže to nikam nevedlo, ale nevadí. V noci tam může ... Více

Zasláno 29.12.2025 19:52 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let

AuraPočasí: Ta varianta co zobrazuje GFS je poměrně dost chladná i větrná. Chápu ty argumenty, že v nížinách bude teplota nad 0°C a bude to kazit, ale prostě bych se na to nesoustředil a neřešil ... Více

Zasláno 29.12.2025 19:34 Články na In-počasí - Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let