Diskuse o počasí Vyhledávání
Miriam: Lucina Já to mám přesně naopak. Jako dítěti mi bývalo z horka špatně, proto jsem léto ráda neměla (horkem myslím tropické teploty). Také se tomu všichni divili. Zlomilo se to někdy ... Více
Zasláno 24.05.2021 14:48 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Lucina Já vám rozumím. Sama to ovšem mám tak, že když v létě vidím modrou oblohu a teplota je pod 30°C, normálně mi běhá mráz po zádech (jakože je tak chladno). Mám prostě ráda vedra, ... VíceZasláno 24.05.2021 14:29 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Tady už se zatahuje od jihu-jihozápadu vysokou oblačností. To si toho slunka asi zítra moc neužijeme. VíceZasláno 24.05.2021 01:28 Články na In-počasí - Chladnější a proměnlivé počasí bude pokračovat i v novém týdnu
Miriam: Swen Jablunkov Jabloně nás kvetly normálně (tj. počátkem května), ale jahody také stále kvetou. Zajímalo by mě, kdy budou plody. Pokud se urychleně alespoň trochu neoteplí, úroda snad ... VíceZasláno 23.05.2021 21:08 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Potíž je tom, že když jsou u nás teploty pod 30 (při jasné obloze), noci prostě dost teplé nebudou. Nejsme severní Evropa a jiné oblasti s dlouhými letními dny. 12°C v noci je hodně ... VíceZasláno 23.05.2021 20:58 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: JohnBattler Já tedy v tropy přímo doufám, i když nemusí být hned 38°C (mně by to nevadilo, ale pro přírodu by to po tomto počasí byl velký šok). Nicméně ta teplotní suma by se měla ... VíceZasláno 23.05.2021 20:42 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Já doufám v alespoň průměrný červen. Příroda je hrozně opožděná, hodně rostlin se zastavilo ve vývoji... Např. dnes max. teplota 15,2 a před námi velmi chladná noc. VíceZasláno 23.05.2021 20:31 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Já myslím, že se to v červnu napraví, i když možná ne hned. Každopádně, vegetace má opravdu velký skluz. Zajímalo by mě, kdy letos pokvetou akáty v nížinách. VíceZasláno 23.05.2021 18:28 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
Miriam: Dnes stabilní teplota 14°C, před nějakou (ne dlouhou) dobou se vyjasnilo - takže nyní 15°C . Celkem ucházející začátek dubna. Hlavně nechci vidět dnešní noc; doufám, že alespoň bude ... VíceZasláno 23.05.2021 18:26 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: Aidamko1 Nám se celé jaro úplně vyhýbaly srážky. Nějakých pár mm za březen a duben spadlo, ale opravdu hodně málo. A i zima byla suchá. Takže ten květnový nárazový úhrn přišel více ... VíceZasláno 20.05.2021 20:47 Aktuální počasí - Jaké bude léto?
Miriam: Tady byl výrazně deštivý loňský květen (a potom červen). Nejdříve jsme byli rádi, později už tak moc ne, protože vody začínalo být přespříliš. Letos to zde tak určitě není. Za květen ... VíceZasláno 20.05.2021 20:22 Aktuální počasí - Jaké bude léto?
Miriam: Na.Guru Rusko je velké a podmínky jsou tam velice různé. V severních a středních částech evr. Ruska prší určitě více než u nás. Zrovna tak na Urale. Mám tam hodně známých a i nějaké ... VíceZasláno 19.05.2021 18:38 Aktuální počasí - Jaké bude léto?
Miriam: Aidamko1 Co přesně znamenají východní oscilační cykly pro naše léto? Jinak co se týče těch jevů ENSO - já nevím, našla jsem tuto tabulku- https://ggweather.com/enso/oni.htm Tam ty ... VíceZasláno 19.05.2021 18:29 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: swan1 Já jsem se v dubnu děsila, že peckoviny (které hromadně kvetly zrovna v těch největších chladnech) nebudou opylené. Teď už je zřejmé, že úroda bude taková, že se budou lámat haluze. ... VíceZasláno 18.05.2021 20:24 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: Martin Vítek Podle předpovědí se to má postupně zlepšovat. Červen má být na území Čr průměrný, druhé dva letní měsíce možná i nadprůměrné. Uvidíme, ale tyto predikce se drží již dlouho ... VíceZasláno 18.05.2021 20:10 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: ludvicek U nás zatím nejsou plně olistěné akáty, jinak už všechno ano. Ale celkově to také odhaduju na průměrné 3-4 týdenní zpoždění u většiny rostlin... Např. bezy asi opravdu čekají ... VíceZasláno 18.05.2021 16:11 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2021?
Miriam: swan1 na mě z těch vašich fotek jde také zima (duha je ovšem nádherná). Ale u nás to, s ohledem na nadmořskou výšku a polohu, rovněž není žádná sláva. Kdyby mi někdo dříve řekl, že ... VíceZasláno 18.05.2021 15:50 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: Stav a předpokládaný vývoj ENSO: https://www.climate.gov/news-features/blogs/enso/m... VíceZasláno 18.05.2021 15:38 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: Tady 20°C a po velmi krátké bouřce (spadlo jen nepatrné, neměřitelné množství srážek) velice dusno. VíceZasláno 15.05.2021 16:04 Aktuální počasí - Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Miriam: Yurri Modely mají na konci výhledů ve středních polohách denní teploty 10°C a na noc vyjasnění. Třeba to ale bude jinak. VíceZasláno 15.05.2021 16:02 Bouřky - Bouřky a vydatné srážky od 11.5. do 16.5.2021