celyl
Nojo, kolik lidí, tolik chutí. Já bych zase bral to teplo. Pamatuju i chladná léta v 80. tých a aspoň u nás v rodině z nich nikdo radost neměl. Bylo fajn přijet na chatu a týden nosit pláštěnku a gumáky...
Něco se tam pomalu ve výhledech začíná lámat, snad příští víkend.
Diskuse o počasí Chladnější a proměnlivé počasí bude pokračovat i v novém týdnu
celyl
Žádný obavy, paměť je v poradku.
Ale, 200% srážkového průměru každý měsíc a zimu , to v létě nikdo nepotřebuje, ani příroda, ani člověk.. To by byl jen jiný druh extremu..
Tohle počasí po celé léto patří tak na Island nebo Shatlandy. Ne do stř Evropy...
Já nejsem milovník veder, ale 20-25 st by v létě bejt mohlo..
Martin Vítek
No ale za první květnové dny zde chybí statistika a právě v noci z prvního na druhého května v Čechách celkem dost napršelo. Nějak mě ta data nesedí.
Pršet u vás muselo. Ten graf je chybný..
Tady za květen 42,1mm.. Těžkej podprůměr. Data opět zkontrolována od ČHMÚ..
Od 1.1. zatím něco přes 112mm..
Aidamko1
Máte pravdu. 2.5 bylo 7 mm
Aidamko1
Martin Vítek
Já už mu říkal, že 2 května byly vydatné srážky a nemá je zapsané. Jenom 7mm??? To muselo dát rozhodně víc.Tady před chvilkou přešla vydatná přehánka a dalo to další 3mm. Za květen už 93mm.
Aidamko1
112mm za rok je strašně málo. Tu od začátku roku 310mm.
Predators2
Vydatné srážky? Jak kde. U nás toho 2.5 spadlo 7 mm a na chalupě u Úštěku 13 mm. Ve Výsluní spadlo 12 mm a v Tušimicích 4 mm. Prostě to západní a severozápadní proudění Jirkovu nepřeje.
Už několikátá přeháňka a krásně příjemná, žádné velké slejváky. 12°C, to je pěkný, ale už to teplo třeba.
Je úsměvný, jak tu někteří panikaří ze dvou 20st dní příští týden, jakože začíná nekonečný vedro a sucho..
Akorát, že po dvou teplotně skoro normálních dnech to má pak na víkend spadnout zas o 10st dolů.. a zase déšť. Kupříkladu příští sobotu mi sem predikce dává 8-10 st.. To už je fakt šílený..
swan1
Ti propagátoři mokrých a studených lét, to jsou trochu Čapkovsky řečeno "nezahradníci". My ostatní, co se snažíme svůj kousek země nějak vyšperkovat k obrazu svému, víme, že bez slunce a tepla je to tak maximálně na golfový trávník a že jich v Británii mají.
Zase z druhé strany, to sucho třeba 2018, to bylo taky likvidační. Chtělo by to nějaký zlatý střed.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.