Peter sedlák 1
No tak u vás jsou hodnoty CAPE kolem 100 a střih větru kolem 14. Moc velkou šanci nemáte, ale déšť se také počítá.
Diskuse o počasí Chladnější a proměnlivé počasí bude pokračovat i v novém týdnu
Kapitán Exner
S tím cape myslím neměnilo se moc. A jinak tu už jde něco pořádného a tentokrát krásně zamnou takže pokud zintenzvini tak je možný že by byla bouřka.
Ale furt si to nemyslím.
Dost zesílil vítr
Peter Sedlák 1
Dneska je velmi zajímavé počasí. Bouřka tu byla jen 1. Ta druhá šla těsně vedle. Pěkné záběry máte.
Tak nakonec zesílila ale ne na bouřku. Na severu další přeháňka tak uvidím tuhle.
Predators2
Díky, dají se dobře fotit. Takový bonus by to byl kdyby z nich byly bouřky. Ale ony musí být až u Teplic a tam už nejde vidět.
A kvůli přeháňkam fouká nepříjemně vítr.
Ještě fotka tyhle přeháňky. A asi už konec. Den to byl pěkný ale kdyby bouřky se zformovaly nějak normálně bylo by ještě lepší.
To já se modlím aby tady spadlo alespoň pár kapek. Pořád jen sucho,větrno a zima
Peter Sedlák 1
Jaj já ty srážkové úhrny dal do jiného tématu.
Těsně před půlnocí přešla ještě docela vydatná sprška.
charlie
Tak čistě z mého pohledu, tady je po květnových zatím 138mm srazek vše nasycené, půda i řeky, prameny..
Kdyby tu 14 dní ani nekaplo, bylo 20-25 st ,všichni by to uvítali a přírodě by to jen prospělo..
Jestli se to po 3 teplejších dnech má zase vrátit na 12-16 st, tak potěš..
Mě toto počasí přivádí k truchlivým úvahám, zda by bylo možné, že bychom letos překonali všechny historické rekordy ohledně chladných lét a teploty by se skutečně stále držely v rozmezí 14-20°C (ty dvacítky spíš vzácněji). Prostě něco jako teď. Protože doba skutečně postupuje, avšak počasí se nemění.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.