Na severu Čech se vyskytovaly místy i bouřky.
Diskuse o počasí Kdy se konečně oteplí?
Tak po mrazivém pondělku dnes mrazivá středa..
Ve 2m Tmin +2st, ovšem na autech opet námraza a na trávě jinovatka..
Jinak s reálným, faktickým hodnocením letošního jara vůči historii bych počkal do 1.6.
Pocity jsou jedna věc, reálná data druhá...
Už teď je jisté, že letošní jaro nebude jen návrat k dříve běžnějším, studenejsim jarum. Bude chladnější, možná nejchladnější od roku 1980...
swan1
Třeba u nás je toto jaro určitě chladnější než v r. 1980. Vlastně i v tom r. 1991 byl chladnější pouze květen, a to jen o trošku. Druhé dva měsíce byly o dost teplejší než letos. Takže zde je to skutečně rekord kdoví za jak dlouho dobu (tak daleko oficiální záznamy nesahají).
ludvicek
Tady to asi také bylo těsné. Nad ránem jsem vyšla na pole, kontrolovala rosu. Jinovatka nikde nebyla, ani dál od dědiny. Ale kosa byla pořádná.
I ve dvou m. bylo asi o stupeň chladněji než v pondělí. Zajímavé je, že s pondělním mrazem počítali v ČHMÚ více než s tím dnešním (soudě dle formulace předpovědi). V pondělí, myslím, na JM nemrzlo nikde. Každopádně i mně, jakožto naprostému laikovi, který má v tomto oboru pouze "školu života", bylo zřejmé, že dnes je ta hrozba větší.
Jak to tady čtu tak na jižní Moravě máte asi květen oproti Čechám ještě docela příjemný, když tu vidím jak vám každý den svítí slunce, moc neprší a chodíte v tričkách.
Tak to v Čechách prší téměř denně, fučí protivný vítr a slunce jsme skoro neviděli. Chodím denně v mikině + větrovce a je mi tak akorát a to jsem myslím docela otužilý. Pocitovka je ale tady většinou tak okolo 10-12°C (odpoledne). Hnus.
JohnBattler
Dneska ráno taky šlo vzít jen triko, ale myslím si, že není vhodné to brát jen dle mého chování... Pár lidí vzali dokonce i triko s krátkým a kraťasy, takže pohoda..
Tady je náhodou fajn.. Prší jen v noci a přes den občas vyleze slunce a je fajn. Dneska šajní od rána. Pocitově je mi teplo, ale jsem sportovec, takže mám rezistenci.
Jo jaro je fajn.
Aidamko1
No jo to píšu JM je jiný svět. Na druhou stranu tu máme za květen asi 110-120 mm vody, což je jestli se nepletu cca stejně jako vy od začátku roku. Sucho letos opravdu nehrozí. Ale dny "na tričko" bych letos v květnu spočítal na prstech jedné ruky. Jinak já pracuji venku x hodin denně takže to je trochu rozdíl oproti lidem co jen přecházejí z domova do práce, tam se nedivím, že když jsou venku jen chvíli tak se oblékají mnohem méně. Já holt tu bundu nosím denně a jen občas jí odložím když náhodou zrovna nefouká vítr.
Tomamir
Vy se mate. U nas je ale konečně pěkně.
JohnBattler
A to píšu pořád, jak Čechám závidím, pač mají i o 10st. víc než u nás a to jsem přes kopec od Znojma, dneska je zase skoro 20 na Slovácku, vůbec se nedivím, že tam je největší zájem o dovolenou + LV areál, lidi chtěj prostě teplo, už jsem si tak zvykl na tu zimu, že těch dnešních 17 mi připadá jako gut.
Tady zatím teplota lehce přesáhla 20; hnusně tady bylo včera a předvčerejšky (to když byl ten "nejteplejší den"). Ovšem na druhou půlku května je i toto strašně málo, pokud vezmeme v potaz, že to není jedna z těch nižších max. teplot, nýbrž jedna z nejvyšších.
-----------
Navíc i dnes strašně fučí (vítr tedy není studený, ale stejně...).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.