Já tu hysterii ve městech a v teplých oblastech chápu, procestoval jsem při práci toho hodně a znám ty podmínky... ale teď doma na skromném Valašsku si to užívám, většina roku tu stojí za houby, většinu roku tu házet pod kotel... Rekord je tuším +37, víc tady stejně nikdy nebude, jeden možná maniodepresivní uživatel dříve házel pro čr i +47, tady Valachy +40 nepadnou, a ty dva možné supertropy já přežiju a zvířena také...
Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho - červen/červenec
Mára 7
Stezovat na max teplotu 34 je trochu blby uz, vuci nam to tady bude o pulnoci
No,nebál bych se k dnešním Tmax někde do neděle přidat až 3°C a je jasný,že ta 41tka je bohužel reálná už v červnu.Jinak Německo si vylepšilo červnový rekord na 40,9°C a Británie třetí den po sobě na 36,9°C.Teď dokonce hlásí Německo (JZ) celoroční teplotní rekord 41,3°C (neofic),ale ty rekordy se mění a budou měnit každým dnem,jak se horký vzduch posouvá na V (střední Evropu).
zatím je to ještě velice nic... ale s tím jak se změní proudění tak to bude o něčem jiném... tady dnes 34,5 °C.. což taky není ještě žádná pohroma a vcelku běžné letní teplotní maximum, byť od roku 2020 pro dnešní den nejvyšší.. mám ale obavy co přinese to pondělí, kdy budeme muset chtě nechtě všichni do zaměstnání.
Neděle a pondělí se přežije a pak asi normální léto jak vidím ty výhledy... zbytek osazenstva se asi zblázní z těch pár dní veder jak to pozoruju, Chocholoušek to jistí...
srážky u nás stále velké hounou, je tam až nejaké drobné na středu, takže tady se jen modlit ať nás neco trefí...
Leknín.
Možná, že kdybyste si těchto cca 12 dní veder dal někde v Polabí, mluvil byste jinak. Ono to není pár dní a v tom je ten problém. Tady nebylo pod 20 přes týden, denně 30+, často vysoko nad. Dneska bude 30 možná ještě o půlnoci, o víkendu možná ještě ve 2 ráno. V tom se 98 lidem ze 100 žije opravdu špatně. A myslím, že i vám, jen nevíte, o čem se tu bavíme.
kapr zas maže příspěvky, no tak nic...
Nevím o čem se bavíte, máte pravdu, omlouváme se, Já mám vlastní dům a dobře seštelovaný, venku pracuju povětšinu dne a baví mně to, v hicu nebo mrazu a dokážu se vyrovnat s extrémy na každou stranu. Je to o každém z nás jak se s tím vyrovná, počasí neovlivníme, jen se třeba na ty výkyvy adaptovat. Toť vše.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.