ludvicek Se zimním řezem jsem ještě nezačal, říká se přece, že pod -5 to není ideální Ty suché mrazy hned využiju na hrabání listí, které je teď křehké jak papír a třeba z ořešákového listí po překatrování mám pak mraky výborného organického materiálu, kdyby nasněžilo, no tak vozím sníh po zahradě, všechno má svoje, ale sednout a kochat se není pro mě.
Yurri Kdybych měl čekat, až to bude ideální, tak možná začnu prvního června. Prostě té práce je tam hodně a musí se to stihnout v nějakým termínu, tak se to holt tu a tam ošidí. A pak se můžu kochat.
U nás bylo po nočním sněžení bílo, ale uz je sníh dávno zase pryč. Ochlazení zdá se úspěšně mizí někam na východ, i ČT proti včerejšku dost oteplila předpověď.
Projel sem hodně předpovědních služeb a do pátku kosa u nás jistá, hlavně po ránu, přes den tak mírně nad nulou. Dál může být všelijak, znáte to. Zdejší předpověď to o příštím víkendu rozbalila na jarní teploty. A za chvíli tam bude něco úplně jiného. Nemá cenu to sledovat.
Řez mám hotový komplet a mám pořezáno i víno. Loni mně překvapilo jak se mu tady daří, byla první úroda. Mám pět keřů tři druhy. Dětem se nejvíc líbila odrůda Alden. Uvidíme co bude letos.
Sníh fuč, venku +3,6.. co bude dál.. ochlazení v pátek na dva dny a pak patrně oteplování..a pak...? kuba Zda v tu dobu budou nějaké mrazíky, neví teď nikdo. Takže zatím v klidu, nemá cenu to teď řešit..
Táááákže, ECMF vydalo již další aktualizované dlouhodobé předpovědi, ponechávám na posouzení, zda půjde o průměrné měsíce, podprůměrné, či nadprůměrné.. i když je to va své podstatě jasné..
Mně to přijde ještě hodně nejisté, teplé výhledy tam byly před dvěma týdny, týdnem, ale snad to konečně vyjde a nebude do +5 ale do +10. V půlce měsíce se přihlásím, do té doby doufám venku nezmrznu. Dnes ráno -8 a jasno, jasně že se zatáhlo a +1.
Mně tady chybí nějaký ten rozbor od Aidamka, rád bych se něco nového dozvěděl. Ikdyž to pak nevyjde, meteorologie je holt ošidný obor. Pěknou neděli všem