Yurri Já zaléval stromy minulý víkend. To se ještě nikdy nestalo, abych na konci listopadu chodil po zahradě s hadicí. Srážky v nedohlednu. Atlantik přinese leda moc teplo, ale minimum srážek, jak to bývá.
ROFA Jedná se o meteostanici Ventus 830 umístěnou uprostřed zahrady na kovové tyči ve výšce 3 m. Cena byla přibližně 5 tisíc kč. Bohužel nevím, jak radiační štít funguje a jaký má na měření vliv, asi zkusím provést nějaká zkušební měření s anemometrem, na kterém je i měřič teploty, abych zjistil, jak moc se to liší.
Nechápu předpověď na sobotu. Tady na in-počasí předpovídají pro Pardubický kraj +3 stupně. Přitom když rozkliknete jednotlivá města,tak nikde není vidět víc jak 0 stupňů. Přijde mi,že poslední dobou každý vytváří předpověď, jak se mu zachce. Na co doprdele mají satelity a počítače za miliardy, když samotná předpověď neni přesná ani na půl dne. Zachvilku bude univerzál. Zítra bude jasno až zataženo s možností deště nebo sněžení. Teplota od -20 do +40. A vyjde to na stejno
cewr Na předpovědi bych se moc nespoléhal. Už jen ta předpověď nejnižší noční teploty -5 až -9, na severovýchodě při sněhové pokrývce až -12, nějak mi to nesedí. Těch -9 už je teď, na západě momentálně nejchladněji a myslím, že to půjde ještě dolu, věřil bych modelu GEM, co dává ráno na západě -12 až -14. Ale taky záleží co udělá ta fronta v Německu, stále ty srážky míří směrem k nám, kdyby začalo ráno pršet, tak by byla asi pěkná ledovka...
Já nevím na co koukáte, ale GFS ukazuje úrpbuzení atlantiku a i celkem dost vody. Tak snad se probudí a až zaprší, tak se postupně stočí na Sz a na horách nakydá, toť moje předpoved... přijdou srážky
ráno procházka v -10 solidní kosa. To byla ovšem rarita, počasí se opět vrátí brzy ke svému oblíbenému nadprůměru. Otřesný pohled vidět ty teploty překračující 10°C , to bude zase spojené s velkým
igor127 V sobotu čekám nadílku, sice jen tak 2 cm, ale vydrží to do pondělka, u nás třetí várka sněžení a 1. advent a hned stylový, paráda. Oteplení se mi také líbí, snad do toho pořádně zaprší, klidně celý týden.
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v prosinci má být zima a ne 12°C, u nás asi tolik nebude ale i 8°C je na danou dobu nadprůměr. Příroda se sotva dostala do zimního spánku a už zase teplo, tohle není dobré, pro nic, ani pro přírodu ani pro lidský organismus. Doufám že se pak za další týden ochladí, zatím to tak nevypadá.
Zachar Teď to tolik nevadí, u nás byla docela zima a ani těch dní nad +10 moc nečekám, spíše současné holomrazy kolem - 8 jsou škodlivé, ale naštěstí skončí. V teplejších regionech to bude ale ve druhé půlce zimy hodně rizikové, teď ten týden +7+8 je v klidu a budu moci plevelit a rejpat.
Černé scénáře, že sajrajt bude trvat celý rok se naplnily, příští týden humus, snad ale bude dostatek srážek, když už se ten pitomý Atlantik probudí jako naschvál v prosinci. Snad v pátek ještě nasněží.
A stejně je to pěkné, jak nám ty Krušné drží studený vzduch. Třeba vydrží mráz ještě celou sobotu, nad 0 to půjde neochotně, ale až to profoukne, tak bude zle. Aspoň, ať to zachraňují srážky, jak se nám to modely snaží vnutit.