Podle aktuálních předpovědí by u nás mohlo do rána nasněžit kolem 3cm sněhu.V západní polovině Česka se tvoří silná ledovka při teplotách kolem-3°C.K večeru bude i zde přecházet déšt ve sněžení.
Storms U nás napadli dokonce 2cm sněhu paráda ale odpoledne už skoro z toho nic nezbyde a doprava už má u nás mírné zpoždění sníh se totiž drží i na silnicích docela mě zarazilo že nejezději vůbec sypače a jak je to s dopravou u vás jezdí už nebo je to ještě komplikované?
Tak jsem mile překvapen, -3 stupně a klrásný poprašek sněhu, že se probudím do sobotního rána a bude trochu bílo, jsem opravdu nečekal...Aspon, že už nefouká
Tak u nás taky bílé ráno, včera jsme pověsili s děckama do oken světýlka, tak už to tu máme opravdu vánoční, škoda že to aspoň týden nevydrží. Ale zase máme větší naději na ochlazení kolem svátků když teď bude teplo.
Tutugon U nás sypače jezdily už včera a jak pršelo a solili to, tak to udělalo takovou břečku, no ale teď je to zajímavější, začíná to tát a na tom ledu se tvoří vrstvička vody, to je klouzačka
Tak 3. vlna sněžení se dle předpokladu povedla a máme 2-3cm, jsou skoro -4, takže bezpečný mráz, ledovka nás tady teprve čeká, to pondělní ráno bude zajímavé. Ty pěkné fotky mě připomínají tu masakrózní ledovku někdy před 5 lety, kdy napršelo do mrazu přes 20mm a byla z toho kalamita a počátek devastace lesů na okrese.
Ve Strakonicí včera nejprve slabší déšť co přešel do snežení.Napadlo do 2cm.Teplota až nyní se přibližuje k 0 a je polojasno až oblačno,břečka bude. Nakonec fronta okluzni byla výrazná,i když se rozpadala na východ. (Do 5mm a nakonec leckde 13-14mm západ území)