Diskuse o počasí První záříjový týden přinese až rekordně teplé počasí
Dneska nakonec maxima většinou mezi 28-31°C, chladněji bylo na západě a jihozápadě Čech, kde byly teploty mezi 24-28°C. Naopak nejtepleji bylo na jihu Moravy, kde teploty byly i nad 34°C. Např. v Brně nám padlo absolutní zářijové maximum (hezky se při JV proudění projevil efekt, kdy Tuřany a Troubsko teplejší než stanice v Žabovřeskách), ale v dalších dnech se ještě lehce oteplí, takže další rekordy budou padat jako jablka v sadě po letní bouři.
Jinak za zmínku určitě bude i zítřejší ráno. Na Moravě a východě Čech by mělo v noci zesilovat JV proudění, takže minimální teploty budou většinou nad 20°C. Aladin nevylučuje i 23°C jako minimum v Brně.
mno, srážky rozhodně zchudly a nepatrně se také oteplilo, takže bych se neradoval
Tak pomalu, ale jistě se blížíme ke změně. Ale než přijde změna, tak stále jedeme ve velmi teplém módu. Menší změny už nastaly. Dneska šestý TD v Doksanech, a je to aktuálně jediná SYNOP stanice, se všemi TD v září. A je tu i možnost, že sobota a neděle, bude na SZ tropická. Zajímavostí je, že všechna maxima v Doksanech, jsou zatím v září, nad 31,5°C
Tak za září mám 4 tropické dny (maximum bylo +33), prvního bylo max +28, včera +29 a máme před sebou poslední víkend-dva možné. Je to síla a to následné ochlazení bude taky, přesně to jsem tušil jak to dopadne
Včera dokonce byl deštík se kterým snad nepočítal žádný model, mně 1 mm ale byly i lepší místa jak jsem četl.
Dnes tmin +13 za týden to má padat k +5 tak to už je v háji.
Jsem zvědavý jestli ještě nějaký ten lední den padne, ale to už je takové malé pošimrání v těch krátících se dnech a kose po ránu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.