Diskuse o počasí Vyhledávání
Tomáš J. : Baumrtnik Tak přiznám se vaši lokalitu jsem si musel hledat, protože pro mě jako člověka z východní Moravy mi byla tahle lokalita neznáma. Když vidím vaši pozici tak se nedivím, že ... Více
Zasláno 19.07.2022 13:00 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, ve středu naměříme až 36 °C
Tomáš J. : Tak dnešní výstupy naznačují především na východě protažení veder až do příštího úterý s krátkou přestávkou během soboty a neděle, ale jak výrazné toto ochlazení bude se zatím nedá ... VíceZasláno 19.07.2022 12:31 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, ve středu naměříme až 36 °C
Tomáš J. : Tak nejenom, že ve Francii padají extrémní maxima, ale podívejte se na ty noční teploty. Příchod studené fronty od západu způsobuje to, že se zastavil pokles noční teploty. Takže i ... VíceZasláno 19.07.2022 03:45 Články na In-počasí - Extrémní vedra čeká západ Evropy, i v Anglii může být nevídaných 40 °C
Tomáš J. : TommyAst Díky za přehled Velké Británie a Irska a informacích o překonání absolutních rekordů. Máte k dispozici ještě informace o maximu třeba z Francie. By mě celkem zajímalo jestli ... VíceZasláno 18.07.2022 23:46 Články na In-počasí - Extrémní vedra čeká západ Evropy, i v Anglii může být nevídaných 40 °C
Tomáš J. : swan1 Vidím, napsal jsem to špatně, měl jsem na mysli nad 35 C. Ale to nic téměř neřeší. Ve výsledku je hlavní ta délka a tam skutečně nepůjde o více než 2 až 3 dny horkého počasí. ... VíceZasláno 18.07.2022 23:33 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, ve středu naměříme až 36 °C
Tomáš J. : swan1 Jestli u vás dneska bylo 31 C tak bych tak optimistický být vámi nebyl. A minimálně ve středu si myslím těch 35 C mít budete. V Ově to bude středa, čtvrtek docela na hraně, ale ... VíceZasláno 18.07.2022 19:33 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, ve středu naměříme až 36 °C
Tomáš J. : Tak prozatím jsou maxima v Anglii mezi 36 až 38 C podle stránky meteociel.fr a ve Francii i přes 42 C. Nantes má zatím 42 C. 40 C padla i v Normandii a normálně chladný Brest, kde ... VíceZasláno 18.07.2022 17:51 Články na In-počasí - Extrémní vedra čeká západ Evropy, i v Anglii může být nevídaných 40 °C
Tomáš J. : Zatím mi nepřijde, že by dneska měla v Anglii ta 40 C padnout. Ty teploty mezi 33 - 35 C jsou stále velmi velký extrém pro tuto oblast. Ale přihlédnu li k časovému posunu oproti Praze ... VíceZasláno 18.07.2022 14:25 Články na In-počasí - Extrémní vedra čeká západ Evropy, i v Anglii může být nevídaných 40 °C
Tomáš J. : Tak dneska tady na severovýchodě naprosto nádherný slunečný letní den s maximy tak okolo 25 až 26 C. Od zítřka už to začne i na Moravě a ve Slezsku. Dneska to vypadá na překročení 30 ... VíceZasláno 18.07.2022 12:52 Články na In-počasí - Před námi je tropický týden, ve středu naměříme až 36 °C
Tomáš J. : Neskutečné vedra no. Měli jsme dost velké štěstí, protože v západní Evropě se naplnily opravdu jedny z těch nejextrémnějších scénářů v modelech. Potenciál na 39 až 40 C v Anglii je ... VíceZasláno 16.07.2022 21:15 Články na In-počasí - Extrémní vedra čeká západ Evropy, i v Anglii může být nevídaných 40 °C
Tomáš J. : Ondráš* No z Valašška. Nevidíš její město Né važně, jako z její lokality nevíme vůbec nic. Může být 600 m.n.m. nebo taky z Valmezu, který je necelých 300 m. n. m. a bude mít úplně ... VíceZasláno 16.07.2022 21:02 Předpověď počasí - Kdy bude teplo na Valašsku?
Tomáš J. : Zajímavá bouřka na to, že je venku 17 - 18 C. Přívalový déšť, blesky, tma, celkem slušný vítr. Není to zas tak slabé. Jakože nebezpečné to není ani náhodou, ale taková silnější jarní ... VíceZasláno 16.07.2022 20:09 Předpověď počasí - Extremní vlna veder okolo 20. července 2022?
Tomáš J. : Leknín Protože ICON jako regionální model má ve zdejší předpovědi na in počasí nejvyšší váhu. A ICON vyšel s velmi chladným výstupem především od čtvrtka. Mrkněte na asnámbly. Taky ... VíceZasláno 16.07.2022 13:35 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Doizer Jakože můžu vás tam hodit bokem, ale je mi líto. Bylo to nějak dané a vůči ostatním, co jsme to zkoušeli by to nebylo úplně ideální. Jakože škoda, váš tip bych řekl, nebude daleko ... VíceZasláno 15.07.2022 17:46 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak v centru Ostravy máme takové krátké, ale dost silné přeháňky až na hraně bouřek. Ale tím, že jsou krátké, tak to více než 3 mm zatím nedalo. To co se ženě od západu by mohlo dát ... VíceZasláno 14.07.2022 21:17 Bouřky - Bouřky 14.7.2022 (potenciálně silné)
Tomáš J. : Tak dnešní večerní GFS trošku stáhl maxima, protože přesouvá horký vzduch více k jihu. na Slovensko a okrajově jih Moravy. Ovšem ve výsledku na relevanci to nic nemění. Pořád je tu ... VíceZasláno 14.07.2022 19:19 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Aidamko1 Nějaký rozbor na konec července, srpen by se hodil. Tyhle dlouhodobé výhledy a indexy, tak tomu úplně nerozumím. Já tady s tou vlnou začal 5. 7. a dejme tomu by se dal považovat ... VíceZasláno 14.07.2022 13:34 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : aura_33 Jako i v minulých dnech tam blikal potenciál na 38 C. Jenom byl trochu skryt tím, že GFS ukazoval 36 C, protože úplně nevidí některé údolní oblasti apod. Ale dneska 5 až 6 dní ... VíceZasláno 14.07.2022 13:31 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Jenom tak přidám aktuální ansámbly pro Hodonín, musím říct, že to už jsou hodně vysoké hodnoty. Median 21,5 C. A i během ostatních částí dne je median okolo 20 C Začíná z toho koukat ... VíceZasláno 14.07.2022 13:13 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?
Tomáš J. : Tak modely nám začínají zase trochu přidávat. GFS už je s potenciálem okolo 39 C a je to velmi podobný výstup jako ráno už na středu. Začíná být i zajímavý rozkol v tom zda bude nejtepleji ... VíceZasláno 14.07.2022 12:44 Předpověď počasí - Jaký bude červenec?