Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ochlazení umocní čerstvý vítr, na Šumavě a v okolí sněžení, v severní polovině území ubývání oblaků

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 3746 příspěvků pro uživatele ludvicek:

ludvicek: xeno Tak lidem se podařilo i odlesnit Británii, například. Člověk, když se rozjede, tak kolikrát nezná míru. Pak stačí málo a křehká stabilita se rozpadne. A na Sahaře jsou předpoklady ... Více

Zasláno 12.09.2024 10:30 Články na In-počasí - Části Sahary hlásí výrazně nadprůměrné srážky, vedou i k rychlému rozvoji vegetace

ludvicek: xeno Pokud vím, člověk spoluzpůsobil, že Sahara byla násilně odlesněna. Uvádí se trvalý tlak ze strany pastevců, přesněji řečeno stád domácích zvířat, jejichž dějiny jsou dlouhé minimálně ... Více

Zasláno 12.09.2024 09:26 Články na In-počasí - Části Sahary hlásí výrazně nadprůměrné srážky, vedou i k rychlému rozvoji vegetace

ludvicek: Zatím nejvíc dostává Vysočina, dokonce i v Brně je rozdíl mezi západem města blíž Vysočině a východním okrajem. Více

Zasláno 12.09.2024 07:50 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: Ai-kun Blbý je, když se lidem neřekne nic a pak to dopadne hůř než podle predikcí. Takže za mě lepší varianta strašit a pak si říct, fajn, zas tak zlý to nebylo. Více

Zasláno 11.09.2024 16:03 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: Doubrava nebo Kostrhún No jo, ty ryby to mají těžké, tohle znám... P.S. Doplňte si do profilu lokalitu, ať máme přibližnou představu, kde je Vaše domácí voda. Ona ta Chrudimka je celkem ... Více

Zasláno 11.09.2024 09:51 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: Ondris Tak jasně, jsou to omalovánky, ale vysoké riziko připouštěli i profíci. Mohlo (a pořád ještě může) to dopadnout všelijak. Více

Zasláno 11.09.2024 06:56 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: Srážky jsou jedna věc, ale že bude denní teplota kolem +10°C... Letím za vlaštovkama. Více

Zasláno 11.09.2024 06:49 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: TomasMost Průměry samozřejmě vážně neberu, protože to je při počasí klasická demagogie "já snědl celý kuře, tak máme každej půlku", ale když už takový průměr nastane (jako ... Více

Zasláno 10.09.2024 11:55 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: John Deere Tak jasně, nakonec to z Orlice doteče až do Drážďan. Ale přece jen, sucho teď chvíli bylo, tak to může skončit jen u "traktoristicky neobdělatelné půdy". Teda pokud ... Více

Zasláno 10.09.2024 11:23 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: palma Já ze stejného zdroje mám od čtvrtka do neděle asi 60 mm, což by se ještě dalo. Ale prostě je to otrava i tak. V září je normál kolem 40 mm, rekord 120 mm, tak snad těch 150 ... Více

Zasláno 10.09.2024 10:43 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: TomasMost Ano, 150 mm v hlavní zemědělské oblasti není nic, jen všude bláto až do dubna. To mě zase moje černozem sežere i s holínkama. Více

Zasláno 10.09.2024 10:25 Články na In-počasí - Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně

ludvicek: V Brně zatím od rána nějakých 7 mm, přibývá to pomalu ale jistě. Výhled raději bez komentáře. Naštěstí většina úrody už je ve sklepě. Více

Zasláno 09.09.2024 14:06 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky

ludvicek: John Deere Všici u nás v kostele chtěli, aby už zapršelo, tak je Bůh vyslyšel. Více

Zasláno 09.09.2024 07:00 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky

ludvicek: Na závěr tohoto horkého období krásná tropická noc, minimum až k ránu slezlo na 23°C. Ani červenec by se za takový údaj nemusel stydět. Více

Zasláno 09.09.2024 06:30 Články na In-počasí - Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu, čekají se i vydatnější srážky

ludvicek: LadaBlatna No v našem kraji zhruba od 14. září by se mohlo zase oteplit. Více

Zasláno 06.09.2024 14:45 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ludvicek: Leknín Tak zase nějakých 22-24°C kolem 15. října se vyloučit nedá ani v mnohem chladnějších letech. Více

Zasláno 06.09.2024 08:44 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ludvicek: S tím ochlazením to možná nebude až takové drama. Od 13.9. se ensembles Ecáku motají kolem dlouhodobého normálu v hladině 850 hPa. GFS tam má ten propad hlubší, ale zase od 17.9. mu ... Více

Zasláno 06.09.2024 07:24 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ludvicek: MostMost Nemůžete někam napsat, že teplota stoupne v průměru o 5°C už teď, to by nastalo stěhování národů. Pobřežní oblasti by zachvátila panika. Každopádně oproti normálu 1961-1990 ... Více

Zasláno 05.09.2024 10:32 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ludvicek: Tak od pondělí to vypadá na totální změnu a návrat někam k červnovému typu počasí = prší každý den. Uvidíme, jak dlouho to vydrží. Říjen tipuju v tepém módu. Více

Zasláno 05.09.2024 06:48 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září

ludvicek: Ondráš* Většina Brna ani neví, že něco bylo. Já jsem teď jel okolo směrem z východních čtvrtí a čumím na to jako blázen. Žabovřesky nula, Tuřany samozřejmě taky nula... Dobrej "prank", ... Více

Zasláno 05.09.2024 06:44 Bouřky - Bouřky od 28.8.